reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Heh jakby tak było proste :/ z Domisiem przeszłam wojne nocną :/ poskutkowała na plus dla mnie ale jak etraz mogę uniknąć tego to tak zrobie :)tyle że możliwe mleczko na noc i rano dam z butelki a tak z bidonu tak samo było przy Alanku:)bo ogólnie do roczku cycusiować chce;)

To ja jestem szczęściarą z Adrianną, albo trafiam w dobre momenty. ;-)

Acha kupiłam sobie dzisiaj jeansy i jestem mega zadowolona. Ach ach, od razu tyłek lepiej wygląda. :evil:

Lilijanna buhaha ja tez sobie kupilam w zeszlym tygodniu i podobnie pomyslalam :-p

stokrotka a Ty co niewidzialnymi literkami piszesz?

anmika - do mleka taki np. KUBEK NIEKAPEK BUTELKA PHILIPS AVENT 340-ml 18+ (2975425048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , tylko musisz ustniki zakupić 6+, albo znaleźć taki co ma ustnik 6+, a dokupić 12+ i 18+.

Dobra a teraz niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak uparcie omijacie butelkę i dajecie kubki za to?

Ja w sumie to uparta na kubek nie jestem, ale do tej pory próbowałam dać Małemu butelkę kilka razy i marne efekty. Mojego mleka wypił raz 60ml, a jak chciałam mu dać wodę to on w ryk. Fakt, że za bardzo nie naciskałam, bo nie zależało mi jakoś strasznie żeby się nauczył. Na razie jedziemy na cycuchach. A teraz po mału myślę, żeby coś wprowadzać bo soczki czy wodę za niedługo zacznę podawać, no i do mleka też coś, bo jak wrócę do pracy. No i się zastanawiam czy warto uczyć do tej butli skoro już taki duży jest, bo za chwilę będę chciała uczyć do kubka.
Mój Starszak od początku pił z butli, bo studiowałam i jak wyjeżdżałam to wtedy dostawał butle, a tak to byłam z nim w domu i pił z piersi. Jak miał jakoś ponad pół roku przeszliśmy na miękki niekapek, ale u niego tak jakoś wszystko naturalnie szło. Butle chwycił bez problemu, potem kubek, smoczek też odrzucił bez większych kłopotów. Za to dziś ma ponad 7 lat i jeszcze mleko wieczorem pije przez kubek (butlę) z dzióbkiem :zawstydzona/y:.

edit: A ten kubek z Aventu to nie wiem czy taki dobry. Ja miałam do Starszaka z Aventu i strasznie się to myło, w sumie to nieszło domyć tych zakamarków od nakrętki. Masakra! Poza tym najlepiej chyba taki z wymiennym ustnikiem, żebym mogła zmieniać w razie zużycia, a nie kupować nowy kubek.
Co myślicie o tych:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-6m-150ml-0-bpa-z-i2974618771.html
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tommee-tippee-essentials-4m-190ml-i2996001677.html
http://allegro.pl/avent-magiczny-kubek-niekapek-z-uchwytem-200ml-i2955055004.html
http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-kubus-puchatek-150ml-i2993160139.html
http://allegro.pl/mambaby-kubek-niekapek-starter-cup-150ml-4m-i3000535683.html
Niektóre to mają niezłe ceny

Ostatnia edycja:
To ja powiem jak to było u mnie z Adą. Ada butli nie uznawała, był cyc, co tam silikony czy kauczuki jak można mieć cyca. Odpuściłam butlę i podawałam inne picie niż mleko w kubeczkach, miała wtedy 6 miesięcy. Nauka picia trwała praktycznie 1,5 miesiąca. Na początku podawałam łyżeczką by poczuła inny smak, kubek dostała do zabawy, po to by mogła się z nim zaprzyjaźnić, poznać się, potem wlewałam tam picie, jak zrobiła łyk to były fanfary, jak zrobiła 2 łyczki to wielkie święto, zanim porządnie zaczęła pić, minęło ok. 1,5 miesiąca. Nic na siłę, gratulacje za najmniejszy łyczek. Ale mleko dalej w cycach. Jakoś nie myślałam o tym by odciągać i podawać. O mm nie było mowy, bo nie widziałam sensu. Jak potrzebowała wyjść i zostawała z kimś innym to Ci inni karmili albo zupkami albo kaszkami. Po jakimś czasie cyc był tylko rano, wieczorem i w nocy.

