ja tak jak przedmowczyni, nie mam tego problemu. Wyciągam zawsze pranie od razu po skończeniu prania (jeszcze ciepłe), wszystko strzepuję i nie mam gniecionki.Dziewczyny, a nie przeszkadza wam, że dzieci chodzą w pogniecionych ubraniach ? Każdy mówię o bakteriach, a ja prasuje tylko dla estetyki w sumie
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Mnie nie przeszkadza. Wg mnie te ubrania nie są pogniecione (a materiały, które bardzo się gniota, wyczuwam już w sklepie i po prostu nie kupuję), ale oczywiście widać różnicę, gdy zestawi się moje dziecko z dzieckiem, które ma takie same ubrania ale wyprasowane. Mnie to nie boli.Dziewczyny, a nie przeszkadza wam, że dzieci chodzą w pogniecionych ubraniach ? Każdy mówię o bakteriach, a ja prasuje tylko dla estetyki w sumie
A ja juz myślałam, że tylko ja myślę o estetyce.Dziewczyny, a nie przeszkadza wam, że dzieci chodzą w pogniecionych ubraniach ? Każdy mówię o bakteriach, a ja prasuje tylko dla estetyki w sumie
Ja prasuje większość ubrań i swoich i dzieci mimo uzywania suszarki. Wg mnie nawet z suszarki ubrania wychodza pomięte. Pościeli nie prasuje.
Jak miałam noworodki, to wszystko prałam w dziecięcym proszku do 6 m.z.
eij
Ja tak samoja tak jak przedmowczyni, nie mam tego problemu. Wyciągam zawsze pranie od razu po skończeniu prania (jeszcze ciepłe), wszystko strzepuję i nie mam gniecionki.
eij
A na ile obrotów masz ustawione wirowanie? Może to kwestia zbyt wysokich obrotów.Zazdroszcze, ja mam zawsze wymietolone w 3 strony swiata
eij
Nie, założyłam na nie wyprane prześcieradłoDziewczyny a prałyście przed włożeniem materaca do łóżeczka pokrowiec? Sciągałyście ten pokrowiec z materaca żeby wyprać przed pierwszym użyciem. Bo go można ściągnąć, tylko nie wiem czy trzeba.
Madzia86G
Ja nie mam pogniecionychDziewczyny, a nie przeszkadza wam, że dzieci chodzą w pogniecionych ubraniach ? Każdy mówię o bakteriach, a ja prasuje tylko dla estetyki w sumie
raz że obniżam poziom wirowania z 1400 na 1200 a nawet na 1000, a dwa- od razu po wyschnięciu je składam i układam w szafie.
ja nie zdejmowałam pokrowca z materaca. Wyprałam prześcieradło.Dziewczyny a prałyście przed włożeniem materaca do łóżeczka pokrowiec? Sciągałyście ten pokrowiec z materaca żeby wyprać przed pierwszym użyciem. Bo go można ściągnąć, tylko nie wiem czy trzeba.
Madzia86G
Albo pralka do d**yJa mam sytasznie wymietolone, nawet jak na 800 dajebwirowanie, coś robię nie tak
reklama
Ja niestety widzę, kto ma nieuprasowane
Bo może nie tyle, że są pogniecione, ale to widać. że nie są uprasowane ;-)
@Madzia86G Ale my mówimy o ubraniach wyciągniętych z suszarki. Nie wierzę, że po tylko odwirowaniu w pralce i wyschnięciu masz rzeczy jak uprasowane.
Bo może nie tyle, że są pogniecione, ale to widać. że nie są uprasowane ;-)
@Madzia86G Ale my mówimy o ubraniach wyciągniętych z suszarki. Nie wierzę, że po tylko odwirowaniu w pralce i wyschnięciu masz rzeczy jak uprasowane.