reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Dziewczyny ja też chciałabym kupić jakieś krzesełko, ale raczej tańsze, albo używane. Jedno mam po Starszaku, ale chciałabym jeszcze jedno, żeby było na stałe u teściowej. Jak wróce do pracy to Małym na zmianę będą zajmowały się moja mama i teściowa, a nie będę tak przecież ciągle wozić. Zależy mi natomiast, żeby Mały miał swoje miejsce do jedzenia, gdzie z czasem będzie sam jadł - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, zwłaszcza z babciami :eek:.
Poza tym poszukuje termometru. Może doradzicie:
Termometr na podczerwień bezdotykowy Abakus Baby (2909933516) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
TERMOMETR BEZDOTYKOWY TECH-MED TM-F03B LEKARSKI (2947923166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Doloress a jak będziesz karmić lub karmisz ze bez krzesełka?

ja planuje jak przyjdzie zwrot ze skarbówki kupić krzesełko do karmienia używane, wózek quinny zapp używany; materiał i może jeszcze nowe kolka do mojego xlandera

no i jeszcze buty dla malej, sobie suszarkę do wlosow i do bielizny...

A z tym krzesesłkeim to mi wbiłaś ćwieka wieszszszszszszzzzzzzzzzzzz:szok::eek::happy::baffled:
A dlaczego?

O widzisz!
Te co zalinkowałaś już są cięższe - 9/10 kg
Najbardziej wizualnie to mi się to trzecie podoba
Ale to pierwsze już wcześniej wpadło mi w oko jak przeglądałam allegro.
Ma wszystko co chcę: regulacja oparcia i wysokości, ogranicznik demontowany między nóżkami, żeby młoda nie wypadła, duuuuży blat, 2 tacki i do tego demontowane, żeby móc dosunąć krzesełko do stołu jak już młoda dama będzie jeść przy stole, kosz też chciałam
Tylko że to kinderkraft takie ładne jest echhh...
Nie wpadłam na nie wcześniej na allegro, dzięki za pokazanie.
Co tu wybrać?
To drugie jakoś do mnie nie przemawia, nie wiem czemu.

Jeszcze mam czasu trochę, ale przewertuję neta i w końcu coś wybiorę.
Być może jedno z tych dwóch.
Jeszcze mi podpasowało jedno krzesełko z chicco, ale za drogie, więc pewnie nie kupię.

ja zamierzam kupic takie krzeselko FISHER PRICE Krzesełko do karmienia MODEL 2012 (2947541966) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wydaje mi sie ze bedzie mi mniej miejsca zajmowalo

rozgladam sie za parowarem co by malej zupki zaczac parowac

palemko jak sie udaly zakupy?

Ja mam parowar Zelmer model 37Z011 i jestem bardzo zadowolona. Dla małej jeszcze nic nie przygotowywałam w nim, ale dla siebie tak.

Oglądaliśmy dziś wózki i najbardziej mi spodobały się dwa co o nich myślicie ? Zależy mi na tym aby wózek dobrze sie składał i był lekki i nie miał wąskiego siedziska

Wózek Quinny Speedi Sx Spacerowy - Ceneo.pl ma pompowane koła, przednie koło może być obrotowe i może być blokowane i kręcą mnie te trzy kołka :tak: sprawdzałam jest stabilny, trochę długi po złożeniu

Wózek Mutsy Transporter Spacerowy - Ceneo.pl ten ma cztery kółka, szerokie siedzisko, bardzo lekkie niestety koła są piankowe czy jakoś tak to pani nazwała co powoduje słabą amortyzację ale ciężko to stwierdzić nie próbowałam "w terenie" fajny ma daszek - na zimę dużo osłoni no i można i przodem i tyłem jeździć

Wózek Quinny Speedi Sx Spacerowy - Ceneo.pl wydawał być sie ciężki ale po za tym wszystko super no i po zlorzeniu dosyć duży :sorry:

Na necie znalazłam jeszcze takie i nie wiem co myśleć a strasznie mi sie podobają wagowo 14,5 kg dosyć dużo ale firma jest super ma dobre opinie

http://www.swiatwozkow.pl/x-lander-xt-spacerowy-2013-kolor-europe-1szt-p-5729.html
http://www.swiatwozkow.pl/x-lander-xt-spacerowy-kolor-rocky-1szt-p-5728.html

i zastanawiam sie czy to przydatna opcja żeby dziecko jeździło przodem do nas ?

Ostatnia edycja:
SOLIDNE Krzesełko do karmienia NEPTUNE KinderKraft (2953368568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zastanowiłam się i tego krzesełka jednak nie kupię, choć mi się bardzo podoba.
Sama mam stracha jak mi przyjdzie usiąść na krześle/fotelu, które jest na takiej giętkiej ramie, co wygląda jakby miała nogi tylko z przodu a z tyłu nic nie ma.
Zawsze mam stracha, że się pode mną załamie i czuję się niekomfortowo, więc dziecka też nie posadzę w czymś takim, bo mi ta fobia na pewno na młodą przejdzie.
Zatem z żalem odrzucam ten model, choć wizualnie bardzo mi się podoba

Oglądaliśmy dziś wózki i najbardziej mi spodobały się dwa co o nich myślicie ? Zależy mi na tym aby wózek dobrze sie składał i był lekki i nie miał wąskiego siedziska

Wózek Quinny Speedi Sx Spacerowy - Ceneo.pl ma pompowane koła, przednie koło może być obrotowe i może być blokowane i kręcą mnie te trzy kołka :tak: sprawdzałam jest stabilny, trochę długi po złożeniu

Wózek Mutsy Transporter Spacerowy - Ceneo.pl ten ma cztery kółka, szerokie siedzisko, bardzo lekkie niestety koła są piankowe czy jakoś tak to pani nazwała co powoduje słabą amortyzację ale ciężko to stwierdzić nie próbowałam "w terenie" fajny ma daszek - na zimę dużo osłoni no i można i przodem i tyłem jeździć

Wózek Quinny Speedi Sx Spacerowy - Ceneo.pl wydawał być sie ciężki ale po za tym wszystko super no i po zlorzeniu dosyć duży :sorry:

Na necie znalazłam jeszcze takie i nie wiem co myśleć a strasznie mi sie podobają wagowo 14,5 kg dosyć dużo ale firma jest super ma dobre opinie

http://www.swiatwozkow.pl/x-lander-xt-spacerowy-2013-kolor-europe-1szt-p-5729.html

reklama
merlin transportera odradzam, fakt jest leciutki ale rama tandetna,i prowadzi sie tylko w jednym kierunku...jezeli zalezy Ci na mutsy to proponuje mutsy urban lub 4 raider ,maja obszerne siedzisko,i sa prowadzone przodem i tylem,kola pompowane. Ja mam mutsy evo, no ale siedzisko jest waskie, i kola piankowe,prowadzony przodem i tylem, bardzo leciutki, jeszcze nie testowalam spacerowki...ale wizualnie bardzo ladny:-) ten drugi xlander tez ladniutki, i widac stabilny:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry