reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
jakies niewyrazne to zdjecie :( jutro zrobie jak skoncze wszytko. poki co umieram, to chyba moje ostatnie dni.

a tak w ogole baby,

maly niby wiekszy i 2-3 tyg do przodu ze wszystkim. a ja tak sobie mysleczy nie policzyli mi zle terminu. liczyli od ostafniego okresu, ktory jak na moje nie byl okresem. to bylo bardziej jak krwawienie 2 dniowe. wiec moze i by sie zgadzalo, ze sie tak juz czuje jakby sie ten moment zblizal..

Czyli dobry termin bo usg w 12 tyg wychodzi prawidlowo jesli chodzi o wielkosc. Inaczej nie zmkerzyli by waznych pomiarow.

to teraz jest po prostu 2-3 tyg wielkoscia do przodu. ale z tego co mi moja ginokolog mowila to o tyle wczesniej mam sie spodziewac :)

Dobrze by było jakbyś wcześniej urodziła i miała to z głowy :) aczkolwiek pierwszy raz się spotykam z lekarzem który mówi że jak.dziecko jest z pomiarami do przodu to urodzi się wcześniej. Wg tego rozumowania nie rodziły by się dzieci ponad 4 kilowe w terminie. Postaraj się nie nastawiać bo potem tylko się człowiek frustruje ;)

Tak naprawdę każda powinna się nastawić ze może urodzić 2/3 tygodnie wcześniej bo przecież ciąża juz donoszona wtedy. Ja tez się nie spodziewałam ze urodzę przed terminem

Zuza! Panikara dobrze prawi, polać jej ;) mi tak właśnie dr powiedział - od pewnego momentu nie należy zmieniać terminu porodu ze względu na wielkość dzieciątka, mniej więcej od 32tc chyba? I to by się zgadzało, bo u mnie w 24tc mały miał wymiary dokładnie na 24tc, a teraz jest o 2tygodnie do przodu...to znaczy że ma chłopak niezły przyrost ;) także nie nastawiaj się na szybszy poród bo będziesz niepotrzebnie czekać a ten czas będzie Ci się baaardzo dłużył!

reklama
Love, teoretycznie tak, jednak ja powiedziałabym że każda nie tyle powinna się nastawić na poród 2/3tyg wcześniej, co mieć na uwadze, że tak się może wydarzyć, ale trzeba również mieć na względzie że może to być 2tygodnie po terminie. Mi wszyscy mówili, że urodzę Kubę wiele wcześniej , bo brzuch ogromny i nisko i dziecko dorodne...a urodził się 5dni po terminie.
W dodatku nie powinno się jakoś super poważnie traktować wyznaczonego terminu porodu, bo zawsze jest on tylko orientacyjny, w końcu nikt tak naprawdę nie wie, w który dzień doszło do zapłodnienia ;)

Do góry