reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Fasolka, a myślałaś nad kupnem zestawu z materacykiem gryka-pianka-kokos? Ja nie mam pojęcia o tym, jakie jest najlepsze wypełnienie materacyków dziecięcych... Czy gadałaś z jakąś mamą, która miała zwykły piankowy materacyk?

Ja miałam przy dzieciakach taki piankowy i moim zdaniem nic mu nie brakuje ,

reklama
Gorgusia łał nieźle tego masz, ja dla Starszak w życiu tyle nie miałam.
Myślę, że jak na początek to wystarczająco, a jak się dzidzia urodzi i zobaczysz jaka jest duża, to sobie dokupisz. Dziś z tym nie problem, w sklepie pełno, albo kupisz przez neta.
Z tego co przejrzałam, to body masz bardzo dużo, pajac na 56 tylko 1 (ale może dzidzia będzie duża i od razu 62 ubierze) więc wystarczy. Jeszcze masz śpiochy z kaftanikami, także spoko, bo albo ubierzesz w pajaca, albo śpiochy+kaftanik. Może przyda się coś cieplejszego na wyjście ze szpitala i na później (jakiś grubszy pajacyk na wierzch czy jakieś spodenki z bluzą czy czymś) - zależy tez jaka będzie pogoda, bo może we wrześniu będzie jeszcze upał :biggrin2:.
I myślę, że na pewno musisz dokupić pieluchy tetrowe, bo mimo, że do przewijania się nie używa to mi dużo się przydało. Zawsze podkładałam małemu pod buźkę, żeby w razie ulania nie pobrudził rożka, bo zaraz by trzeba prać. Poza tym do wytarcia czy coś zawsze się przydadzą.
To tak, co mi się przypomniało na początek.

Dziewczyny widzę, że Wy to już jesteście ustawione! :) zaczynam się czuć jak ufo, bo mam wrażenie, że jeszcze mam tyyyyyle czasu!
otwieram te Wasze odnosniki z zakupami i dopisuję do listy :) listę mam, ale nic nie mam kupione, mam tylko jedno ubranko bardziej symboliczne! jeeeej

1. a jak sprawdza Wam się ta poduszka rogal do spania?
2. te rozki http://allegro.pl/sliczne-rozki-rozek-80x80-becik-100-bawelna-gratis-i2336371047.html to te takie grubsze nie to samo co otulaczki?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dostałam wreszcie rzeczy od mojej siostry po jej szkrabach. Mam tego tyle:

Body z krótkim rękawem:

0-3msc- 12szt
62cm- 2szt
68cm-1szt
Body z długim rękawem:
62cm- 7szt
56cm-4szt
Pajace:
56cm-1szt
62cm-5szt
0-3msc- 6szt
Śpiochy:
56cm- 1szt
62cm- 2szt
Rampersy:
62cm- 1szt
68cm-1szt
Kaftaniki z długim:
6szt
Czapeczki:
lekkie- 8szt
grubsze-2 szt
Skarpetki:
9 par
Niedrapki:
1 para
Dresik (Bluza na suwak, bluzka z długim i spodnie)- 1 komplet

3 pieluchy tetrowe
1 pielucha flanelowa

I... w sumie wydaje mi się,że sporo tego wyszło i dużo kupować nie muszę. A jak Wy myślicie? Czego jeszcze będę musiała dokupić?
Będę wdzięczna za rady....
Czy kupować więcej ciuszków na rozmiar 56?

gorgusia mysle ze wiecej pieluszek tetrowych Ci sie na bank przyda, kilka par spioszkow (ja kupuje na rozmiar 62-68, bo lekarz mowi ze synek bedzie duzy) i chyba na razie prawie wszystko masz (nie liczaca wozka itp).

A to póki co moje zakupu na allegro :D

MOTHERHOOD KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET W CIĄŻY W-WA (2349057042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PIELUSZKI WIELORAZOWE PUL DODATKOWE NAPY 1WKŁ (2271781620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wkładki Jednorazowe pieluszki wielorazowe 100szt (2306182100) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wkład pieluszki wielorazowe mikrofibra (2271777204) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Grube Podwójnie tkane tetra PIELUSZKI TETROWE (2336371196) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Podkłady do przewijania szpitala podkład 90x60 (2328877221) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ŚNIEŻNOBIAŁE 70x80 PIELUSZKI TETROWE ATEST TETRA (2336666833) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CERATKA PODKŁAD do Przewijania mat.Ekologiczny (2336371187) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Silikonowe osłonki piersi na sutki Canpol (2328877225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Śliczny śliniaczek Śliniak frotte Promocja Jakość1 (2328877217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pachnące woreczki na zużyte pieluszki paklanki (2320978800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

GRUSZKA ASPIRATOR DO NOSA 2 końcówki Promocja (2320978801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CANPOL SMOCZEK 0 - 6 SILIKONOWY Zwierzątka 0-6m (2336371185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tommee Tippee BUTELKA 260 ml +SMOCZEK 0m+ 260ml (2313352061) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MAJTKI poporodowe jednorazowe Babyono Promocja (2313281256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Podkłady PODKŁAD na łóżko do przewijania Tanio (2336371195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ŚLICZNE ROŻKI ROŻEK 80x80 BECIK 100%Bawełna GRATIS (2336371047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wygodne wielorazowe siatkowe majtki poporodowe (2336371192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt Podkład (2336371181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

skorzystalam sobie z Twoich linkow, bo tego tez m.in szukalam a i M wie co do sluzy w koncu :p

Dziewczyny widzę, że Wy to już jesteście ustawione! :) zaczynam się czuć jak ufo, bo mam wrażenie, że jeszcze mam tyyyyyle czasu!
otwieram te Wasze odnosniki z zakupami i dopisuję do listy :) listę mam, ale nic nie mam kupione, mam tylko jedno ubranko bardziej symboliczne! jeeeej

nic się nie martw, ja tak powoli się zbieram, że powoli zaczynam wpadać w panikę. ale nie żebym coś bardziej ruszyła w tym temacie :cool2:

1. a jak sprawdza Wam się ta poduszka rogal do spania?
2. te rozki ŚLICZNE ROŻKI ROŻEK 80x80 BECIK 100%Bawełna GRATIS (2336371047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to te takie grubsze nie to samo co otulaczki?

Polisia nie martw się, ja też nic nie mam naprawdę. Tylko dwie rzeczy tak jak Ty, symbolicznie. I też ciągle mi się wydaje, że mam czas, bo w pierwszej ciąży kupowałam późno. Tylko jak tak teraz się czyta ile dziewczyny już nakupiły, to strach ogarnia, nie? Ja tak czekam, może jak poznam płeć to zacznę coś kupować i przejrze wtedy rzeczy po starszaku. Zobacze co w ogole się nadaje, bo to w sumie już prawie 7 lat minęło.
Także myślę, że damy radę spoko. ;-)

Dzięki Dziewczyny :)
Pieluszki oczywiście i tak planowałam kupować, jakieś kosmetyki dla Dzidzia i inne drobiazgi do pielęgnacji.
Wózek, łóżeczko i pościelkę też od siostry mam,więc musze tylko nosidełko do samochodu kupić.
Dziś kupiłam płatki mydlane i w poniedziałek wielkie pranie małych ciuchów :D

reklama
Do góry