reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
co do body osobiście już nie kupię dużo w rozm 56 bo w poprzedniej ciąży tak nakupowałam i okazało sie , że synek urodził się 58cm i 4150 gr więc tylko w szpitalu w nich leżał , po wyjściu już ubierałam te większe.

Ja z mojego doswiadczenia polecam kupic kilka pojacyków, zwłaszcza dla dziewczyn, które będa po raz pierwszy mamami. Ja kompletnie nie miałam doswiadczenia w ubieraniu takiego malenstwa i męczylam się przy bodziakach zwlaszcza tych przez glowe a pajacyki myk myk i juz byl szkrab ubrany. W domu przez kilka pierwszych miesięcy sprawdzaly mi sie super. pajacyków uzywałam zarówno w dzien jak i do spania. Do szpitala tez polecam ubranka bardziej rozpinane niz przez glowe, ja sie okropnie stresowalam jak mialam przebrac córcie bo balam się ze cos jej uszkodze

mantezowa, no jakość mnie bardzo bolała... zwłaszcza sukienki "wieczorowej", materiał i samo szycie pozostawiało wiele do życzenia. Byłam bardzo rozczarowana. Zdjęcia super, a rzeczywistość...:no: Aż się poryczałam, jak paczkę dostałam. I uwierz, pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Ogólnie mam dobrą rękę do zakupów przez internet, ale pieknamama.pl będę omijać z daleka.

Ja z mojego doswiadczenia polecam kupic kilka pojacyków, zwłaszcza dla dziewczyn, które będa po raz pierwszy mamami. Ja kompletnie nie miałam doswiadczenia w ubieraniu takiego malenstwa i męczylam się przy bodziakach zwlaszcza tych przez glowe a pajacyki myk myk i juz byl szkrab ubrany. W domu przez kilka pierwszych miesięcy sprawdzaly mi sie super. pajacyków uzywałam zarówno w dzien jak i do spania. Do szpitala tez polecam ubranka bardziej rozpinane niz przez glowe, ja sie okropnie stresowalam jak mialam przebrac córcie bo balam się ze cos jej uszkodze
jak ktoras rodzi po raz pierwszy, to radze sie dowiedziec wczesniej w konkretnym szpitalu jak to jest... ja mialam dwa do wyboru i w jednym musiala bym miec wszystko dla dzidzi, ubranka, pieluchy, kosmetyki itp. a rodzilam w takiem, w ktorym oni wszystko mieli dla malucha. na sali lezaly zapasy pieluszek, po ubranka trzeba bylo podejsc do pielegniarek i zmienialy. tam musialam miec tylko rzeczy dla siebie a potem na wyjscie a tak to nic. ;-)

W szpitlu w którym ja rodziłam ubierali dziecko w ubranka szpitalne tylko po porodzie a potem na przebranie trzeba było juz miec swoje. Polecam wziąść ubranka takie nie koniecznie nowiutkie i najładniejsze bo moga sie zniszczyc np od gencjany, którą smarowali dziecku kikut pepowinowy a to ciężko sprać

to chyba zależy jakiej marki jest dane ubranie bo ja te rybaczki mam bebefield i musze powiedzieć że material jest bardzo fajny a szycie tez porzadne za to te drugie spodnie innej marki i juz jakosciowo gorsze ale do codziennego biegania sie nadają.

reklama
Swietny temat, dziewqczyny wasze rady sa nieocenione, to moja pierwsza ciaza i w ogole nie wiem jak sie za to zabrac, napewno bede tutaj zagladac przed zaopatrywaniem sie we wszystkie konieczne rzeczy.

Do góry