reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Marlena szczerze mówiąc robię 4 i obiecuję sobie, że ostatnie podejście.
Najpierw były 3 z kieszonkami, bo wydają mi się wygodniejsze, ale były przecieki i wydawało mi się, że mała jest za mała :-D na nie
teraz zakupiłam otulacze i jestem w trakcie testowania ;)

ale na noc rzadna wielo mi się nie sprawdzi, bo dzieć śpi 10-12h

reklama
DOLORESS ja ogólnie bym nie chciała wielo gdyż to bedzie przeciekać jak i mokro dziecko miec w pupie...czy to spowoduje ze szybciej przestanie nosić pieluszki?moze nie wiem ale ze pupa dyskomfort nie daj odparzenia możliwe...nie znam sie i mogę się mylic...

Mam takie jak tu wszyscy wstawiali po kolei :-p Może te drewniane słabsze są.

Mi póki co Weronika każdą wielorazową przeciekła. Więc nie mam dobrej opinii. Dwa rodzina obkupiła nas w pieluchy, bo co innego Weronice kupić, jak wszystko ma. :-)

Marlena szczerze mówiąc robię 4 i obiecuję sobie, że ostatnie podejście.
Najpierw były 3 z kieszonkami, bo wydają mi się wygodniejsze, ale były przecieki i wydawało mi się, że mała jest za mała :-D na nie
teraz zakupiłam otulacze i jestem w trakcie testowania ;)

ale na noc rzadna wielo mi się nie sprawdzi, bo dzieć śpi 10-12h

z kieszonkami to takie na wkłady jednorazowe ? czy wkładów używasz też wielorazowych ? a otulacze to o co chodzi ?

Właśnie! Jeśli nie macie nic przeciwko to chciałabym aby wszystkie mamusie które korzystają z pieluszek wielorazowych wypowiedziały się na ich temat o wszystkich plusach i minusach, bom bardzo ciekawa :-):-) pliissssss............:rofl2::happy::rofl2::happy:

edit: tzn nie mamusie korzystają, tylko ich dzieciaczki :-D:szok::-D:szok::-D

ANMIKA moje dzieci piły z bidonu ale takiego hmm dla starszego dziecka tzn.nie te słomkowe itp. ;)żadne dziecko niekapka u mnie nie chciało...

Takiego( teraz wode Dominiś pije w nim w szkole w kolorze szarym)

bidon-bica000-cars-auta_11116.jpg

Fajny ale to chyba raczej nie nadaje się dla półrocznego malca. Mój Starszak też w takim wodę do szkoły nosi.
Fajny ten Reflo cup, tylko czy faktycznie to się bedzie tak trzymać?

DOLORESS ja ogólnie bym nie chciała wielo gdyż to bedzie przeciekać jak i mokro dziecko miec w pupie...czy to spowoduje ze szybciej przestanie nosić pieluszki?moze nie wiem ale ze pupa dyskomfort nie daj odparzenia możliwe...nie znam sie i mogę się mylic...

nie mam pojęcia
ale mi bardziej chodziło o to, aby było ekologicznie ;)

Mam takie jak tu wszyscy wstawiali po kolei :-p Może te drewniane słabsze są.

Mi póki co Weronika każdą wielorazową przeciekła. Więc nie mam dobrej opinii. Dwa rodzina obkupiła nas w pieluchy, bo co innego Weronice kupić, jak wszystko ma. :-)

póki co przeciekają nam kieszonki
ale sprawdzają się otulacze i formowanki
no i częściej trzeba przebierać
na noc mamy pampersa ;)

z kieszonkami to takie na wkłady jednorazowe ? czy wkładów używasz też wielorazowych ? a otulacze to o co chodzi ?
do kieszonki możemy w środek włożyć wkład i na kieszonkę można też włożyć
używam wkładów wielorazowych a na to nakładam taki papierek długi mięciutki jak dzieć zrobi kupkę to wyrzucam i często, czasem jest przeciek, pieluszka jest czysta
w ogóle używam wielorazowych płatków kosmetycznych, podpasek, wkładek higienicznych, myjek do dupci dziecia...

Właśnie! Jeśli nie macie nic przeciwko to chciałabym aby wszystkie mamusie które korzystają z pieluszek wielorazowych wypowiedziały się na ich temat o wszystkich plusach i minusach, bom bardzo ciekawa :-):-) pliissssss............:rofl2::happy::rofl2::happy:

edit: tzn nie mamusie korzystają, tylko ich dzieciaczki :-D:szok::-D:szok::-D

ja tam nie mam nic przeciwko temu, ale za bardzo się nie znam, bo teoria trochę mnie przerasta, więc tak na szybko można poczytać
Otulacze, formowanki czy kieszonki – które pieluchy są najlepsze? - Ekorodzice.pl
Rodzaje pieluch wielorazowych
http://www.ekopielu****emy.pl/pieluchopedia.php?page=rodzaje.html

my stosujemy narazie otulacz i formowankę, bo kieszonki nam przeciekają, ale będziemy za jakiś czas robić podejście znów do kieszonek ;-)

reklama
Do góry