reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Kasia ja wierzę, że można tak szybko:-) Ta Mama prowadzi fajny blog dzieciozmagania matki wariatki i jej stylowe dziecko, i nie ma po co oszukiwać, a mój Kaci robił to wszystko mając 5,5 miesiąca. Mam nagrane na płycie, ale przegrane z kasety, i trochę nie wiem jak wyciąć z stamtąd kawałek filmu, pojadę do Pl, to syn mi zrobi i wam wkleję:-)
No i tu właśnie jest ta niespójność... Kaci chodził wzdłuż mebli mając 6,5 miesiąca, czyli stawy miał absolutnie nie dojrzałe. Nie powinien chodzić? Miałam go wiązać:-)

witam wszystkie forumowiczki. musze sie wtracic :p to ja jestem autorka tego bloga, widze ze o nas mowa :angry: :) (ilosc wejsc na blog z tej strony mnie tu skierowal)

tak...okazuje sie ze mozna i tak wczesnie... ja sama myslalam ze moja baby s to jakis alien raczkujac w wieku 4 miesiecy a teraz chodzac w 6tym ale przeczesalam internet i takie przypadki sie zdarzaja. lezala duzo na brzuchu od pierwszych dni podnosila glowke i tak sie zaczelo... nigdy jej jakos specjalnie nie motywowalam, nigdy nie musialam sadzac bo zaczela sama siadac boczkiem nigdy nie stawialam bo sama umiala sie podciagac... a jak ostatnio przy glupich pudelkach zaczela tak poprstu chodzic to bylam mega zaskoczona bo myslalam ze to za wczesnie nawet i na nia...(dalej jej na to nie pozwalam bo uwazam ze ma czas)

tak bylam w szoku... tak stalo sie to bardzo szybko... tak wszyscy sie nie moga nadziwic i nie nie nacieszylam sie niemowlaczkiem ale tak juz jest i to zaakceptowalam :)
ALE
DALEJ UWAZAM ZE WSZYSTKIE DZIECI ZROBIA WSZYSTKO W SWOIM CZASIE! i nie nalezy sie kierowac tym co ktore potrafi. jestem na bierzaco z mamami dzieci lipco-sierpiniowych i mimo ze moja baby s robila wiekszosc rzczy jako pierwsza wszystkie teraz ja pomalu gonia jedne zaczynaja siadac jedne sie podnosic i jest ok :)
takze cierpliwosci mamuski
no to chyba tyle co mialam do powiedzenia w tej kwesti a reszte mozecie zobaczyc na blogu :p

pozdrawiam matka wariatka

Ostatnia edycja:
reklama
anmika - a może trafił Ci się egzemplarz niejadka. :confused2: Kupić uważam, że warto, bo dziewczyny sobie chwaliły ten sprzęt np. w podróży, bo nie bałagani, a jak nie chce jeść normalnie to to i tak raczej nie pomoże, niemniej jednak próbować trzeba, skoro on nie je. A jak z jego wagą? Jak sięgnę pamięcią to znam kilka dzieciaczków, które długo nie jadły albo długo były na mleku, a potem ruszyły z jedzeniem.

Ja tam mam już nocnik, spodobał mi się to kupiłam, przecież i tak niedługo się przyda. Jak dziecię tylko zacznie siedzieć, to będę go uczyć.
Stare krzesełka można sprzedać na allegro albo pożyczyć komuś kto ma dziecko a krzesełka jeszcze nie ma.
Ja się muszę w końcu zebrać i sprzedać laktatory medela, ręczny i elektryczny. Nie przydadzą mi się a są w dobrym stanie i kosztowały sporo. Nie mam komu pożyczyć, to sprzedam, choć nie lubię sprzedawać na allegro bo trzeba być ciągle na mailu.

Ja mam nocnik dla Adi po Kacu, ten niebieski tron z Fishera. Kacek uwielbiał na niego się załatwiać, i fajne jest to, że w środku jest taka miseczka, którą wyciągasz i myjesz, a nie trzeba myć całego nocnika. Słóżył też jako taborecik do mycia zębów, a mój M stawiał sobie na niego nogę jak miał posiedzenie na kibelku:laugh2:, jak kibelek został schowany, to M był bardzo rozczarowany. U chłopców trzeba pilnować, żeby pituś był w środku:-)

Adi na zająca dostanie http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hula-kula-do-raczkowania-rozowa-i3130039550.html i Elmo z H&M, Kaci ma takiego, a nie chce się z siostrą podzielić.
A Kaci hulajnogę i grę http://allegro.pl/gra-zrecznosciowa-papuzia-tratwa-nowosc-2013-tv-i3119684400.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry