reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

I ja miałam taką płaską podusię, jak to mówiłam "podusia-nic", nie używałam, potem chwilę używałam, bardziej jako ozdobnika, ale Ada do dzisiaj śpi obok tej "podusi-nic", zasypia na niej, a potem już podusia sobie, Ada sobie :-)

reklama
a ja wrócę do tematu który mnie trochę trapi ... no bo pisałam ze w rozmiarze 52/56 mam same bodziaki z długim lub krótkim rękawkiem i teraz chciałabym dokupić troszeczkę jakiś cieplejszych spodenek i zastanawiam się czy kupować 56 czy już lepiej kupić większe na 62 - bo nie wiem jak szybko taki dzieć rośnie teraz mały ma około 3150/3450 wagi
mamusie doświadczone co byście kupiły trochę większe i podwijać ?

Merlin Kochana ja z doświadczenia wiem, że dziecko musi być naprawdę duże, żeby mu 62 pasowało, te rozmiary zawyżone jakieś robią. Kacek jak się urodził ważył 3420, i 54 długi i najlepiej wyglądał w śpioszkach rozmiar 56, spodenki mogą być trochę większe, jak mają ściągacz, albo można wywijać,

Merlin mój Starszak jak się urodził to miał 3250g i mierzył 52 cm, także nosił rozmiar 56 i troszkę miał dłuższe śpiochy. Ale mimo to rozmiaru 56 długo nie ponosił,ok. 3-4 tygodni. Także myślę, że jakieś śpioszki czy kaftanik możesz w tym rozmiarze kupić, ale spodenki to chyba bym już kupiła raczej na 62, bo jak piszę axarai można wywinąć nogawki.

Uwielbiam ten nasz Niedzielny Pchli Targ!:-):cool2: W związku z tym, że ja ciuszków mam już wystarczająco, a od kupowanie powstrzymać się mimo to nie mogłam, postanowiłam kupić kilka sztuka dla 3,5 miesięcznej córeczki mojej znajomej: Oto moje łupy:
nr. 1 Sukieneczka St. Bernard (DUNNES) 9-12 mies
nr. 2 Tuniczka Marks&Spencer 6-9 mies
nr. 3 Tuniczka Okie-Dokie 12 mies
nr. 4 Rozpinana Kurteczka Cherokee 6-9 mies
nr. 5 Leginsy Marks&Spencer 6-9 mies
nr. 6 Przecudne body z wyhaftowanymi różyczkami i koronką na kołnierzyku Gymboree 6-12 mies
nr. 7 Biały sweterek Marks&Spencer 6-12 mies
nr. 8 Sukieneczka Cherokee 12-18 mies
nr. 9 Bluzeczka Next na oko 6-9 mies
nr.10 Jeansowa sukieneczka Little Precious na metce 3-6 mies ale dla mnie na oko 6-9 mies.

0,90 centów za sztukę! :szok::shocked2::eek:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg

Merlin - wszystko zależy też od cm, a nie tylko wagi, Ada np. miała 59 cm przy 3860g i miała kilka ciuszków, śpioszków 56 rozmiar, ale w 62 wcale nie wyglądała jak dziecko stróża.

Dziewczyny jakie kupowałyście duże podkłady poporodowe dla siebie na łóżko do szpitala? Bo jednak się okazało, że też mam je mieć.

Super cudenka:))

AXARAI dokładnie dobrze jak materacy nieco podniesiony u mnie to sie fajnie sprawdzało :)ps.u mnie juz wsio zabawek ma Marceluś :))

reklama
Chciałam jeszcze zapytać o leżaczki dla maleństw. Wiem, że już był taki temat, ale nie wiedziałam wtedy że będę kupować.
Zastanawiam się nad tym:
Muzyczny leżaczek Tiny Love + wibracje + zabawki (2603897661) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub
Fisher Price Leżaczek Bujaczek do 18 kg. T2518 (2600799337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co myślicie? MI nawet bardziej podoba się ten z Tiny Love. A jescze kiedyś był taki z Fisher Price z wodospadem czy coś? Kojarzycie, bo nie mogę znaleźć?
Ale teraz zajarzyłam, że ten z Tiny Love się nie buja, to już sama nie wiem. Doradźcie bo nie miałam wcześniej takiego leżaczka.

Ostatnia edycja:
Do góry