reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

a ja mam wrażenie że ciągle o czymś zapomniałam - w sensie kupić np jakiś bardzo ważny kosmetyk, coś takiego super niezbędnego. I tak schizuje co jeszcze co jeszcze ;)

reklama
a ja mam wrażenie że ciągle o czymś zapomniałam - w sensie kupić np jakiś bardzo ważny kosmetyk, coś takiego super niezbędnego. I tak schizuje co jeszcze co jeszcze ;)

Wtedy sobie pomyśl, że jak twoja dzidzia przyjdzie na świat, to na pewno z tego powodu się na Ciebie nie obrazi, że zapomniałaś coś kupić.:sorry: Dla niej najważniejsze będzie mieć sucha pieluszkę i ukochaną mamusię tulącą do snu. :tak:A jeśli rzeczywiście czegoś zapomniałaś, to zawsze możesz dokupić później.:happy: Przecież to nie koniec świata, że nie kupiłaś tego przed porodem.:cool:

Dokładnie:)nie ma co też za wiele kupować z komsetyków bo i też nawet nie wiesz cyz się przyda?a zasada jak najmniej najlepsza:)a w razie czego dokupisz toć apteki sklepy sa :D

Ja mam zakupione tylko oliwke i puderek :) sudocremu itp.jeszcze nie kupowałam bo i też wiem ze próbkę dostane a jak nie to wtedy zakupię w razie czego...ogólnie używac to będę jak najdzie potrzeba tak to nie mam zamiaru :)

Merlin - wariatka :laugh2: A może się okazać, że to co kupiłaś z kosmetyków maluchowi nie będzie służyć i będziesz mogła znowu szaleć po sklepach.

My mamy absolutne minimum z kosmetyków. To co Ada to i Weronika, więc ja znowu w tej kategorii zakupowej - wielkie NIC. :-p

nie no mam podstawowe kosmetyki aż tak nie szaleje z zakupami :-p tylko właśnie to minimum jakoś mnie przeraża ..
ps. jeszcze pampersów nie kupiłam

no ja przez ostatnie 2 tyg to tylko w necie zakupy robiłam :tak:
TZ nie ma a ja nie mam zamiaru wnosić wszystkiego na 3 piętro :no:
a tak tylko kurierów sobie odchaczam ;-)
ostatnio przyszedł fotelik samochodowy i kosmetyki dla małego z proszkami do prania

MERLIN uwierz minimum najlepsze bo jak przesadzisz z kosmetologia u dziecka to możesz narobic sobie tym kłopotów...z doświadczenia radze aby jak najmniej było tego...po siusiach to chusteczkami przetrzeć czy podmyć(kto jak woli)a po kupce przetrzeć/obmyć i puderkiem obsypać i to wsio...po kapieli wystarczy balsam/oliwka a do kąpieli też wystarczy nawet samą wodą obmywać czy jak ktoś woli mydełko/płyn...

na szczescie nie mam w ogole malych rozmiarow, za to jestem obdarowana ciuszkami do 24 miesiecy , wiec moze sie uda po razie zalozyc ;)
No to jak masz taką rozbieżność rozmiarową to na pewno. :tak:

po kapieli wystarczy balsam/oliwka a do kąpieli też wystarczy nawet samą wodą obmywać czy jak ktoś woli mydełko/płyn...
A ja po kąpieli to wycieram ręcznikiem i tyle, w przypadku Ady. Oliwkę mam, używam raz w tygodniu, bo termin ważności jakiś tam jest :-p

Wyschły pieluchy, właśnie idę z pralki wyjąć jesienne kombinezony, skarpeteczki, czapeczki, pościel i co tam mi się jeszcze zmieściło. :laugh2: Dobrze, że pogoda super, wszystko w ogrodzie mi ładnie schnie. :tak:
W ogóle to muszę jeszcze odszukać karton z kombinezonem na zimę. :confused2:

reklama
a to moje dzisiejsze zakupy....
-Dziewczyny powiedzcie mi zebym sie juz opanowala.... to juz jest u mnie zakupocholizm... Juz to widze zamiast sobie cos kupic teraz moja malutka bedzie na 1 miejscu... juz sama zdaje sobie sprawe ze mam zaduzo rzeczy ,ale jak widze te wszystkie slicznosci to az musze cos dokupic.... Ale mam kolezanke ktora ma termin na listopada-to potem jej podaje... ma ciezka sytuacje finansowa wiec aby bedzie pozytek z tych moich nadplanowych zakupow... ;-)
Zobacz załącznik 491911Zobacz załącznik 491912Zobacz załącznik 491913Zobacz załącznik 491914Zobacz załącznik 491915Zobacz załącznik 491916

fotek nie widzę, ale zakupy na pewno super
opanuj się :-D:-D:-D
ale zawsze wspomożesz koleżankę i na pewno będzie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc

e tam... :-)
na pewno wszystko wyjdzie w praniu
teraz takie czasy, że można zaraz wszystko kupić

mi też zostało jeszcze parę rzeczy do odchaczenia i jakoś i się nie śpieszy
tylko M buczy, że szybciej urodzę niż zamówię wózek :)

Do góry