reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Patrysia:-D ja już wiem jakie konkrety Ci przeważają!!! A ja kupiłam w lumpku różowe pół śpioszki i już, bo mnie też konkretnie w jedną stronę ciągnie:-)
Monaliza świetne zakupy! Dla mnie taki zestaw do mycia maluszka z wanienką rewelacja, ale przewijak musi być obok, a nie naciągany na wanienkę, wyobraźcie sobie myć maluszka, a później wyjąć go jedną ręką, drugą naciągnąć przewijak i jeszcze położyć na nim ręcznik:szok: przecież nie zawsze ktoś będzie obok do pomocy, coś w tym stylu ZESTAW KĄPIELOWY 2w1 AMPLITUDE DUO BEBE CONFORT (2193331322) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Fasolka śliczne ciuszki, a ten biały polarek cudowny!!! I coś mnie się tu wydaje, że komuś tu się marzy córeczka:-D
Maja ​dawaj zdjęcia!
Albo taka myjnia http://allegro.pl/komoda-kapielowa-open-pratic-primi-sogni-wanienka-i2189718665.html tylko zastanawia mnie, że jak już trochę pomyślał nad dobrym rozwiązaniem, to zaraz takie ceny!!!! A i te wszystkie profilowane wanienki, czy foteliki do wanienki są do bani, żadna przyjemność leżeć dzidzi na takim zimnym plastiku, i mieć zanurzoną w ciepłej wodzie tylko dupeczkę:baffled: Ja tradycyjnie zwykła wanienka, na dno pieluszka tetrowa, trochę oliwki (później już nie trzeba smarować, i zawsze, ale to zawsze jak rozebrałam dzidzi to na brzuszku kładłam zużytego bodziaka i tak do wanienki, i dopiero na koniec, jak myłam cycunie i brzuszek to ściągałam bodziaka. Świetny sposób na to, żeby dzidzi krzyczało tylko na końcu:tak: Mówię oczywiście o noworodku!

Ostatnia edycja:
reklama
axari ten zestawik z przewijakiem na wanne super sprawa!! tym bardziej ze mozna na łóżeczko pózneij nakładać extra!!!
a u mnei mama bedzie szalała oj bedzie ja sie okaze ze wnusia w brzuszku bo ma 4wnokow i marzy o dziewczynce:)
foty wkleje jak ciuszki wyschną bo własnei powiesiłam:) a przez weekend nie bede miala czasu bo emek w domku i staram sie wymeczyc :(nei w tam sensie jak myslicie) jak tylko moge:) do kapieli maluszkow wiem ze my w dd tez tak wlasnei kapalismy maluszki ze pieluszke sie kladlo na spod waneinki i jedna na brzuszek i tylko na koniec byl placz:) wiec w domu podobnie bede robbila , ale u nas problem taki ze nei mamy wanny tylko prysznic i to taka malusienka lazieneczka jest ze masakra! ledwo z emkiem si ew niej we dwoje miescimy i jak tu jeszcze wykapac maluszka?? wiec postanowilismy kupic wlasnei taka komode kapielowa bedzie w lazience tylko na czas kapieli dzidzi a w pokoju jako przewijak :) Babylo Bubbles Changer – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

Maja ja nigdy w łazience nie kąpałam;-) oczywiście maluszka, ja to zawsze w pokoju wanienka na tapczanie, albo na pufach, obok rozłożony ręcznik, kosmetyki i ciuszki, i jak wykapałam, to od razu chyc okrakiem na tapczanik i cały rytuał na siedząco, trochę nie mogłam patrzeć na kumpele, jak po porodzie ledwo stała nad wanienką, a później ledwo nad przewijakiem, ja to wygodnicka jestem:-D a jak w pokoiku chłodniej było, to fareleczkę zawsze miałam pod ręką na czas kąpieli:-)

A odnośnie zakupów, to ja sobie ubzdurałam, ze jak będę wszystko kupować, i zachowywać się normalnie (w sensie nie panikować) to na pewno wszystko będzie ok:-D i zawsze tak robiłam i było OK!

