reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Kupując 3 rożki myslałam o tym, że Mały bedzie w nich spał, więc wiadomo może zmoczyć, może mu się ulać czy cos, więc chciałam na zmianę mieć, poza tym też do wózka, więc tak mi się wydaje, że na poczatku w tym rozku to dużo będzie przebywał. Ale doświadczona mamą to ja nie jestem, to moje pierwsze dziecko, więc moze przesadziłam :) A w czym bedą spały Wasze dzieci? W rozku, śpiworku, czy czym? Nie wiem czemu, ale tak wizualnie mi sie wydaje że w takim rożku Dzieć ma fajniej niż w śpiworku, opatulony taki :) Ale moge się mylić :)

Przewijak mamy na komodzie,a o wanience myslałam własnie o takiej na stojaku, ale sama nie wiem... Wydaje mi się, że wanienki na stojaku, ale te bez przewijaka, półeczek itd., tylko sama wanienka i stojak, sa wieksze.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie no z początku spać w rożku to tak(moje smerfy bardzo lubiły i spały):)ale ogólnei tetrówka zawsze w nich była porozkładana takze nie były tak brudzone...a potem pod kołderką :)wciskałam boki miedzy łóżeczkiem a materacem rąckzi na górz ei tak sobie spało:))ogólnie nie zdazało sie takie coś ze pod kołderką dziekco znalazłam(bo pewnie nie jedna sobie pomysli)i ogólnie do dzisiaj moje dzieic fajnie pod kołdrą śpią :))

przewijak mialam dla Oliwki i w ogole z niego nie korzystalam, wole takie jednorazowe podklady do przewijania np. z rossmana i na tym przewinac dziecko, akurat tam gdzie mi w danym momenice wygodnie z wanienka jeszcze nie wiem, dla Oliwki mialam duza platikowa ale musil ja ktos wynosic i zanosic do lazienki po i przed kapieli ale w sumie nie mielismy innej opcji bo lazienka jest zbyt malenka zeby tam cokolwiek wstawic, a z czasem zaczelismy jak najszybciej korzystac z duzej wanny
a co do rozka to ja sobie nie wyobrazam bez nich zycia heh

Z tymi rozkami to chyba zależy od dziecka bo moja nie chciała w tym spać wolała pod cienkim kocykiem, zreszta do tej pory lubi pod kocykiem. Moze to wynika tez z tego że wtedy mieszkalismy u tesciow gdzie w naszym pokoju na pietrze bylo bardzo gorąco i czesto wystarczała małej do przykrycia zwykla pieluszka flanelowa lub tertrowa

Ja wręcz ubóstwiam meble IKEA, niemalże cały dom mam umeblowany dzięki IKEi ;) Ale łóżeczka niestety nie kupię, co prawda podoba mi się to:
HENSVIK Łóżko dziecięce - IKEA
ale nie ma ono szuflady, co prawda można dokupić jakiś plastikowy pojemnik, ale ja bym chciała taką szczelną szufladę na prowadnicach, żeby się łatwo wysuwała.
Mi się marzy coś takiego
ŁÓŻECZKO buk HAFT moskitiera MATERAC-16el DARLAND (2348086431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale bez zbędnych dupereli, więc liczę że sie dogadam ze sprzedawcą i zamiast baldachimu i przybornika będę mogła wziąć coś w zamian, np. dodatkowy komplet pościeli :tak:

łóżeczko superaśne

Lotka też lubie ikee i mam trochę rzeczy, nawet półki na książki pełne zapakowane - jak to u dwóch nauczycieli bywa - zapchane po brzegi, ale wiele moich znajomych nacięło się i mówią, że oni mają meble, ale sezonowe - tzn. na jeden sezon :))))))))))))))))

Wanienkę dostanę dużą ze stojakiem

rożek miałam w planach mieć 1, bo moje dziecko rozmiaru xxl szybko z nich wyrośnie - a dziś dostałam w prezencie jeszcze dwa :)))

przewijak chciałabym taki na łóżeczko, bo wydaje mi się, że na stojąco łatwiej mi będzie przewijać niż schylając się za każdym razem :))))

czekam na wypłatę i kolejne drobiazgi zakupię
a jak coś skapnie na wakacje to kupuję łóżeczko

w kwestii lozeczka to moja mama kupila nam Klupś. takie zwykle bez zadnych bajerow sosnowe z materacykiem od razu. lozeczko-klups-radek-bis.jpg

mantezowa my to zwolennicy zimnego spania wiosna i latem na mus musi byc w nocy okno otwarte Oliwka spi w spiworkach, a Malenstwo bedzie spalo wpierw w rozkach a potem tez w spiworku, ponoc zdrowo jest spac w zimnie, Brat mojej sp. Babci (Panie swiec nad Jej Dusza) wraz z Zona super sie trzymaja a u nich jest tak zimno w sypialni, ze mozna jedzenie trzymac tam zamiast w lodowce heh

reklama
dziewczyny , a ja mam pytanie o wózki , rozglądałyście się już?
Ja zastanawiałam się nad x-landerem Wózek X-lander XQ - Wózek dziecięcy wielofunkcyjny - Wózki i akcesoria X-lander, albo maxi-cosi Mura ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: MURA 4 (zestaw 4w1) 2012 wózek spacerowy + gondola + fotelik Maxi Cosi PEBBLE + baza do auta EASY BASE 2, ale znalazłam też TAKO LARET i zakochałam się w kolorze z imitacją lnu. Kolorystyka Tako Laret, widziałyscie go na żywo?

Do góry