kruszki
Fanka BB :)
ja mialam plasko ulozone moja mala, i teraz chcialam tez, ale czytam ze podkladacie pod materac, dobry pomysl chybaMalutkie dzieciątka na początku pakuje się do rożka - lubią mieć ciasno, jak w brzuchu mamy . Pościel dopiero później, wcześniej bezpieczniejszy kocyk i płaska poduszeczka, a jeszcze lepiej po prostu podniesiony materac (np. poduszka podłożona pod materac), tak żeby dzieciątko nie miało zgiętej szyjki, a było lekko uniesione od wysokości brzuszka.
o naprawde dobry!!co do poduszki - też na początku jej nie używaliśmy, ja po prostu podłożyłam pod materac kilka książek, żeby był lekko pod kątem, położna mi tak doradziła, żeby w razie ulania nie doszło do zalania ucha środkowego, poduszeczka (niemowlęca - płaska) zaczęła nam służyć dopiero po 6 miesiącu.
ja rozek uzywalam dla innych, sama wolalam bez, co to za przyjemnosc trzymac swoje dzieciatko w rozkuJak już jesteśmy w temacie spania to mam do Was pytanie. Czy wszystkie używałyście rożków dla dziecka. Po tym jak Was czytam wiem już że z pościelą to się nie śpieszy, bo prawdopodobnie w sierpniu kocyk będzie lepszy i wystarczający. Ale co z rożkiem, miałyście, używałyście?? Niektórzy wolą dziecko na ręce brać jak jest w takim rożku ale ja tam wolę dzidziusia samego wziąć, niech czuje mamę. Dlatego dla mnie rożek nie jest niezbędną rzeczą. Ale tak się zastanawiam, może dziecku bardzo się przydaje. Lepiej mieć czy można odpuścić?