reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama

super wygląda ten kaprys :D

Aaa kupiliśmy tez wanienkę ze stojakiem i do środka ta foczkę. Zastanawiałam się na foczką czy nie trzeba będzie za dużo wody lać i czy będzie łatwiej, ale że kosztowała nascie zlotych, to wzięliśmy, zobaczymy w praniu jak się będzie sprawować.

A wczoraj bylismy u męża siostry i dostaliśmy torbę ciuszków po jej dzieciach dla Małego. Tyle, że większośc rozmiarów to 68, więc trochę będzie musiał Antoś podrosnąć do nich. A te najmniejsze juz pokupiłam, tylko, że niewiele, bo nie chcę przesadzać, no i się zastanawiam czy to nie za malo czy nie powinnam dokupić jeszcze...

zawsze możesz potem dokupić
nie ma co za wiele na zapas mieć...

super zakupy

Wiecie co?! Ja to chyba zrobię tak, że wyślę M do sklepu, niech kupi wózek, zanim ja się zdecyduję, to zdążę urodzić, i Adę ze szpitala pod pachą przyniosę:baffled:

dobry pomysł :)
my na szczęście już jesteśmy zdecydowani na wózek i kolor ;)

szalejesz :)
super zakupy

dziewczyny szalejecie z zakupami:)
martusia ja też poszukuje pościeli więc też chętnie skorzystam z sprawdzonego sprzedawcy

Dziewczyny nie zrozumcie mnie tylko zle oki:)już Wam piszę o co chodzi
Mój teść że tak powiem nigdy nie był skory do pomocy to zawsze liczył że my mu pomożemy finansowo ale niby jak mamy mu pomóc skoro nam samym ciężkop z resztą jak wielu innym osobom takie czasy..
Napisał dziś mężowi smsa że załatwił łóżeczko bez materaca wózek z spacerówką i ubranka i że zapłaci za to 300zł z jednej strony się cieszę ale z drugiej strony nie konsultuje z nami jaki chcę wózek czy łóżeczko.Nie chce wyjść za niewdzięcznice ale po pierwsze ja np nie chce wózka na dużych pompowanych nie skrętnych kołach chce jak już to skrętne z gondolą wpinaną bo stelaż będe mogła zostawić na dole a maluszka wnieść czy znieść w samej gondoli tym bardziej że nie ma tu windy.Mój teść to taki człowiek że można mu wszystko wcisnąć i teraz nie wiem co zrobić nie chcę żeby poczuł się urażony to już wolę żeby dał te 300zł i kupie sama to coi uznam za stosowne ehh.
Kompletnie nie wiem co top za wózek i łóżeczko też nie chce mieć rzeczy zniszczonych tylko po to żeby mieć to ma posłużyć jakiś czas dziecku.

Ostatnia edycja:
mamy podobny problem bo nam tesciowa zalatwila wanienke ale kompletnie nie wiem jaka i skad. z jednej strony sie ciesze bo to jednak cos odejdzie z wydatkow a z drugiej strony bez konsultacji to trudno trafic w gust. no i nie chce zeby tesciowa poczula sie urazona... tymbardziej ze na 1 wnuka kupe kasy wydali i nawet 'dziekuje' nie uslyszeli....

reklama
dziewczyny szalejecie z zakupami:)
martusia ja też poszukuje pościeli więc też chętnie skorzystam z sprawdzonego sprzedawcy

Dziewczyny nie zrozumcie mnie tylko zle oki:)już Wam piszę o co chodzi
Mój teść że tak powiem nigdy nie był skory do pomocy to zawsze liczył że my mu pomożemy finansowo ale niby jak mamy mu pomóc skoro nam samym ciężkop z resztą jak wielu innym osobom takie czasy..
Napisał dziś mężowi smsa że załatwił łóżeczko bez materaca wózek z spacerówką i ubranka i że zapłaci za to 300zł z jednej strony się cieszę ale z drugiej strony nie konsultuje z nami jaki chcę wózek czy łóżeczko.Nie chce wyjść za niewdzięcznice ale po pierwsze ja np nie chce wózka na dużych pompowanych nie skrętnych kołach chce jak już to skrętne z gondolą wpinaną bo stelaż będe mogła zostawić na dole a maluszka wnieść czy znieść w samej gondoli tym bardziej że nie ma tu windy.Mój teść to taki człowiek że można mu wszystko wcisnąć i teraz nie wiem co zrobić nie chcę żeby poczuł się urażony to już wolę żeby dał te 300zł i kupie sama to coi uznam za stosowne ehh.
Kompletnie nie wiem co top za wózek i łóżeczko też nie chce mieć rzeczy zniszczonych tylko po to żeby mieć to ma posłużyć jakiś czas dziecku.

w sumie dziwne, bo niewiadomo w jakim stanie, nie wiadomo po kim
i lepiej zagospodarowalibyście te 300zł
ja szczerze mówiąc jakoś wymigałabym się i niech on odda te rzeczy i odzyska kasę

powinien z wami takie zakupy konsultować

mamy podobny problem bo nam tesciowa zalatwila wanienke ale kompletnie nie wiem jaka i skad. z jednej strony sie ciesze bo to jednak cos odejdzie z wydatkow a z drugiej strony bez konsultacji to trudno trafic w gust. no i nie chce zeby tesciowa poczula sie urazona... tymbardziej ze na 1 wnuka kupe kasy wydali i nawet 'dziekuje' nie uslyszeli....

tu tak samo nie wiadomo co za wanna i po kim
w jakim stanie...
ech kochana rodzinka

Ja też ostatnio grzecznie mamie powiedziałam jak mi oznajmiła, że kupiła 2 koce, że mogła mnie spytać, bo ja właśnie kupiłam 2 i 1 dostałam, a po co mi 5 kocy i żeby się pytała

Do góry