reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

justynaj fajnie byłoby mieć takie próbki, ale to chyba trzeba mieć znajomych pracujących w drogerii, albo hurtowni kosmetycznej....z tego co ja wiem, to dzieci które nie mają żadnych alergii, bardzo dobrze tolerują kosmetyki NIVEA BABY (często natomiast uczulają kosmetyki JOHNSON'S BABY), ale na początku to i tak najlepiej kąpać dzieci np. w krochmalu (takim normalnym) albo BALNEUM OIL (do kupienia w aptekach), a do dupki SUDOCREM... :)

reklama
a a'propos H&M to byłam wczoraj i też widziałam te czapeczki (są super), a tak w ogóle to nie wiedziałam na co się zdecydować tyle tych pięknych małych ciuszków... :) no ale kupiłam body, komplecik w słodkie misie i właśnie czapeczkę ale nie tą o której justyna pisała, bo po 12,90 (taka cieńsza)...

Madziunia, dzięki za porady muszę sobie zapisać
Jeśli chodzi o nivea baby to też wydaja mi się bardzo porządne te kosmetyki i o nich głównie myslałam, nie są może tanie ale cóż...

a czy słyszłayście może jakie są bella baby, są dużo tańsze, ale firma kojarzy mi się z podpaskami, których akurat nie lubię,

gdyby były dobre to super, bo np. husteczkinawilżone 72 szt. kosztują 12 zł (co prawda w hurtowni), inne kosmetyki też po kilka zł, a nie kilkanaście lub kilkadziesiąt

co sądzicie? :)

Justynaj , pościel kupiłam taką http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=63088611 nr 12. Przyszła szybko, moim zdaniem miła w dotyku, jeszcze nie prałam, ale myślę, że nic się z nią nie stanie.

Jeśli chodzi o próbki kosmetyków, to słyszałam, że każda mama przy wyjściu ze szpitala dostaje takie pudełeczko "Skarb malucha" i tam są właśnie próbki różnych kosmetyków. Za tydzień wybieram się do szkoły rodzenia, którą prowadzą położne, więc się zapytam.

A wiecie, masa moich koleżanek ostatnio rodzi - i wiem, że najlepsze są kosmetyki Bambino. Nie uczulają, odwrotnie niż Johnsons&Johnsons i Nivea. Więc ja chyba po prostu kupie Bambino mydełko, oliwkę i krem, a do pupy Sudocrem i to będzie na tyle;)

Ja już kupiłam całą serię z Bambino (mydełko, oliwka, szampon, krem pielęgnacyjny i chusteczki nawilżane- 72szt kosztują 6,5zł naprawdę tanio). Położna bardzo je polecała bo nie uczulają. A w szpitalu faktycznie dostaję się przy wypisie próbki i można potem sprawdzić jak maluszek na nie reaguje.

Myślę, że też zdecyduję się na Bambino. Na początek mam też zamiar zrobić mały eksperyment i na wysuszoną skórę stosować oliwę z oliwek. Wydaje mi się, że będzie w niej mniej chemi niż w jakichkolwiek kosmetykach, no i słyszałam, że dobrze działa. A jeżeli się nie sprawdzi to dokupię Bambino, a tę z oliwek zużyję do sałatek ;D

Wczoraj zrobiłam listę rzeczy, których mi jeszcze brakuje i się przeraziłam. Tyyyyyyyyyyyle tego :( A czasu coraz mniej. Od dziś zaczynam polowanie ;)

Mój kochany małżonek przywiózł dzisiaj do domciu wózek (Tako City Voyager). Przez tydzień będę się chyba uczyć obsługi tyle tam różnych bajerów do odpinania i naciskania itp.  :laugh:

reklama
Do góry