reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

No to ja będę z tych przeginajacych:-D
Do mycia balsam z emolium,Do kremowania na buzie krem emolium a do ciała mleczko emolium.Do prania Lovela,bez płynu do płukania przez conajmniej 3 miesiace tak jak jest to zalecane,nie wiem czemu nie kupiłam jelpu bo on jest najmniej uczulajacy,najbardziej zalecany dla tendencji do alergii,najwyzej bede prała od nowa.
Tylko sie nie śmiac prosze ze mnie,Alan był uczulony nawet na prosze dzidzius,jelp nas uratował,poten przeskoczyłam na lovele i było ok.Teraz jest juz duzy i od dawna piore jego rzeczy w czym popadnie,tylko wieksza wage przykładam do jego kosmetyków.Nadal jest uczulony na pyłki,pokarmy,dlatego ja jakos sie nastawiam ze moge miec znowu mega alergika,oby nie szansa jakas tam jest ale mi jakos ciężko w nia wierzyc.Oczywiscie jak bedzie wszystko dobrze to tez nie zamierzam wydawac kasy na emoliety az taka zboczona to ja nie jestem:-D

reklama
Ja bede tylko smarować oliwką Bambino :)ale to tak do pewnego czasu(tak do 2 miesięcy) bo potem juz niczym...

Chusteczki mam zamiar kupić Dada tak samo pampersy Dada...

a ja kupiłam kremy do pupki i ciałka z Ziajki - używał kto ? Pani mi poleciła i nie wiem , może dziadosssskie jakie czy coooo :szok: ?

Ja uzywałam do pupy ziajki a do kompieli płyn natłuszczajacy z ziajki i tak fajnie nawilżal skóre dzidziusia ze nie bylo potrzeby smarowania kremami. Teraz tez kupiłam ziajkę do pupy.

Lotka - to ja jestem jeszcze bardziej wyrodna matka :p Bo ja od początku prałam w naszym proszku i z naszymi rzeczami. Płynów też używałam. Małemu nic nie było i nie jest ;-):tak: Teraz zrobię tak samo, jeśli się okaże, że mała uczulona będę zmuszona prać w innych proszkach, ale to wyjdzie w praniu :biggrin2: Mam jednak cichą nadzieję, żę będzie tak samo jak z Adasiem ;-)

Uważam, że w dzisiejszych czasach zbytnio dmuchając na dziecko łatwo jest samemu "wychować" alergika, niestety...

wiesz cow dzisiejszych czasach jest tyle chemii w żarciu, ze teraz co Ty jeszc ma wpływ na dziecko... ja nie byłam zbytnio przesadna miałam normalne kosmetyki dla dziecka a moje dziecko miało silną alergie, drapanie do mięsa, skróa cala w krwi i strupach... więc to naprawdę nie zależy od tego, czy sie używa takich rzeczy a nie innych :tak:raczej to kwestia genetyczna... u mnie w rodzinie sami alergicy...:tak:teraz w drugiej ciaży nie mam zamiaru "testować" na dziecku mam sprawdzone rzeczy dla alergików i tego będę używała, zeby nie przeżywać tego horroru co z synkiem... a trwalo to ponad rok :tak:

A juz myślałam ze tylko ja taka wyrodna matka jestem :-). Ja kupiłam Persil sensitive i po miesiącu a moze i wcześniej bede używać płynu do płukania lenor.
Przy Patim od razu używałam zwykłego pepsilu i nigdy nic mu nie było .

