reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

hej a to mój wózej Jędroch Bartatina Plus 730 PLN za spacerówke i gondolkę plus torba, spiworek, folia przeciwdeszczowa i parasolka. W gondolce jest podnoszone oparcie, koła dmuchane gumowe

normal_DSCN0169.jpg

normal_DSCN0167.jpg

reklama
hej:)
do tej listy szpitalnej dorzucam:
- zaświadczenie o grupie krwi

- 3-4 pieluchy tetrowe jakby sie maluszkowi ulewało może być 1 flanelowa
- rękawiczki niedrapki
- ręczniczek dla dziecka
- Oliwka, mydełko jak nie dają w szpitalu

a dla mamy: - tabletki przeciwbólowe na paracetamolu (jak będą skąpić z w szpitalu można brać 4 razy na dobę)
- suszarka do włosów???, albo może dac własom w końcu od niej odpocząć :)

aha jak nie lubicie po prysznicu chodzić w mokrych plastikowych klapkach to weźcie jeszcze jakieś zwykłe kapcie

ja już się spakowałam, tylko wrzuce kosmetyki ktore używam i wio ;D tak tylko kiedy!!!??

Pozdrówki. Mirka zaraz wkleje jakieś zdjecia wyprawkowe:)

My zdecydowalismy się na spacerówkę z nosidełkiem dla niemowlaczka. W razie mrozów jest jeszcze miękka gondolka wkładana do środka wózka. Całość kupilismy używane za 350zł. Nosidełko posiada jeszcze bazę do montowania w aucie. Kółka pompowane, folia przeciwdeszczowa tez jest. Praktyczny wózek na spacery i do łażenia po sklepach:) nie jast za szeroki i łatwo sie skręca.
wzek14gk.jpg
wzek27la.jpg

nosideko2sm.jpg
wzeknosik6yk.jpg

a to łóżeczko już rozłozone. Mam ochotę juz pościel ubrać ale będzie sie kurzyć  ;D

eczko0rg.jpg

półeczka na kosmetyki dzidziusia i nie tylko  :)

pka1fw.jpg

Ja wczoraj stwierdziłam że nie kupię przewijaka, bo po jakiego mi on? Wydaje mi się, że będę wolała przewijać na łóżku, a jak faktycznie po jakimś czasie stwierdzę, że jest mi niezbędny, albo że naprawdę ułatwi mi życie to dopiero wtedy kupię.

cześć:)

Phantas - przewijak jest pomocny na początku. Zwłaszcza po porodzie jak wszystko cię boli i cięzko sie bedzie schylać nad łózkiem. Chyba ze masz jakąś wysoką komodę, bo najlepsza pozycja do przewijania i to wlaśnie dla mamy a nie dla bobasa to jest na stojąco z prostym kręgosłupem i nienapiętymi mięśniami brzucha.

Pozdrówki.
Mirka

My zamiast przewijaka na łóżeczko kupiliśmy taką miękką matę (pianka pokryta ceratką), można ją położyć na komocie albo na łóżku albo zwinąc w rulon i zabrać gdzie się chce.

W torbie do szpitala mam (od 3 tygodni :mad:):
szlafrok
kapcie nie najlepszej jakości (znaczy tańszych nie mieli) do wywalenia na wyjściu ze szpitala
klapki pod prysznic
szampon, szczoteczke do zębów, mydło w płynie z dozownikiem, płyn do higieny intymnej
papier toaletowy i ręczniki papierowe
kubek, ściereczke i sztućće (może to idiotyczne ale kazali zabrać)
2 ręczniki
mjatki jednorazowe
wkłady Bella
rękawiczki dla dzidzi
dokumenty (karta ciąży, badania ostatnie, książeczka zdrowia, zaświadczenie o grupie krwi, badania na przeciwciała anty Rh bo ja mam minus a mój mąż plus, karta USG, dowód osobisty)

i tyle

u mnie w szpitalu nie można w swoich koszulach rodzić, potem tez lepiej w ichnich i nie można w swoich ciuszkach trzymać dzidzi. pieluszki jednorazowe i chusteczki dla maleństwa mąż mi dowiezie, bo na pocztku i tak nie będę ich potrzebowała

reklama
phantas - przewijak jest na prawdę pomocny. Stawiasz sobie chusteczki, maść i pieluszkę i masz wszystko pod ręką - moja mała nawet na nim usypia :) Tylko trzeba myć i dezynfekować. Ja jeszcze pieluszkę tetrową na niego kładę, bo Jola przy zmianie często fontannę uruchamia ;)

Do góry