reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

my jeszcze dzis liste zrobilismy czego brakuje z ciuszkow i bedziemy zamawiac w bobaslandi pod koniec miesiaca, nie liczac jeszcze kosmetykow itp - polowa w sklepach polowa na allegro. aby zdazyc z tym wszystkim do 8 miesiaca ;)

reklama
Ja zaczęłam kupować od rozmiaru 62 i jak na razie takie kupuje. Ciotka i koleżanki mówiły, że dosłownie 4-5 par śpiochów w najmniejszym rozmiarze mi wystarczy bo dzieciak szybko rośnie a przecież pralka i suszarka w domu są więc na bieżąco wystarczy:) A gdyby trzeba było to raz czy dwa się większe włoży i podwinie. Myśle, że ich posłucham choć dziele wszystkie rady przez pół i wyciągam swoje wnioski;)

Obecnie niewiele mam... Kilka par śpiochów, rampersów i skarpetusie, które kupiłam jak się dowiedziałam o ciąży:)
Będę wkrótce robić listę i po połówkowym zaczynam kompletować rzeczy. Prawie przyjdzie nowa szafa, przepakuje nasze rzeczy do niej a komodę oddamy na rzeczy małemu Bubkowi:)

Ja mialam tylko kilka ciuszkow tych najmniejszych przy Tomku. urodzil sie 55cm, wiec i tak zakladalam mu zaraz wieksze, a jak mial za dlugie na nozkach to zakladalam skarpetki i to mu trzymaly albo podwijalam rekawki. teraz pewnie bedzie to samo. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Merlin nie miałam to moje pierwsze dziecko, ale chcę używać pieluch wielorazowych na przemian z jednorazowymi.
Z najlepszej może Ci się wylać, ale do tych wielorazowych wkładasz jeszcze wkład, a może to być oprócz gorowych wkładów tetra, nawet ktoś pisał o tęcznikach z ikei tych małych i białych :)

Lotka ja chciałabym nianię z monitorem oddechu

Do góry