reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

To chyba mój pierwszy post na tym wątku.
Do tej pory zaglądałam tu regularnie, ale że sama nie miałam się za bardzo czym pochwalić - bo jeszcze prawie nic nie kupowałam, to się nie udzielałam.
Jutro mam USG połówkowe i jeśli lekarka potwierdzi płeć męską to zacznę robić zakupy :)

W tej chwili mam tylko kilka ciuszków unisex i mój M odkupił od kolegi fotelik maxi cosi za 60 zł. Postaram się na dniach zrobić zdjęcia i się Wam "pochwalić". Poza tym zaczęłam już rozglądać się za łóżeczkiem i pościelą. Na allegro wypatrzyłam takie komplety:
POŚCIEL 15cz 90/120*100/135 BALDACHIM / MOSKITIERA (2254460201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Napiszcie mi co sądzicie, jaki wzór się Wam podoba?
ja mam w domu po Tomku "drabinki ecri' i "drabinki zielone". z tym, ze ja kupilam tylko komplety -> posciel(poduszka i przykrycie) oraz ochraniacze. wiec mialam 2 komplety na zmiane. reszte uwazalam za "łapacze kurzu" ale to tylko moje zdanie, wiec sie nie przejmuj i jak Ci sie podobaja takie cale komplety to kupuj :-)
ale wzorki naprawde urocze :-)

reklama
Axari - jak by był w tej hurtowni JEDO FYN 4DS, moglabys rzucic okiem jak to w rzeczywistosci wyglada? Czytalam troche opinii o tym wozku i raczej sa dobre, zwlaszcza, ze to by byl wozek na zime i jesien i ma podobno duza gondole. A u mnie w miescie nie ma sklepy z Jedo wozkami, albo ja o nich nie wiem :)

Ja też planuję po jutrzejszej wizycie pierwszy "poważniejszy" zakup w postaci kompletu pościeli. Podobnie jak Lotka nie jestem zwolenniczką baldachimów. Jeśli chodzi o wzory to gustuje w "spokojniejszych" dlatego planuje kupić ten zestaw:
http://allegro.pl/11-el-posciel-120x90-z-urocza-aplikacja-gratisy-i2268461010.html w odcieniu beżowym. Oprócz tego od rodziców dostaliśmy na zmianę taki komplecik:
2208483514.jpg

Ostatnia edycja:
szysza... wielkiego posta napisalam z komentarzem do twojego wozkowego problemu i wozkow mamas&papas ale co nie wyszlo i sie nie pokazal...

eh. tez jestem zagubiona w wozkach. na razie kilka, ktore ogladalismy (3w1) mialy w komplecie foteliki samochodowe z bardzo dobrymi ocenami TCS. mamas&papas niestety tu nigdzie nie widzialam a tez slyszalam, ze opinie dobre.
mi juz kolory zwisaja i powiewaja byle znalezc wozek lekki, z przekladana raczka poprzeczna (a nie dwie oddzielne raczki), torba pod spodem, obrotowymi kolkami, sztywna gondola. zawsze czegos nie ma - najczesciej brakuje lekkosci jak jest wszystko inne takie jakbym chciala.

eh.

a powiedzcie mi jeszcze kolezanki jak jest z przekladana raczka, bo kilka razy widzialam na filmikach od wozkow, ze jak jest spacerowka to sie raczka przeklada ale w tym samym wozku przy gondoli juz nie. jak to jest z ta raczka?

Ostatnia edycja:
Myślę że przy gondoli nie ma aż takiej potrzeby przekładania rączki zwłaszcza, że dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem do kierunku jazdy (kiedyś czytałam o tym artykuł, podyktowane to jest względami zdrowotnymi oraz utrzymywaniem kontaktu dziecka z rodzicem)

moim zdaniem tak wiele elementow to by bylo za duzo prania jak dla mnie heh ja mam tylko po Oliwi ochraniacz na lozeczko ale go raczej nie bede uzywac bo lozeczko bedzie turystyczne, podusie i kolderke

a co do wzorow to ja mam minimalistyczne podejscie w tej kwestii najlepiej jeden kolor z drobnymi,rzadkimi elementami

