reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

justynaj fajnie byłoby mieć takie próbki, ale to chyba trzeba mieć znajomych pracujących w drogerii, albo hurtowni kosmetycznej....z tego co ja wiem, to dzieci które nie mają żadnych alergii, bardzo dobrze tolerują kosmetyki NIVEA BABY (często natomiast uczulają kosmetyki JOHNSON'S BABY), ale na początku to i tak najlepiej kąpać dzieci np. w krochmalu (takim normalnym) albo BALNEUM OIL (do kupienia w aptekach), a do dupki SUDOCREM... :)

reklama
a a'propos H&M to byłam wczoraj i też widziałam te czapeczki (są super), a tak w ogóle to nie wiedziałam na co się zdecydować tyle tych pięknych małych ciuszków... :) no ale kupiłam body, komplecik w słodkie misie i właśnie czapeczkę ale nie tą o której justyna pisała, bo po 12,90 (taka cieńsza)...

Madziunia, dzięki za porady muszę sobie zapisać
Jeśli chodzi o nivea baby to też wydaja mi się bardzo porządne te kosmetyki i o nich głównie myslałam, nie są może tanie ale cóż...

a czy słyszłayście może jakie są bella baby, są dużo tańsze, ale firma kojarzy mi się z podpaskami, których akurat nie lubię,

gdyby były dobre to super, bo np. husteczkinawilżone 72 szt. kosztują 12 zł (co prawda w hurtowni), inne kosmetyki też po kilka zł, a nie kilkanaście lub kilkadziesiąt

co sądzicie? :)

Justynaj , pościel kupiłam taką http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=63088611 nr 12. Przyszła szybko, moim zdaniem miła w dotyku, jeszcze nie prałam, ale myślę, że nic się z nią nie stanie.

Jeśli chodzi o próbki kosmetyków, to słyszałam, że każda mama przy wyjściu ze szpitala dostaje takie pudełeczko "Skarb malucha" i tam są właśnie próbki różnych kosmetyków. Za tydzień wybieram się do szkoły rodzenia, którą prowadzą położne, więc się zapytam.

A wiecie, masa moich koleżanek ostatnio rodzi - i wiem, że najlepsze są kosmetyki Bambino. Nie uczulają, odwrotnie niż Johnsons&Johnsons i Nivea. Więc ja chyba po prostu kupie Bambino mydełko, oliwkę i krem, a do pupy Sudocrem i to będzie na tyle;)

Ja już kupiłam całą serię z Bambino (mydełko, oliwka, szampon, krem pielęgnacyjny i chusteczki nawilżane- 72szt kosztują 6,5zł naprawdę tanio). Położna bardzo je polecała bo nie uczulają. A w szpitalu faktycznie dostaję się przy wypisie próbki i można potem sprawdzić jak maluszek na nie reaguje.

Myślę, że też zdecyduję się na Bambino. Na początek mam też zamiar zrobić mały eksperyment i na wysuszoną skórę stosować oliwę z oliwek. Wydaje mi się, że będzie w niej mniej chemi niż w jakichkolwiek kosmetykach, no i słyszałam, że dobrze działa. A jeżeli się nie sprawdzi to dokupię Bambino, a tę z oliwek zużyję do sałatek ;D

Wczoraj zrobiłam listę rzeczy, których mi jeszcze brakuje i się przeraziłam. Tyyyyyyyyyyyle tego :( A czasu coraz mniej. Od dziś zaczynam polowanie ;)

Mój kochany małżonek przywiózł dzisiaj do domciu wózek (Tako City Voyager). Przez tydzień będę się chyba uczyć obsługi tyle tam różnych bajerów do odpinania i naciskania itp.  :laugh:

reklama
Do góry