A czym dziewczyny będziecie smarowac dziecko po kąpieli?

ja będę smarowała taką specjalną oliwką glęboko nawiilżającą, ale na samym początku Linomag - sprawdzil sie u synka mam nadzieję, ze teraz również. Do pupci będę używała talku.

no to mnie załamałaś , bo zrobiłam sobie mega zapas tych chusteczek :no:, a przy starszaku faktycznie używałam NIVEA , więc nie mam doświadczenia z Pampersa hmmm , ale część kupiłam zwykłych Pampers , a część sensitive ...

jeżeli sie okaze, ze będzie miał uczulenie wykorzystasz je w inny sposób :tak:ale u nas alergia pojawiała się nawet po emolium...
No to ja będę z tych przeginajacych:-D
Do mycia balsam z emolium,Do kremowania na buzie krem emolium a do ciała mleczko emolium.Do prania Lovela,bez płynu do płukania przez conajmniej 3 miesiace tak jak jest to zalecane,nie wiem czemu nie kupiłam jelpu bo on jest najmniej uczulajacy,najbardziej zalecany dla tendencji do alergii,najwyzej bede prała od nowa.
Tylko sie nie śmiac prosze ze mnie,Alan był uczulony nawet na prosze dzidzius,jelp nas uratował,poten przeskoczyłam na lovele i było ok.Teraz jest juz duzy i od dawna piore jego rzeczy w czym popadnie,tylko wieksza wage przykładam do jego kosmetyków.Nadal jest uczulony na pyłki,pokarmy,dlatego ja jakos sie nastawiam ze moge miec znowu mega alergika,oby nie szansa jakas tam jest ale mi jakos ciężko w nia wierzyc.Oczywiscie jak bedzie wszystko dobrze to tez nie zamierzam wydawac kasy na emoliety az taka zboczona to ja nie jestem:-D

Ja nie mam zamiaru sie z Ciebie śmiać :tak:masz już doświadczenie, swoje pewnie z alergikiem przeszłaś tak samo jak ja... może będziemy dwie histeryczki :-D u mnie emolienty uczulały :tak:u nas sprawdzil się Biały Jeleń :tak: Dzidziuś niby tej samej firmy, ale już jest mocniejszy zapach więc już ma więcej chemii w chemii i juz powodowal u nas wysypki.

a ja kupiłam kremy do pupki i ciałka z Ziajki - używał kto ? Pani mi poleciła i nie wiem , może dziadosssskie jakie czy coooo :szok: ?

to wszystko zależy od dzidzi :tak:ja do pupki będę używała talku... po kremach mój maly mial odparzenia...

PAJKAA wiem co masz na myśli bo ja z Domisiem miałam podobnie drapał sie niesamowicie az do krwi:(i przy nim bardzo uważałam z jedzeniem czy z kosmetologia...i byłam przygotowana ze Alanek tak samo będzie miał ale o dziwo nie i się bardzo cieszyłam(jaka to ulga dla matki...na prawdę jak ktos nie przezył alergii u dziecka to cieszyć się ogromnie)i oby teraz równie było dobrze jak z Alankiem:)

a ja póki co mam lovele
ale przeskoczę na biaego jelenia
co do kosmetyków to mam nivee - jak mała będzie miała uczulenie to sama będę używać
mam próbki emolientów i jak nie będą uczulać to na nie przeskoczę

a w razie czego mam was i będę się pytać co i jak ;)

Do prania chcę kupić proszek Biały Jeleń,dla Anitki pierwsze ubranka prałam w Loveli a potem prałam w proszku E Sensitive nic jej nie było.
Kosmetyki kupiłam Nivea Baby jak się nie sprawdzą zmienię na inne.
Pieluchy i chusteczki kupię Dady używałam dla małej i są dla mnie ok.
Mi zostało dokupić troszkę ubranek ,pieluchy,łóżeczko,wózek i sobie pare rzeczy do szpitala,niby już nie dużo ale i tak zostały w sumie rzeczy które kosztują myśle że zdąże do porodu:)

Ja tez chce używac Dady,u Alana świetnie się sprawdziły i tym razem mam nadzieje ze mały dobrze na nie zareaguje.Na poczatek mam paczke 1 pampers,chce kupic jeszcze paczke 2 pampersa na te pierwsze dni a potem to juz raczej dada będzie,bo oszczednosc duża troche tego towaru idzie niestety:tak:

reklama
Normalnie wpędzacie mnie w depresje... w wiekszości wiem co chcę ale jeszcze zakupów nie zrobiłam,czekam na wypłatę,ale mam problem ze smokiem... jakie smoczki kupiłyście albo macie zamiar kupić?

Do góry