reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Ja miałam przy Adriannie 60x60 firmy semi. Teraz też takie mam, bo mi zostały, Wtedy kupiłam 3 paczki, 1,5 mi zeszło na mnie, potem resztę drugiej wykorzystałam jak gdzieś w gości jechaliśmy i musiałam Adę przebrać to podkładałam, żeby niespodzianki nie było, 1 mi została, większe nie są potrzebne. Ja biorę już do szpitala, bo umarłabym leżąc w brudnej pościeli, a jakby się zdarzyło poplamić to 5x dziennie nie wierzę, że prześcieradło by zostało zmienione. W paczce jest 5 sztuk Póki co nie kupuję drugiej, zobaczę jak będą mi te schodzić, najwyżej A. poślę do apteki.

Fasolka35 - no faktycznie różowo Ci :-)

do_ti super ta skarbonka:D
Pieluszki jednorazowe mam plan wyrzucać do kosza bio (który stoi w kuchni) mam jednorazówki, które podlegają biodegradacji:) Do wielorazówek kupiłam szczelnie zamykane wiaderko Wiaderka Tots Bots bo jednak wielo troszkę "pachną" i ten kosz będzie musiał stać w łazience.

no fajne tylko ja nie za bardzo miałabym gdzie dać to wiaderko
zastanawiam się jak się sprawdzają wory do wielo
czy nie przepuszczają zapachu
i czy ew. nie możnaby zakupić taki drugi na jednorazowe

Doti skarbonka i osioł zajefajniusieńkie!!! ja pieluszki planuje wyrzucac do kosza na pieluszki Opinie o Sangenic Nursery Essentials, pojemnik na zużyte pieluchy Tommee Tippee - bangla.pl mielismy go nie kupować bo kupiłam jednorazowe woreczki i planowałam pakowac nei mile zapachy do woreczka i glownego kosza w kuchni bo i tak 2razy dziennie wynosimy smieci ,no ale dostalismy ten kosz od sasiadki wiec zostalo zakupic wklady i problem nie milych zapachow mamy z głowy:)

no chyba jak ktoś będzie mi chciał jakiś prezent zrobić to powiem jednak o koszu :)

Do_ti - ten biały worek na drugim zdjęciu, to go kupiłaś w Leroy? Szukam czegoś takiego właśnie od dłuższego czasu i doopa jasiu.

a potrzebujesz mały
czy duży??
bo ja mam jeden mały na zbyciu ewentualnie :D

ja kupiłam po 3 sztuki :D
pod nosem ew. apteka ;)

Czesc moich zakupów ostanich:-)

Zobacz załącznik 491576kocyk
Zobacz załącznik 491578Zobacz załącznik 491579posciel
Zobacz załącznik 491580pieluszki franelowe
Zobacz załącznik 491581wanienka

Czyli różem na głowe mi padło:-p:-p:-p:-D:-D:-D

no nieźle
piękne
chyba padło :-D

ja mam 5 sztuk podkładów ale nie pamiętam rozmiaru no i apteka pod nosem jak coś :)

a to dziś upolowałam, troszkę większe i dresik za 15zł z h&m z czapeczką :).
P160812_16.03.jpg

Do_ti - duuuuużyyyy. A mały jakie ma wymiary?

20x15
czyżbyś duży potrzebowała na wielo???

moja mama gdzieś upolowała taki wielki
więc zapytam czy nie ma jeszcze jakiegoś zbędnego w niedzielę ;)

ja mam 5 sztuk podkładów ale nie pamiętam rozmiaru no i apteka pod nosem jak coś :)

a to dziś upolowałam, troszkę większe i dresik za 15zł z h&m z czapeczką :).
Zobacz załącznik 491633

super ciuszki

do_ti mam jeden worek do wielo, ale to raczej jak będę gdzieś musiała wyjść np. spacer czy zakupy. Nie wiem ja z ich szczelnością bo nie miałam okazji sprawdzić. Do jednorazowych pampersów to chyba się nie opłaca kupować worka do wielo bo je najlepiej od razu do zwykłej reklamówki bądź woreczka jednorazowego i do kosza. Wolałam kupić wiaderko, pomimo tego że w łazience będzie troszkę zawadzać, ale nie mam zamiaru prać co dziennie a po 2 czy 3 dniach to już wielo mogą mocno "pachnieć".
Fasolka super zakupy:)
*martusia* śliczne ciuszki:)
Podkłady mam semi soft pakowane po 5szt.

reklama
Lotka ja zuzyłam poprzednio w szpitalu 2 szt podkładów o wymiarach 60 x 90. Po za tym miałam 2 paczki 60 x 60 firmy hartmann pakowane po 30 szt ale uzywałam je bardzo długo do przewijania coreczki. Nie stosowalam przewijaka tylko tam gdzie ją przewijalam kładlam takie podkłady żeby nie poplamic łóżka. Teraz tez mam kupioną jedną paczke tj 30 szt

Do góry