reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

maja16- my też zaczynamy od zera i choć to jest kosztowne to zarazem takie ekscytujące :)
I również mamy taką skarbonkę na gadżety dla dzidziusia myślę, że około 600zł tam będzie, zawsze coś:-)

reklama
A ja dziś kupiłam dzidzi pajacyka 3szt bodziaków i malenką bluze z polarku :-).Były to łowy w lumpku za małe pieniażki :-) ale sliczne takie, jak jutro fotki zrobie to wkleje . A sobie uzupełniłam troszke kosmetyczke tz podkład,perfumki i maseczek kilka jednorazowych (pojedniajace :-p,oczyszczajace i relaksujące).I od razu humorek lepszy:-D

Fasolcia to czekamy jutro na foteczki:) ja już sie nie moge doczekac jak wyjde na zakupy:)a napewno wroce obladowana bo nie bedzie sily ktora mnie powstrzyma przed zakupami dla Maluszka:) a i dla siebie trzeba cosik zakupic:) jakies ciazowe spodenki bo ja sie w zadne nie mieszcze :( nawet pizamki mnie juz gniota :( super ze zaszalalas i o sobie nie zapomnialas:) perfumy hmmm chcialabym moc ich uzywac:( neisety od poczatku ciazy pozegnalam sie ze wszystkimi swoimi ukochanymi zapachami , musialam zmienic nawet mydla na bezzapachowe i plyn do plukania na antyalergiczny i tez bezzapachu bo strasznei mi przeszkadza:(
aaa mialam Wam napisac te koszulki co sobie zamowilam to poprostu jak dla mnei rewelka!!! sa poprostu extra chodzi mi o material taki milusi ,nie poci sie wogole tzn ja w nim:) polecam bo naprawde extra i tak mysle ze zaszaleje i kupie jeszcze 2z tej firmy tyle ze z dlugim rekawem bo u nas lata i tak pewno nei bedzie:(

Maja i Żanetkaa ja też zaczynam od zera. Ale ostatnio jak byłam w galerii to pozwoliłam sobie kupić komplet malutkich skarpetusiów, mam też kilka bodziaków bo moja teściowa prowadziła kiedyś lumpek więc jak znalazłam coś ładnego i wyglądającego jak nówka to sobie odkładałam. No i sobie kupiłam leginsy czarne.

Jak obiecałam wklejam zdjecia z tel wiec jakosc taka sobie.

Zdjęcie0049.jpg
Zdjęcie0051.jpg
Zdjęcie0052.jpg
Za wszystko zapłaciłam 10 zł :-).Jeszcze wyprac wyprasować i do szafeczki .Juz takową opustoszyłam na dzidzi ubranka.

Ostatnia edycja:
super pierwsze łowy;) też się kiedyś muszę wybrać. Na razie buszowałam tylko na allegro (męża nie było 2 tygodnie więc miałam duużo czasu) więc też się pochwalę:-)

body nóweczki;)DSCF4645.jpg
reszta używana ale w super stanie: śpiworki jeden do spania drugi do fotelika/wózeczka:DSCF4648.jpg
i kombinezonikiDSCF4647.jpg używki razem z przesyłką 30 zl więc myślę że też bardzo okazyjnie:)
Na razie staram się już nic więcej nie kupować dopóki nie poznamy płci dziecka:) Muszę z mężem wybrać się na strych- myślę że powinnam tam znaleźć sporo rzeczy po siostrzeńcu:) trzeba jakoś zaspokoić chęć zakupów;)

Natomiast ja zakupiłam sobie piłke do ćwiczeń dla kobiet w ciaży. Na wzmocnienie i uelastycznienie mieśni miednicy, wzmocnienie mięśni brzucha i pleców. Z telewizji dowiedziałam się, że samo siedzenie na takiej piłce minimum 15 min dziennie, zmniejsza ryzyko pęknięcia podczas porodu. dodam, że mieszkam w Irlandii, a tu, w porównaniu do Polski, nie nacinają krocza sami, tylko czekaja aż kobieta sama pęknie. A wiadomo, że czasami to pęknięcie może pójść prosto w dół :( a tego chyba żadna z nas by nie chciała. Dlatego zamierzam ćwiczyć na piłce tak długo jak dzidzia mi na to pozwoli:) Na Youtube znalazłam pomocny zestaw ćwiczeń. Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.1 - YouTube Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.2 - YouTube A wy ćwiczycie???

reklama
fasolka ja tez bede kupowac ubranka w lumpie oliwce cala wyprawke tez kupilam w lumpie super ciuchy i za gr tylko czekam az bede znala plec

Do góry