W tej chwili jest tak, że Ada pije mleko z butli, ale tylko wtedy gdy nie je kolacji typu chleb z czymś tam. Jak je chleb, to nie dostaje mleka w butli. Jak nocuję w Poznaniu i nie mam ze sobą butli, nie ma problemu, bo ma powiedziane, że butli nie zabrałam i tyle. Zjada chleb i idzie spać. Mam plan zabrać Jej butlę na stałe w maju/czerwcu tego roku i będzie dostawać na kolację mleko/kakao w normalnym już kubku i tyle.

Weronikę planuję odstawić od cyca jak będzie mieć 1,5 roku, potem butla do 3 rż, chyba, że będzie chciała tak jak Ada, ale na pewno Ada nie dostanie butli, bo Weronika dostanie. Ja dostałam butlę, bo moja siostra się urodziła i ja chciałam i rodzice dali, ale ja tak nie chcę. Adrianna będzie mieć wytłumaczone, że Ona jest starsza i jakoś nie widzę tego by mogło być inaczej.

No, jestem pełna nadziei do zrealizowania tego planu. :evil::cool2:

anmika - do mleka taki np. KUBEK NIEKAPEK BUTELKA PHILIPS AVENT 340-ml 18+ (2975425048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , tylko musisz ustniki zakupić 6+, albo znaleźć taki co ma ustnik 6+, a dokupić 12+ i 18+.

Dobra a teraz niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak uparcie omijacie butelkę i dajecie kubki za to?
Dobre pytanie.
Miałam sąsiada starszego ode mnie. Kiedyś weszlam do nich patrzę a on 10 lat na tapczanie leży i butle ciągnie. Fuj. I jakoś tak szybko oduczylam syna , bo się balam że tak skończy.
Ją mam ten kubek z tommyt. Ten pierwszy nawet taki sam kolor. Przy pierwszym piciu mało się nie zadlawilam . Bo musiałam spróbować ale sonety jest. Mała od razu do buzi i nie wyplula jak smoczka.

Ostatnia edycja:
Lilijanna a Adzie zaczęłaś podawać picie w normalnym kubku czy jakimś niekapku?
Jak skończyłaś ją karmić piersią, to przeszłaś na mm? I odbyło się to bez problemu, zaakceptowała mleko?
I z czego jej to mleko podawałaś/podajesz z butli ze smokiem, czy z niekapka?

Mój Starszak pił najpierw moje mleko, potem moje i mm (jak mnie nie było), a później moje i krowie. I tak to się naturlanie skończyło, bo mojego dostawał coraz mniej, a krowiego coraz więcej, aż skończyłam karmić. Do smaku krowiego był już przyzywczajony i uwielbia je do dziś. Rano je płatki, wieczorem pije mleko. Więc ja się teraz tak boje, że jak Mały będzie pił tylko moje, a potem się skończy, to nie będzie chciał innego, bo nie będzie znał jego smaku. Myle się? Bo w sumie nie chce mi się wcale uczyć do innego, prościej mi z piersią. Najprawdopodobniej będę w domu do końca czerwca, więc w sumie mogę "jechać" tylko na piersi, później jak wrócę do pracy jeszcze też. Bo tak jak piszesz, wtedy będzie już chyba pił tylko rano, po południu i wieczorem więc dałabym radę. I tak do roku (jak się uda).

reklama
Dobre pytanie.
Miałam sąsiada starszego ode mnie. Kiedyś weszlam do nich patrzę a on 10 lat na tapczanie leży i butle ciągnie. Fuj. I jakoś tak szybko oduczylam syna , bo się balam że tak skończy.
Ją mam ten kubek z tommyt. Ten pierwszy nawet taki sam kolor. Przy pierwszym piciu mało się nie zadlawilam . Bo musiałam spróbować ale sonety jest. Mała od razu do buzi i nie wyplula jak smoczka.
Verita tzn. że kupiłaś Małej ten kubek i pije z niego? Ale tak mocno z niego leci, że się zadławiłaś. I co Ty napisałaś,bo nie zakumałam (pogrubiłam wyraz o który mi chodzi) :sorry2:

Do góry