reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Anmika - wszystkie niekapki mają tragiczne dojścia i ja ich nienawidziłam myć, stąd i nas doidy cupy wprowadzone. Ada szybko dostała normalną dużą szklankę. Rurki się myje za pomocą waty i wykałaczek, tak samo inne pierdy w tych kubkach. Gąbka nie wystarczy, trzeba bawić się wykałaczkami, bo inaczej masz pleśń murowaną.

reklama
Anmika - wszystkie niekapki mają tragiczne dojścia i ja ich nienawidziłam myć, stąd i nas doidy cupy wprowadzone. Ada szybko dostała normalną dużą szklankę. Rurki się myje za pomocą waty i wykałaczek, tak samo inne pierdy w tych kubkach. Gąbka nie wystarczy, trzeba bawić się wykałaczkami, bo inaczej masz pleśń murowaną.

A bawiłam się wykałaczkami bawiłam i tak mnie szlak trafiał. Mój Starszak miał butlę Canpol Babies Balonik z miękkim ustnikiem i tam nawet szło dobrze domyć, a jak już nie to kupowałam nowy ustnik za 4 zł.

Izuś daj znać jak się sprawdza, ok? I czy można do niego kupić sam ustnik, jak ten się "zużyje"? Też myślałam, żeby ten kupić, choć butle z TT mojemu Małemu nie podchodzą. Z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej kupić jakiś kolorowy, może dzieć będzie bardziej zainteresowany piciem z takiego ładnego kubeczka niż z białego, hm???

Ostatnia edycja:
anmika dam znać jak się sprawdza a co do ustników to chyba nie można dokupić dodatkowych... Szkoda, że nie pomyślałam o tym wcześniej...:szok:

A ja właśnie myślałam, że można i chciałam kupić sam ustnik, bo mam butelkę z TT i ona praktycznie wygląda tak samo. No to faktycznie szkoda, że da rady, choć na szczęście ten kubek nie jest aż taki drogi.

reklama
LILJANNA własnie ja nie chce bay dziecko do 3 rż. piło z butli dlatego nie chce uczyc tak do tej butli...maks do 2 rz...

U nas Dominiś przez butle się budził w nocy bo chciał ją cmokać a przy okazji mlesio w niej i masakra ile ja łaziłam wstawałam nawet duże butle nie starczały a wtedy sikał non stop po nocach w nocnik ech masakra Alanek malutki spał a ja do dużego dziecka wstawałam i chodziłam nietomna;/butla znalazła sie w koszu i od tamtej pory pił w nocy wode z bidonu ale oczywiście do 5 nad ranem płacz lament i z wycięczenia zasnął a ja oczywiście cała noc na nogach...od tamtej pory raz dwa(jak przeziębiony)a praktycznie w ogóle aby popić z kubka wode ;)
Alanek cycusiowy do prawie 11 miesiecy i wtedy mleczko rano i wieczorem z butli a na dniu z bidonu bo za bratem papugował:)a potem juz butla do wyrzucenia bez lamentu bo nawet się tak z nią nie zżył a ja dumna szczesliwa że dziecko pije z bidonu a nie z butli...

Nie jest fajne jak jest duże dziecko a butle ciągnie dlatego ja jak mam możliwość wolę jak najmniej ją podawać a potem uczyć z kubka bidonu ;)

Do góry