no to teraz o moich zakupach, oprocz tego co na zdjeciach kupilam sobie jeszcze getry takie ala dzinsowe w lumpie nawet kieszenie maja na pupie i takie guziki przy kieszeniach jak klasyczne dzinsy mialam, byly nowe, ale z lumpa, 14zl kosztowaly, kupilam sobie wczoraj tez baletki za 25zl na wesele i na co dzien do noszenia, tanie bardzo te buty ale sliczne, rozumiecie to, ze musialam sobie kupic rozmiar 34 i jeszcze sa troszke przyduze (w koncu zaczelam dostawac kase z zusu to moglam kupic to co potrzebne), a Oliwce kupialm getry tez ala dzinsowe nexta i bluzke hello kitty bluzka za duza bo na 116cm ale 4 zl kosztowala na dlugosc ok, tylko rekaw za dlugi to sie podegnie, z za duzego nie wypadnie, a te bluzki hello kitty sa w sklepach takie drogie, ze jak za 4 zl to jej kupilam
a to dla Maluszka

sukieneczka 3,75zl jak bedzie chlopak to sprzedam

body h&m rozm. 50 1,75zł

no i reszta dwie pary rajstopek, jak bedzie chlopiec to tez pod spodnie ubierze, czapusia recznie robiona i skarpetki- Disney, gap i george, no i lapki niedrapki jeszcze

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Tak właśnie się zastanawiałam czy te wszystkie bajery do łóżeczka są w ogóle potrzebne. Jestem totalnie zielona w tym temacie. Może potrzebna jest tylko kołderka z podusią i ewentualnie ochraniacz? A te wszystkie baldachimy, moskitiery, falbanki i inne cudka są totalnie zbędne?

Martusia jak zwykle cuda upolowałaś w lumpku :)

Mary Anna oblukam ten wózek dla Ciebie:-D
Pok widziałam też wózki z przekładaną gondolą, i fotelikiem też, ale już nie pamiętam które, musisz popatrzeć. Mi to nie potrzebne, bo ja uwielbiam patrzeć na dziecko, i wiatr nie wieje. Kacuś przodem do kierunku jazdy w ogóle nie jeździł, a jak zasnął, to miał bardziej intymnie, że tak powiem:-)
Martusia śliczne ciuszki, ja też kupiłam takie tyci rajstopki:-D
Demetrios mi baldachim bardzo odpowiadał, ale taki materiałowy, a nie przezroczysty. Zawsze jak maluszek spał, to zasłaniałam, i przeszkadzał mu telewizor np. a jak było lato, to wieszałam na spanko moskitiere na komary i muchy:-D

fasolka siostra ma boldera mało go jeszcze miała okazje przetestowac to nie wiem czy zadowolona,wiem ze minus to brak przekładanej rączki.Ja mu sie zbytnio nie przygladałam bo za wózkiem sie nie rozgladam,ale pierwsze skojazenie ze nie jest wart swojej ceny1700-1800.siostra kupiła używany w dobrym stanie za 500zł na allegro wiec za to kase to moze byc
żanetka fajne te mebelki i naprawde jak darmo.
axarai widze ze na ciuszkach sie ostro szaleje,pieknosci

Beacia moze ma straszy model bo te ktore sa na allegro 2012 maja na 100 % przekladana raczke i w spacerowce i w gondoli co zadko sie zdarza w kazdym opisie to jest:-)

reklama
z wozkami widze czeka mnie jeszcze duzo duzo szukania, ogladania i sprawdzania. musimy z m chyba po prostu jedna sobote w sklepie poswiecic, zeby nam wszystko pokazali.

co do lozeczka, to ja ochraniacz kupie ale raczej do ozdoby a maluch bede klasc po tej stronie gdzie nie ma ochraniacza, bo tak bezpieczniej wg kilku organizacji. poza tym kolderka - rozne opinie slyszalam. raczej, zeby dziecko kocykiem cienko tkanym przykrywac lub w spiworku/owijaczu klasc, zeby sie nie wkopalo pod kolderke, a jak juz kolderka to klasc dziecko tak, zeby nozkami dotykalo sciany lozeczka (w ten sposob nie bedzie mialo jak wejsc pod koldre), a poduszka niepotrzebna, bo mala dzidzia i tak na plasko musi lezec.

Do góry