reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Na początek z najmniejszym przepływem. Na opakowaniach powinno pisać od ilu miesięcy ten smoczek. Ja kupiłam zestaw butelek już ze smoczkami z Aventu i one są trójprzepływowe, tzn. mogę je przekręcać i zmieniać ilość płynącego strumyczka.
13.jpg

reklama
ja tez mam butelki z awentu- polecane przez moje kolezanki jeszcze swieże mamusie...Ale pamietajcie ze jak bedziecie kupowac termosiki to musza byc wieksze bo awent do tradycyjnych nie wchodzi..tzn wchodzi ale nie chce wyleźć :laugh: znam to z autopsji.. a jesli chodzi o inne zakupy to nie przesadzajcie..dzidzie szybko rosna i połowę rzeczy nigdy nie założą..poza tym teraz takie czasy ze jak czegos braknie to mąż do sklepu i jest to co potrzeba..

Ciesze się ze poruszyłyście temat butelek bo wybór w sklepach że ojoj a ja własnie mam zamiar kupic.Dzis nasz synuś wzbogacił sie o wanienke a w piatek prawdopodobnie zaopatrzymy się w łózeczko z materacykiem dla niego.

byłam dzisiaj w hurtowni z art. dla dzieci i zapomniałam niestety tej listy, którą nam EG przygotowała  :( , no i niestety nic nie potrafiłam kupić (totalna amnezja jakaś...ale to jak już pisałam skutek uboczny ciąży  :mad: )...kupiłam tylko kilka pieluszek tetrowych i prześcieradełko flanelowe, bo stwierdziłam, że zimą będzie dzidzi cieplej  ;) no i co już w ogóle najgorsze jest nie wiem jaki chcę wózek, bo już myślałam, ze wiem ale jak się okazało to jednak nie wiem... :( stasznie niezdecydowana jestem...mój mąż ma już chyba dosyć tego marudzenia, ja zresztą też  :D

Dzisiaj wysyłam męża po wanienkę, może też przewijak. Tylko nie umiem się zdecydować- podobają mi się takie przewijaki z firmy Gluck, nie wiem czy widziałyście- one są takie mięciutkie do położenia na komodzie no i kosztują jakąś stówę. A te na łóżeczko są jednak tańsze, tylko wydają mi się jakieś wąskie. Poradźcie!!
A kupiłam sobie fajne jeansy z wstawką na brzuszek, na razie są u krawcowej bo oczywiście muszę je skrócić.

Małżonek dopiero dzisiaj pojechał na zakupy. Kupił ten przewijak z Glucka (ładnie pod kolor z pościelą) i śliczną czerwoną wanienkę. Muszę go pochwalić. ;) Odebrał też moje jeansy od krawcowej- leżą idealnie. Co ja bym bez niego zrobiła. ;)

eg z tego wniosek że mężowie czasem się przydają ;) a po ile była ta wanienka? bo ja na razie słyszałam o wanience za 25 zł i jestem ciekawa czy to cena standardowa.

Ja mam dwie butelki Aventu takie najmniejsze i smoczki 0+. Dzisiaj odebrałam z allegro jeszcze gruszkę do noska i szczoteczkę do włosków Canpol. Zakupiłam też taką flanelkową pieluszkę z ceratką, co przewijania np. w samochodzie, gacie jednorazowe dla mnie, podpachy wielkości książki telefonicznej, koszulki do karmienia dwie i kapcie ;D
Za tydzień/dwa jedziemy po łóżeczko, chcemy Klupsia Radek II z szufladą. Przewijak chciałabym nakładany na łóżeczko, ale w jakimś jednolitym kolorze, a widziałam same misie i zajączki:(

reklama
Wanienka była po 23zł i to jest ta duża (100), ale że mamy już zniżkę w tym sklepie więc zapłaciliśmy 20zł.
Muszę się Wam pochwalić, że właściwie to mam już wszystko z listy wydrukowanej na początku. ;)
A dzisiaj mam zamiar zapakować torbę do szpitala (tak na wszelki wypadek niech już sobie czeka)

Do góry