Ostatnia edycja:
no my w pokoju raczej kapac nei bedziemy bo w calym domu jest wykladzina dywanowa i jedyne to w kuchni gumoleum i w łazience :( w pokoju na poczatku w sumie mozna kapac ale jak juz maluch zacznie chlapać to juz odpada kompletnie :(
tez chce powoli zaczac kupowac jak sa jakies promocje wieksze bo np teraz sa hustaweczki za polowe ceny to lepiej kupic za polowe niz za 5miesiecy za cala sume :) wiec ze ja tez dobrej mysli bo musi byc dobrze to pomyslimy nad jej kupnem w niedalekim czasie :) nie wierze w zabobony ze jak cos kupie to sie cos stanie , mam kolezanke co urodzila w pazdzierniku bala si ecokolwiek kupic potem nie miala jak wyskoczyc na zakupy bo maly od cycka nei odchodzil i wszystko na allegro zamawiali ,a ja jak zobacze cos slicznego to kupie:) wczoraj kupilam sliczna bluzo kurteczke dla dziewczynki a jak bedzie chlopczyk bo czuje ze bedzie to oddam komus:)

Ja jestem "anty" jesli chodzi o jakiekolwiek przesady :-) teraz nie moge poszalec zakupowo, bo prawie wszystko juz mam. mam w planie tylko pokupic troche pieluch na zapas zeby potem byl spokoj :-)
Tomcia zawsze kapalam w lazience, plastikowa wanienka stala na dwoch stolkach, a potem go przekladalam na przewijak polozony na pralce. Wkolo mialam wszystkie kosmetyki i potrzebne rzeczy. Tym razem pewnie bedzie podobnie :-) Czasami maz mi pomagal, ale zazwyczaj ma nocki, wiec jak dla mnie samej bylo to najwygodniejsze rozwiazanie :-)

Anmika ja nie dosc ze mam wszystko po Patim przejrzane to jeszcze policzone by wiedzieć co kupic na maleństwo. Boisz co jest jak najbardziej zrozumiałe ale trzeba wierzyć ze bedzie dobrze a oglądanie czy kupowanie ciuszków nie ma wpływu na bobaska. Gdy poczujesz sie na siłach obejrzyj ciuszki po starszym synku moze to poprawi Ci humor i sprawi ze uwierzysz ze moze juz być tylko dobrze. Ile Twój starszy synek ma latek?

Synek ma już 6,5 więc w sumie duuuuuużo czasu minęło i nie wiadomo co z tych ciuszków będzie się nadawało. Ale leżą cały czas ładnie popakowane w kartonach.
:happy2:

Axarai no tak troszkę sie marzy;-).Ja dzieciaczki malutkie(dopuki nie siadały potem juz wanienke do wanny) zawsze w pokoju kąpałam na tapczan reczniczek i cacy w razie zimna dmuchawa a teraz podejrzewam ze na stole kapiel bede sobie przygotowywac .Łazienka odpada bo poprostu zero miejsca wanna rogowa wygodna ale miejsca zajmuje sporo:-pa nawet reczniczka dla dzidzi bym nie miała gdzie połozyc bo pralka w kuchni zabudowana .A te cuda do kąpania fajne tylko miejca brak gdzie to postawic, tak to jest jak w domu sie pół zwierzyńca ma ...a mieszkanie w blokach .

Ostatnia edycja:
pralka w łazience świetna rzecz :) właśnei dlateo że dłuuugo moze służyć jako przewijak ,no u nas też niestety w kuchni zabudowana :( no nic zobczymy jak to bedzie jeszcze sporo czasu moze odziedziczymy druga łazienke i pokój i bedziemy mogli wtedy szaleć nawet z pokoikiem dla maluszka:)

reklama
Do góry