reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
A ja po wizycie wstąpiłam na chwile do sklepu i kupiłam 2 sukieneczki dla Amelki, różowe bojówki(a tak się mówiłam, że różu nie kupie ale nie mogłam się oprzeć):-) I dla starszaka oczywiscie ubrania ze zwierzakami. Ale mi to radośc sprawiło;-)

babeczki, a orientujecie sie moze co warto ze stanow sobie zazyczyc? moja mama tam mieszka i ostatnio zapytala, czy czegos bym potrzebowala od niej. nic mi do glowy na goraco nie przyszlo, ale slyszalam ze tam niezle opcje sa ciuszkowe i pielegnacyjne. macie jakies sklepy/marki do polecenia?

babeczki, a orientujecie sie moze co warto ze stanow sobie zazyczyc? moja mama tam mieszka i ostatnio zapytala, czy czegos bym potrzebowala od niej. nic mi do glowy na goraco nie przyszlo, ale slyszalam ze tam niezle opcje sa ciuszkowe i pielegnacyjne. macie jakies sklepy/marki do polecenia?

wronkazz, moim zdaniem praktycznie wsystko jest tam tańsze... pod warunkiem, że masz kogoś na miejscu. Ja kupiłam masę ubrań z BabyGAP (www.gap.com) i nie sugeruj się cenami na stronie bo w sklepach jak jest sale albo clearance to ceny lecą w dół. Poza tym fajna jest strona www.babiesrus.com - rzuć okiem na clearance. Nie wiem gdzie mieszka Twoja Mama ale nie bez znaczenia jest też firma, którą wysyłasz przesyłkę. W Chicago i Nowym Jorku warto skorzystać z Polamer, Inc. - paczki do Polski, kwiaty do Polski, pieniądze do Polski z USA - mają bardzo konkurencyjne ceny no i jeśli wysyałasz coś wielkogabarytowego to można nadać morską paczkę - cena śmieszna ale przesyłka idzie 4-5tygodni. Carters ma też fajne ubranka.

reklama
Chciałam zameldować, że nabyłam wreszcie materac pianka-kokos, firmy Fiki-Miki za 70 zł z groszami (79 minus 10% rabatu). W necie nawet jak było taniej to koszt wysyłki dochodził. Poza tym te w necie jakieś cienkie były a ten ma 7,5 cm wys. Gryki i lateksu nie chciałam, a pianka-kokos wydał mi się lepszy niż kokos-pianka-kokos - bo ma dwie różne strony.

Poza tym kupiłam też bawełniane podkłady pod prześcieradło - firmy MotherHood, znalazłam bardzo tanio tu:
Motherhood - Minikraina
Firma jest w Łodzi i można też odebrać osobiście (mnie odbierał teść)

Tym oto sposobem mam wszystko co niezbędne dla Dzidziusia. Zostało kilka rzeczy, które mogę kupić później, lub mam obiecane. A może ktoś z rodziny coś będzie chciał sprezentować ? Zobaczymy...

Do góry