reklama
joani
Fanka BB :)
Dopieszczam listę aptekową i już pytałam, ale gdzieś umknęło o wkładki laktacyjne.. niektóre z was już stosują a niektóre przez to przechodziły- które są najlepsze i się nie rolują ani nie grubieją jak szalone i nie odznaczają pod ubraniem?
chocolatequa
Ja co prawda nie znam się z praktycznego punktu widzenia, ale czytałam, że dobre są wkładki firmy BabyOno i Johnson,s Baby
Joani wydaje mi się że z Johnson,s Baby są dobre..
takie jakby profilowane są do piersi
ale powiem szczerze że ja kupowałam w rossmanie najtańsze Babydream, wkładki laktacyjne, dla karmiących kobiet, 30 szt. - Rossmann - Rossnet.pl bo zużywałam ich tyle że nie opłacało się tych lepszych bo i tak co chwile zmieniać musiałam..
takie jakby profilowane są do piersi
ale powiem szczerze że ja kupowałam w rossmanie najtańsze Babydream, wkładki laktacyjne, dla karmiących kobiet, 30 szt. - Rossmann - Rossnet.pl bo zużywałam ich tyle że nie opłacało się tych lepszych bo i tak co chwile zmieniać musiałam..
chocolatequa
Ah no i w ciemno kupiłam te BabyOno a od koleżanki dostałam jeszcze właśnie te z Rossmana z tym, że ona nie używała ich, więc nie wiem czy dobre
karolq8
Czesc jestem mama czerwcowa. Chcialam wam polecic laktator ktory uratowal mi zycie podczas nawalu
Laktator Lovi prolactis działa bezboleśnie. Jego praca przypomina ssanie dziecka.
Jest też bardzo cichy, często odciągam pokarm gdy córeczka śpi obok i nie przeszkadza jej delikatny odgłos laktatora.
Prolactis ma możliwość dostosowania tempa ssania do każdej z nas i co ważne,
w każdej chwili może stać się laktatorem ręcznym. Polecam serdecznie!
Laktator Lovi prolactis działa bezboleśnie. Jego praca przypomina ssanie dziecka.
Jest też bardzo cichy, często odciągam pokarm gdy córeczka śpi obok i nie przeszkadza jej delikatny odgłos laktatora.
Prolactis ma możliwość dostosowania tempa ssania do każdej z nas i co ważne,
w każdej chwili może stać się laktatorem ręcznym. Polecam serdecznie!
M
Mar1
Gość
Mam prośbę - polećcie co z kosmetyków i aptecznych produktów dla Malucha kupić?
Właśnie tworzę zamówienie w gemini i chciałabym już obkupić się na zapas.
Właśnie tworzę zamówienie w gemini i chciałabym już obkupić się na zapas.
W
wesolutka85
Gość
Marciątko to co przychodzi mi na szybko do głowy:
1) octenisept - mała buteleczka
2) gaziki jałowe - do pielegnacji pepka
3) spray do noska od urodzenia np. marimer baby
4) obcinaczki
5) szcotka do wlosow z miekkim wlosiem najlepiej anturalnym
6) krem do pupy - linomag lub bephanten
7) krem na odparzenia np. sudocream
8) może się przydać ale nikoniecznie woda morska, gdyby ropiały oczka
9) wata, lub waciki do mycia, oczu, uszu i buzi
10) na pózniejszym etapie, chociaż ja miałam od urodzenia czopki nurofenu i paracetamolu i końcówka do odciągania kataru np. katarek
11) i te witaminy opcjonalnie K+D lub sama D, jesli nie ebdziesz karmic piersia
12) do kąpieli jakiś emolient na początrku bym wzięła, bo nie musisz wtedy smarować dziecka. Zresztą u nas do tej pory sprawdza się Oilatum.
13) krem na każdą pogodę nivea, lub jakiś inny krem od urodzenia nie zawierający wody i alkoholu
14) podkłady do przeijania, seni albo bella panda
i dla Ciebie:
15)podpaski poporodowe bella
16) majtki poporodowe, wez sobie wielorazowe bo sa z bawelny i sie tylek w nich nie poci tego typu BabyOno - mysle ze 4 sztuki, czyli 2 opakowania
17) wkladki laktacyjne, ja najbardziej zadowolona bylam z aventu takie Philips AVENT SCF254/30 - Jednorazowe wkładki laktacyjne ale byly dosyc drogie. Chociaz widzialam ze sa na wyprzedazach w Realach teraz i mozna po 10 zl kupic paczke. Albo NUK
1) octenisept - mała buteleczka
2) gaziki jałowe - do pielegnacji pepka
3) spray do noska od urodzenia np. marimer baby
4) obcinaczki
5) szcotka do wlosow z miekkim wlosiem najlepiej anturalnym
6) krem do pupy - linomag lub bephanten
7) krem na odparzenia np. sudocream
8) może się przydać ale nikoniecznie woda morska, gdyby ropiały oczka
9) wata, lub waciki do mycia, oczu, uszu i buzi
10) na pózniejszym etapie, chociaż ja miałam od urodzenia czopki nurofenu i paracetamolu i końcówka do odciągania kataru np. katarek
11) i te witaminy opcjonalnie K+D lub sama D, jesli nie ebdziesz karmic piersia
12) do kąpieli jakiś emolient na początrku bym wzięła, bo nie musisz wtedy smarować dziecka. Zresztą u nas do tej pory sprawdza się Oilatum.
13) krem na każdą pogodę nivea, lub jakiś inny krem od urodzenia nie zawierający wody i alkoholu
14) podkłady do przeijania, seni albo bella panda
i dla Ciebie:
15)podpaski poporodowe bella
16) majtki poporodowe, wez sobie wielorazowe bo sa z bawelny i sie tylek w nich nie poci tego typu BabyOno - mysle ze 4 sztuki, czyli 2 opakowania
17) wkladki laktacyjne, ja najbardziej zadowolona bylam z aventu takie Philips AVENT SCF254/30 - Jednorazowe wkładki laktacyjne ale byly dosyc drogie. Chociaz widzialam ze sa na wyprzedazach w Realach teraz i mozna po 10 zl kupic paczke. Albo NUK
Ostatnio edytowane przez moderatora:
chocolatequa
Do tego jeszcze proponuje:
- Maltan - na bolace sutki,
- podkłady na łóżko do szpitala,
- butelki,
- dla siebie balsamy do smarowania,
- Żel do higieny intymnej,
- Jakiś proszek do prania dla dzieci,
- Szczotke do mycia butelek,
- Odplamiacz do odzieży dziecięcej,
- witamy dla ciężarnych
- Maltan - na bolace sutki,
- podkłady na łóżko do szpitala,
- butelki,
- dla siebie balsamy do smarowania,
- Żel do higieny intymnej,
- Jakiś proszek do prania dla dzieci,
- Szczotke do mycia butelek,
- Odplamiacz do odzieży dziecięcej,
- witamy dla ciężarnych
reklama
M
Mar1
Gość
Jeszcze dwa pytania: jakieś kremy ochronne na wyjścia na dwór dla Malucha oraz podpaski na późniejszy czas, mnie położna mówiła, że lepiej bez siateczki - macie jakieś godne polecenia?
Bardzo Wam dziękuję za podpowiedź
Bardzo Wam dziękuję za podpowiedź