reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Mnie jakoś to wiaderko nie przekonuje? Może nie jestem trendy? Ale jak w tym kąpać noworodka? Na siedząco? :szok: Czy to jest może dla "starszych" dzieci? Mi się wydaje, że ma tam tak ciasno (choć w brzuchu też ma) i jak tam umyć dokładnie pod paszkami czy pupę i w kroczu?

reklama
Martusia ja łóżeczka drewnianego po moim dziecku nie oddalabym nawet za darmo nikomu bo moja corcia wlasnie przez skakanie je zarwała. Mąż je jakoś prowizorycznie naprawil ale kolejnego maluszka w nim nie poloze bo wlasnie mialabym stracha że sie zarwie

martusia nieciekawa ta historia z lozeczkiem:/ nie dziwie sie ze teraz wolisz turystyczne

gorgusia super zakupy, widac w wyborze reke kibica;)fajne to wiaderko ale tak jak pisze anmika nie mialabym pojecia jak w tym dokladnie Dzidzie umyc bo ani na plecki nie przewrucisz, ani pupki, siuraczka czy pipusi....takze ja chyba wole wanienke tradycyjna ewentualnie dokupie foczke bo na poczatku na pewno bede sie motala i bala ze mi sie Malenstwo wyslizgnie:szok:

No ta foczka, to już lepiej, tylko żeby umyć plecki to tak będziesz musiała podnieść i obrócić na rękach. I żeby dziecko w wodzie leżało, to chyba trzeba jej dużo nalać. Ja kąpałam bez niczego, tylko pieluszka tetrowa na spodzie wanny. Ale przyznam się szczerze, że na początku to mąż trzymał małego, a ja go przemywałam. Jednak taka duża dłoń całkiem inaczej - bez problemu podtrzymał główkę i plecki.
A później już było lepiej, zresztą sama zobaczysz jakiej wprawy nabierzesz. To jakoś tak później samo przychodzi.

Ja zadnych wiaderek, nie lubie takich wynalazkow ;-) Toma za pierwszym razem balam sie "ruszyc" ale umowilam sie w jeden dzien z polozna ze umyjemy go w czasie jej wizyty i ona mi pokazala co i jak, w tym taki fajny chwyt, ze sama trzymalam go jedna reka a druga mialam wolna i po tym jednym razie mylam go sama i zero strachu :-)

Ja też kupię zwykłą wanienkę. To wiaderko fajnie wygląda ale mam wrażenie, że dziecko ma strasznie ciasno w nim i że nie da się go dokładnie umyć.

Ja w końcu dorwałam aparat i zrobiłam fotki:
- te butki kupiłam wczoraj po USG połówkowym:
IMG_6869.jpg
- to kilka ciuszków z lumpka (zanim jeszcze w ciąży byłam to je miałam):
IMG_6870.jpgIMG_6872.jpgIMG_6871.jpgIMG_6877.jpg
- a to kilka moich zakupów odkąd dowiedziałam się o ciąży:
IMG_6868.jpgIMG_6873.jpgIMG_6874.jpgIMG_6876.jpgIMG_6875.jpg

Przejrzałam wczoraj o poranku rzeczy po Tyci i stwierdziłam, że nie będę kupować żadnej bielizny niemowlęcej, bo mam tego naprawdę sporo (nawet się z bratową podzieliłam). C&A ma do 22ego chyba darmową wysyłkę i tak mi się to podoba... http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Sukienki,%20stroje%20&%20zestawy/64739/1

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Odzie%C5%BC%20dla%20noworodka/Kombinezony%20dla%20niemowl%C4%85t/75910/1

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/p...a noworodka/Kombinezony dla niemowląt/75445/1

Ostatnia edycja:
reklama
Cyniczna śliczne ciuszki!, ale ceny w tym C&A to mają wysokie! Poszłam sobie oblukać, co mają, a oni za ciązowe spodnie 190 zł, i reszta tez takie ceny:szok: W H&M spodnie kupiłam za 140 jednak, i ciuszki dziecięce uwielbiam od nich!
Na allegro wystawiłam ciuszki po Kacku, takie męskie, Adusia przecież musi mieć babskie:-D Może którejś będzie się podobało, mam milion jeszcze tych rzeczy, ale już mi weny twórczej zabrakło do wystawiania:-D Wy też tak macie wena twórcza na 20 minut max?:-D
Wójcik Kurtka Bluzka Czapka Zestaw (2285906164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry