reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kasia no ja sie ledwo hamuje z zakupami :zawstydzona/y:.Boje sie jak diabli ze cos znów nie tak bedzie .Czekam tego 8 marca jak na zbawienie jak na wizycie usłysze ze jest ok to odetchne bo w sumie najbardziej ryzykowny jest 1 trymestr.Ale namietnie na allegro ogladam gadzety wózek juz mam wybrany nad łozeczkiem kombinuje jeszcze ,zaczełam pisac sobie liste potrzebnych rzeczy i co miesiac pokolei sukcesywnie kupowac :-)

dziewuszki ja nie znalazłam jeszcze pościeeli z dodatkowymi poszewkami? są ale to są na pościel do wózka :( a ja takowej nie chce :( jak macie jakiegoś linka to wklejcie mi bo nim przekopie tysiące stron na allegro to wrzesień i poród nadejdzie:)
Kasia ja tez zapewne na takie zapalenie zachoruje ale widze ze moj emek tez:)oj ciezko bedzie :)

A tak swoją drogą, to ile takich zmian pościeli powinno się mieć dla dziecka? bo domyślam się ze jak to w życiu - a to dziecko zwymiotuje, a to obsika, a to coś innego :) dwa komplety to pewnie mało?

PS. Jak skończyłam pisać słowo "zwymiotuje" to mój pies właśnie w tej chwili się porzygał, ciekawe czego się znowu nażarł w ogrodzie skubaniec.

Kasia napewno większa ilosc to ułatwienie.
Ja z alanem miałam tylko dwie i nam to wystarczało.Małe dziecko tyle brudzi ze codziennie prawie pralka chodziła wiec jedna sie suszyła druga założona,prasowałam pranka na bieżąco wiec nam wystarczało,Alan nie ulewał i raczej sie nie przesikiwał,wiec nam akurat to wystarczało ale jak dziecku sie sporo ulewa to dwie może byc mało.Zawsze to można z czasem dokupic.

reklama
ja mysle ze ok 3 zmian ale to jak ktos prawie codziennie pierze bo tak jedna brudna trzeba wyprac suszy sie ale jeszcze jest mokra w tym czasie moze sie pobrudzic druga no to jeszcze mamy trzecia jakby co

Ostatnia edycja:
Do góry