reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
my mamy ten lezaczek bujaczek z fp do 18kg ,jest superowy :) ten lezaczek hustawka tez jest cuuuudny :) my kupilismy osobno hustaweczke wlasnei taka i ten lezaczek fp ,ale hustawke musimy sprzedac bo chrzestna kupila druga :) tyle ze my kupilismy uzywana wiec jutro wystawiam na sprzedaz nasza :)

a ja wrócę do tematu który mnie trochę trapi ... no bo pisałam ze w rozmiarze 52/56 mam same bodziaki z długim lub krótkim rękawkiem i teraz chciałabym dokupić troszeczkę jakiś cieplejszych spodenek i zastanawiam się czy kupować 56 czy już lepiej kupić większe na 62 - bo nie wiem jak szybko taki dzieć rośnie teraz mały ma około 3150/3450 wagi
mamusie doświadczone co byście kupiły trochę większe i podwijać ?

Merlin - moim zdaniem kupowanie ciuszkow w rozmiarze 56 jest troche strata pieniedzy, no chyba ze lekarz powiedzial Ci, ze dzidzius bedzie bardzo malutki, albo spodziewasz sie wieloraczkow.
z reguly dzieci rodza sie ponizej 60cm i poczatkowo rozmiar 62 wydaje sie duzy, ale to jest kwestia max kilku tygodni. ja przy swoim pierwszym dziecku kupilam na poczatek rozmiar 62 i na nozki (ze spioszkami) zakladalam skarpetki dodatkowo, zeby nozki nie wychodzily z nogawek, a rekawki wywijalam. i bylo ok:)
zreszta tak mi radzily polozne na szkole rodzenia.
teraz termin mam za tydzien i nie kupilam mniejszego rozmiaru - tylko 62:)

'www.wyprawkabobasa.blogspot.com

Dziewczyny jakie kupowałyście duże podkłady poporodowe dla siebie na łóżko do szpitala? Bo jednak się okazało, że też mam je mieć.

anmika - ja kupowalam przy pierwszej ciązy podklady bella. byly w sam raz - a jak nie wykorzystasz wszystkich w szpitalu, to przydadza Ci sie w domu, albo do przewijania malucha w podrozy np.
teraz kupilam babyono, ale troche za male - raczej przydadza sie tylko dla dziecka, wiec generalnie tych nie polecam.

Wyprawka Bobasa

reklama
Kto stosował już te termoforki i może powiedzieć, że działają?

wiesz co moje malństwo od kilku dni a właściwie od początku ma problem z bolącym brzuszkiem tj napina sie i piszczy jak ma strzelić bąka lub kupkę wczoraj juz na prawdę cierpiał :-( i pomogła mu jedynie rozgrzana pielucha położoną na brzuszek - nie dawał sobie masować brzuszka a jak położyłam ciepłą pieluchę to i kupsko poszło szybciej i dał masować sobie brzuszek ale pieluchę to non stom musiałam kłaść na kaloryfer - dlatego też stwierdziłam ze kupię mu termoforek bo jak na złość ten co mieliśmy w domu popsuł sie. Myślę że jak pielucha pomagała to i termofor pomoże a tn przynajmniej dłużej trzyma ciepło niż nagrzewana pielucha

z tym brzuszkiem zauważyłam jeszcze jedną rzecz - zaczęłam pić mięte z tym wstrętnym koprem - mięte mam z ogródka i dziś mały jakiś spokojniejszy

Do góry