reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
macie do polecenia jakieś wkładki laktacyjne które sie są grube i dobrze sie trzymają stanika ??
ja kupiłam sobie wkładki bella i są beznadziejne grube - zwijają sie, nie trzymają sie stanika o te Bella Mamma Wkładki Laktacyjne 60 Szt - Ceneo.pl

polecam wkladki babyono. sa w miare cienkie, ale za to bardzo chlonne. no i nie widac ich przez ubranie:) przy pierwszym dziecku mialam bardzo duzo pokarmu i wszystkie inne, ktore testowalam (w tym rowniez bella), po prostu sie nie sprawdzaly, bo przeciekaly.

Wyprawka Bobasa

Liljanko mam elastyczną na zbyciu
jedni ją polecają - inni nie

osobiście mam nati skośnokrzyżową
uczę się dopiero wiązać i stwierdzam, że zacznę chodzić na siłownie pakować w bicepsy, bo jakoś siły mi brakuje przy dociąganiu

Ja zamówiłam elastyczną chustę Haltex na allegro. Jak nie zacznę chustować małego, to nic nie dam rady zrobić w domu. potrafi nawet kilka godzin nie spać i kwękać, a na rękach zasypia. Chusta mnie uratuje - zrobię obiad, posprzątam cokolwiek, pranie wstawię. Mam nadzieję na chustowe wybawienie.
Co do reszty wyprawki, to wiem już że trzeba było kupować tylko pajacyki i nic więcej. Dresiki z kapturami (o zgrozo, kaptury tylko przeszkadzają), słodkie ogrodniczki, bajeranckie rampersy - w ogóle się nie sprawdzają i będą do wydania komuś w stanie idealnym. W tym wieku tylko śpioszki i pajacyki mają sens, ze szczególnym naciskiem na pajacyki :))) dla następnego dziecka nie kupię nic innego. Kilka sztuk pajacyków na 56, na pierwsze kilka dni, a ze 20 sztuk w rozm 62. I to będzie cała wyprawka ubraniowa. A no i body, tylko rozpinane.

U mnie akurat zaistniała potrzeba większej ilości 56, a nawet newborn 3,4kg:-) Adusia malutka 50cm, a ja nie cierpię za dużych rzeczy! Miałam pięć pajacyków i 10 body w tym rozmiarze, ale ze względu, że nie grzali i nic nie schło, pojechałam jeszcze pajacyków dokupić. Wszystko co potrzeba, i ile potrzeba wychodzi w praniu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
muszę poćwiczyć na maskotkach ;)
bo ręce mi odpadną :-D
ja z Tomkiem od razu poszłam "na zywioł", byłam w takiej desperacji, ze pocwiczyłam od razu na nim ;-)
z tym, ze wtedy odkrylam chusty dopiero jak mial ok 2 miesiecy, plecy to juz mialam tak połamane noszeniem go, ze nie wyrabialam :-) Macka motam juz od pierwszych dni :-)

Do góry