reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Na początek z najmniejszym przepływem. Na opakowaniach powinno pisać od ilu miesięcy ten smoczek. Ja kupiłam zestaw butelek już ze smoczkami z Aventu i one są trójprzepływowe, tzn. mogę je przekręcać i zmieniać ilość płynącego strumyczka.
13.jpg

reklama
ja tez mam butelki z awentu- polecane przez moje kolezanki jeszcze swieże mamusie...Ale pamietajcie ze jak bedziecie kupowac termosiki to musza byc wieksze bo awent do tradycyjnych nie wchodzi..tzn wchodzi ale nie chce wyleźć :laugh: znam to z autopsji.. a jesli chodzi o inne zakupy to nie przesadzajcie..dzidzie szybko rosna i połowę rzeczy nigdy nie założą..poza tym teraz takie czasy ze jak czegos braknie to mąż do sklepu i jest to co potrzeba..

Ciesze się ze poruszyłyście temat butelek bo wybór w sklepach że ojoj a ja własnie mam zamiar kupic.Dzis nasz synuś wzbogacił sie o wanienke a w piatek prawdopodobnie zaopatrzymy się w łózeczko z materacykiem dla niego.

byłam dzisiaj w hurtowni z art. dla dzieci i zapomniałam niestety tej listy, którą nam EG przygotowała  :( , no i niestety nic nie potrafiłam kupić (totalna amnezja jakaś...ale to jak już pisałam skutek uboczny ciąży  :mad: )...kupiłam tylko kilka pieluszek tetrowych i prześcieradełko flanelowe, bo stwierdziłam, że zimą będzie dzidzi cieplej  ;) no i co już w ogóle najgorsze jest nie wiem jaki chcę wózek, bo już myślałam, ze wiem ale jak się okazało to jednak nie wiem... :( stasznie niezdecydowana jestem...mój mąż ma już chyba dosyć tego marudzenia, ja zresztą też  :D

Dzisiaj wysyłam męża po wanienkę, może też przewijak. Tylko nie umiem się zdecydować- podobają mi się takie przewijaki z firmy Gluck, nie wiem czy widziałyście- one są takie mięciutkie do położenia na komodzie no i kosztują jakąś stówę. A te na łóżeczko są jednak tańsze, tylko wydają mi się jakieś wąskie. Poradźcie!!
A kupiłam sobie fajne jeansy z wstawką na brzuszek, na razie są u krawcowej bo oczywiście muszę je skrócić.

Małżonek dopiero dzisiaj pojechał na zakupy. Kupił ten przewijak z Glucka (ładnie pod kolor z pościelą) i śliczną czerwoną wanienkę. Muszę go pochwalić. ;) Odebrał też moje jeansy od krawcowej- leżą idealnie. Co ja bym bez niego zrobiła. ;)

eg z tego wniosek że mężowie czasem się przydają ;) a po ile była ta wanienka? bo ja na razie słyszałam o wanience za 25 zł i jestem ciekawa czy to cena standardowa.

Ja mam dwie butelki Aventu takie najmniejsze i smoczki 0+. Dzisiaj odebrałam z allegro jeszcze gruszkę do noska i szczoteczkę do włosków Canpol. Zakupiłam też taką flanelkową pieluszkę z ceratką, co przewijania np. w samochodzie, gacie jednorazowe dla mnie, podpachy wielkości książki telefonicznej, koszulki do karmienia dwie i kapcie ;D
Za tydzień/dwa jedziemy po łóżeczko, chcemy Klupsia Radek II z szufladą. Przewijak chciałabym nakładany na łóżeczko, ale w jakimś jednolitym kolorze, a widziałam same misie i zajączki:(

reklama
Wanienka była po 23zł i to jest ta duża (100), ale że mamy już zniżkę w tym sklepie więc zapłaciliśmy 20zł.
Muszę się Wam pochwalić, że właściwie to mam już wszystko z listy wydrukowanej na początku. ;)
A dzisiaj mam zamiar zapakować torbę do szpitala (tak na wszelki wypadek niech już sobie czeka)

Do góry