reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Akuku o takim tez myślałam bo widziałam używany fajny.. A co do ustawiania to tak jak piszesz zeby lekko dotykało ziemi bo na stanie za "wczesnie"..

Chce wam się pochwalić :-)
Jakoś tydzień temu mój Paulo powiedział że kupi naszej Rybce sukienkę, i dziś weszliśmy do sklepu Zobaczyć na mnie kurtkę.
Niestety kurtki nie było a mój Paulo do mnie widziałem fajna sukienkę myślałam że na mnie a tu same zobaczcie co kupił :-D Kochany jest <3

Załączniki

• 1428871573843.jpg
    1428871573843.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 65
Odnosnie takich skoczkow czy chodzikow to sie i na studiach nasluchalam i naczytalam ze nie jest to dobre dla rozwoju dziecka. Moze i frajda ale nic dobrego pozatym. Oslabia miesnie, ktore powinny w naturalny sposob byc cwiczone przez samodzielne cwiczenia glownie przez raczkowanie, pelzanie czy proby potem wstawania itd.

Sann cudna sukienusia :)

Lucalew no np chodzika nie będę kupować.. Ale co do tych skoczków to mi sie wydaje ze zależy tez ile czasu dziecko w tym spędza .. Nie wiem juz ale ludzie w sumie kupują

zgodze się co do chodzikow nigdy nie miałam i mieć nie będę...ale skoczek jak dobrze używany ne ma prawa zaszkodzić serio. Ja widziałam mnóstwo filimkow na yt jak w chodzikach dzieci wykrzywiają stupki i nozki krzywo stwaiaja bo maja za nisko i tak jakby wstaja...
Emis uzywal ten skoczek i dotykal dosłownie paluszkami, starszaki używali taki na drzwi i ja ich bardziej na tym bujałam niż skakali.
Mysle ze fajny jaknajbradziej ale z glowa... bo sa ludze co wsadza dziecko i 3 godziny w tym siedzi..bo nie placze a sa tacy jak ja co na chwile tylko..wiadomo im miesnie mocniejsze tym dluzej..ale nie chodzi mi o godziny a minuty :)
Emis w tym się akurat nauczyl podskakiwać i obracać bo to obrotne jest. nie miał zadnych problemów z nauka chodzenia... zresztą Alex chodzil miał 10 miesięcy Viki max 8,5 miesiąca a Emilek 11 miesięcy z tym ze mielismy panele a na nich ciężej dziecku.

Sann cudna sukienusia :D

Ostatnia edycja:
reklama
Bunia wiesz jest mnostwo gadzetow ktore potrafia wcisnac ludzia i zapewnic ich ze sa cudowne i koniecznie potrzebne.

Akuku sorki bo nie chce urazic ale nie bede przekonywac Cie ze skoczki sa niezdrowe. Ja wiem ze nie bede uzywac a jak ktos chce to jego sprawa. Ale tak jak pisze nie chce zebys zle sie poczula ze potepiam nie nie poprostu nie popieram :-)

Do góry