reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka majowek

A kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? Moja ciąża jest tzw. ciążą wysokiego ryzyka i trochę boję się za wcześnie coś organizować, żeby nie zapeszyć... (choć oczywiście wierzę, że wszystko będzie ok).

reklama
@Dorotaszko - ja się rozglądam póki co, co by się tu mogło przydać, ale jeszcze nic nie kupuję. Raczej orientuję się jaki budżet trzeba będzie przewidzieć. Myślę, że najwcześniej w styczniu pozwolę sobie na jakieś zakupy, bo mimo że póki co z ciążą wszystko dobrze, to tez boję się zapeszyc :(

My tez tak myślimy o połowie stycznia. Mąż najpierw jedzie w swoje rodzinne strony (ja za bardzo nie mogę się ruszać na zbyt długie podróże) i przywiezie też jakieś rzeczy od swojej siostry, która rok temu rodziła, więc zorientujemy się, co w ogóle mamy.

Ja tez jednak poczekam z wyprawka do stycznia może lutego. Jak narazie dostałam 2 torby ciuszków od przyjaciółki ale odlozylam je na bok nie będę ich narazie szykować

Dziewczyny co do wyprawki, to ja mam łóżeczko po starszym synu i wózek do którego musze dokupić koło bo wystrzeliło i całe się pogięło, bo opiekunka musiała tak z nim wracać z placu zabaw...do tego mam jeszcze trochę ubranek po Olku, których nie wydałam i są ładne, odkładałam bo miałam zamiar mieć drugie dziecko. Pozostaje mi dokupić coś nowego bardziej wyjściowego. Kocyki też mam po Olku. Ja zakupy będę robiła dopiero w lutym. Teraz się boję po moich przejściach...

Kupić muszę fotelik... cybex chodzi mi po głowie i jeszcze taki materacyk mnie korci cocoonababy...mój Olek miał duże problemy z brzuchem i ze spaniem i dlatego rozważam ten materac...

Cześć dziewczyny,

Mam termin na początek maja, mam już jedną córeczkę z lutego tego roku, więc jestem na bieżąco jeśli chodzi o wyprawkę :-D. Mogę coś podpowiedzieć.

Jeśli chodzi o laktator na dwie piersi to super sprawa w przypadku długiej walki o laktację, 2 razy mniej czasu się traci. Ja tym razem postawię na medelę, która jest w szpitalach, można wynająć, jest jak kombajn.

Dziewczyny, nie chce któraś z Was mojego Olx przejrzeć? Mam ubranka dla dziewczynki ..
Tam są różne ceny ale jak dla Was po 2-3 zł bluzy max 5.. chce już się pozbyć tego kartonu.. albo wszystko z mojego Olx za 120 zł +wysylka

Czy któraś z Was miała doczynienia z wozkiem joolz day 2? Mialam w planach kupić używany stelaż cybexa i ich nową gondolę bo ma mega wentylacje, ale mi na fb cybexa napisali że jest ona kompatybilna z nowym stelażem. Okazało się że joolz ma taką samą wentylację a to super rozwiązanie na lato. Ciekawa jestem jak taki wózek się spisuje w terenie

Załączniki

• 4e8c66158299ec7ce8ab2cbac1939db2.jpg
    4e8c66158299ec7ce8ab2cbac1939db2.jpg
    203,3 KB · Wyświetleń: 185
Witam,
Jeżeli jesteście w trakcie kompletowania wyprawki to zapraszam na pandusia.com.pl , może znajdziecie coś dla swojego maluszka :)
Pozdrawiam

reklama
Hej, przepraszam, że Wam przeszkadzam, ale może któraś jest zainteresowana zakupem nowej poduszki do spania dla kobiet w ciąży i do karmienia motherhood Premium, szara. Odbiór w Warszawie, cena 129 zł.
Screenshot_20190221-170224.jpeg

Do góry