reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
A ja po wizycie wstąpiłam na chwile do sklepu i kupiłam 2 sukieneczki dla Amelki, różowe bojówki(a tak się mówiłam, że różu nie kupie ale nie mogłam się oprzeć):-) I dla starszaka oczywiscie ubrania ze zwierzakami. Ale mi to radośc sprawiło;-)

babeczki, a orientujecie sie moze co warto ze stanow sobie zazyczyc? moja mama tam mieszka i ostatnio zapytala, czy czegos bym potrzebowala od niej. nic mi do glowy na goraco nie przyszlo, ale slyszalam ze tam niezle opcje sa ciuszkowe i pielegnacyjne. macie jakies sklepy/marki do polecenia?

babeczki, a orientujecie sie moze co warto ze stanow sobie zazyczyc? moja mama tam mieszka i ostatnio zapytala, czy czegos bym potrzebowala od niej. nic mi do glowy na goraco nie przyszlo, ale slyszalam ze tam niezle opcje sa ciuszkowe i pielegnacyjne. macie jakies sklepy/marki do polecenia?

wronkazz, moim zdaniem praktycznie wsystko jest tam tańsze... pod warunkiem, że masz kogoś na miejscu. Ja kupiłam masę ubrań z BabyGAP (www.gap.com) i nie sugeruj się cenami na stronie bo w sklepach jak jest sale albo clearance to ceny lecą w dół. Poza tym fajna jest strona www.babiesrus.com - rzuć okiem na clearance. Nie wiem gdzie mieszka Twoja Mama ale nie bez znaczenia jest też firma, którą wysyłasz przesyłkę. W Chicago i Nowym Jorku warto skorzystać z Polamer, Inc. - paczki do Polski, kwiaty do Polski, pieniądze do Polski z USA - mają bardzo konkurencyjne ceny no i jeśli wysyałasz coś wielkogabarytowego to można nadać morską paczkę - cena śmieszna ale przesyłka idzie 4-5tygodni. Carters ma też fajne ubranka.

reklama
Chciałam zameldować, że nabyłam wreszcie materac pianka-kokos, firmy Fiki-Miki za 70 zł z groszami (79 minus 10% rabatu). W necie nawet jak było taniej to koszt wysyłki dochodził. Poza tym te w necie jakieś cienkie były a ten ma 7,5 cm wys. Gryki i lateksu nie chciałam, a pianka-kokos wydał mi się lepszy niż kokos-pianka-kokos - bo ma dwie różne strony.

Poza tym kupiłam też bawełniane podkłady pod prześcieradło - firmy MotherHood, znalazłam bardzo tanio tu:
Motherhood - Minikraina
Firma jest w Łodzi i można też odebrać osobiście (mnie odbierał teść)

Tym oto sposobem mam wszystko co niezbędne dla Dzidziusia. Zostało kilka rzeczy, które mogę kupić później, lub mam obiecane. A może ktoś z rodziny coś będzie chciał sprezentować ? Zobaczymy...

Do góry