Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
Hej. Co prawda moje córki się w marcu urodziły, ale do czerwca było zimno jak.na jesień ogólnie jeżeli chodzi o ubranka to np.moja najstarsza raz, dwa i już od początku skopała polspiochy, więc zakładałam jej albo całe spioszki albo spodenki. Miałam z 5 rozkow, bo po prostu tak było mi wygodnie trzymać dziecko (u mnie najstarsza 3-4miesiace była w rozku, bo była b. Mala). Body też polecam.kopertowe. nam się przydal otulacz z otworem na pasy do fotelika. Pępek uważałam, żeby nie zamoczyć. U młodszej była ropa z pepka, wiec kazali mi przemywać octaniseptem. Oczka myłam przegotowana woda z wacikiem. Co do emiolientow to zalecenie do używania miałam tylko z synkiem bo (tak jak ja) ma.problemy skórne. Do córek miałam szampon hipoalergiczny i mydełko plus czasami jakiś kremik. Oliwki.mega rzadko.uzywalam. Na pewno warto mieć patyczki z ograniczkiem, waciki, gaziki, sól fizjologiczna, w razie w mąkę ziemniaczana, mas na pupę, rezcniczki z kapturkiem. Kocyk, dwa też Ci się pewnie przyda na jesień. Pieluszki tetrowe, muslinoqe czy bambusowe, mi się przydały bo małą dużo.ulewala, a teraz są takie małe ulewajki, na podróż też kup paczkę podkładów jednorazowych lub takie wielorazowe do prania (pieluszka, a z drugiej strony ceratka) Ja będę rodzic koniec listopada, max do połowy do grudnia to na pewno się zaopatrzę w cieplejsze skarpetki i cieńsze czapeczki pod kapturek kombinezona, powodzenia.