reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Blerka, moim zdaniem bez sensu wydatek. Ja Joche chowałam na temperaturze pokojowej wody. Wygodne. na spacery mały termosik, chłodna woda do butelki w razie "w". i sie 100% sprawdzało.

Blerka podgrzewacz ja kupiłam bo była jakas promocja.. Wiadomo moze wystarczyć po porostu kubek gorącej wody, a podgrzewacz wygodny i jak jest miejsce o czemu nie..

Dziewczyny byłam dzis (znaczy wczoraj) na zakupach, wkoncu pojawiło sie u mnie cos w rodzaju "jak nie teraz to kiedy" i przestałam to odkładać zwłaszcza ze kaski sie trochę znalazło.. I poszalalam..
Moj jak zobaczył to mówi że nasze dziecko bedzie rozpieszczone a sie jeszcze nie urodziło i ze juz ma tyle rzeczy ze ooooo.. No jakby zaglądnąć do toreb to by tak nie mówił..:D ale facet ma inne zdanie hehe

A kupiłam poszewki na materac i przewijak, resztę kosmetyków dla małego czyli do kąpieli po kąpieli ten mineralny krem słoneczny i do pupy i jestem bardzo zadowolona bo udało mi sie kupić ten co chciałam i wyczytałam składniki (porównałem tez niektóre z opisami sroki) i ma bardzo dobre opinie bo większość organicznym certyfikowanych (czyli mam juz wszystko do pielęgnacji oprocz octeniseptu który rozważam ciagle), pieluszki poki co po 88szt dwóch firm pampers i huggies size nb, husteczki kilka paczek roznych do wypróbowania (potem będę dokupywać), płyn do prania (wkoncu trzeba bedzie zacząć prac), dla siebie podkłady i jakis krem na rozstępy bo mi sie kończy, krem na piersi przy karmieniu, butelki, smoczki ze dwa, yyy jakieś pudełeczka do organizacji bo mam pułki tez w przewijaku, ramki na zdj jakieś, kocyk, swaddle jeszcze ze dwa, noi tez inne rzeczy..
I tego hoho wyszło ale jestem dumna z siebie ze ruszyłam z kopyta bo juz prawie wszystko mam (teraz), zostały mi juz tylko z grubszych rzeczy materac, moj wymarzony bujany fotel (z tym czekam bo i tak nie mam miejsca), Bujak małemu, noi duperelki czyli wciaz koszule np karmienia (to jedyna rzecz z klapkami której mi brakuje no do torby do szp tak Sadze ale jeszcze musze sprawdzić listę) do pokoju małego dywan roleta i jakis bumper do lozeczka.. Także jestem na końcówce po dzisiaj i jestem happy :) z ciuszków wszystko mam tylko chce trochę body dokupić bo mam jakos mało jak podliczyłam wiec by sie przydało wiecej tak z 3-4 kpl po 4-5szt na małe rozmiary..
No rozpisałam sie :D mam nadzieje ze dotrwalysie do końca hehe

A noi zlokalizowałam majtki siateczkowe, u mnie mogę je kupić tylko przez ebay, bo nigdzie nie znalazłam..
Wy je tak do szpitala czy juz w domu?
Widziałam tez takie podkłady w sklepie dzis takie jakby na łóżko.. Przydadzą sie czy szkoda kasy? Doradźcie bo mi juz po dzisiaj W głowie sie miesza.. A pomyslałam ze wam opisze jeszcze przed snem :) bo jutro emocje mi opadną i no wiecie :)

Aaa noi oglądałam dzisiaj torby ale dalej nie zdecydowana jestem.. Widziałam taka jedna czarna ze skorka :) ale 100$ za torbę mi szkoda .. Skip hop u mnie 39-69 kupie no wiec Hm.. Ale szukam szukam i wogole wam tez sie wydaje ze wszystkie jakieś takie szerokie i Hm niepraktyczne jesli to dobre określenie ..?..

Majtki siateczkowe to do szpitala, ale można je prać. Ja podkłady kupiłam z myślą o domu, bo położna radziła by w ciągu dnia tak z pół godziny poleżeć bez niczego by się wszystko szybciej zagoiło po porodzie. A i szpitalu u nas podkłady dają. Ja podgrzewacza wogóle nie brałam pod uwagę, a butelki mam dwie tak na wszelki wypadek licząc na to że będę mieć pokarm i nie będę musiała używać butelek póki co.

W naszym szpitalu podkłady są potrzebne, dodatkowo zależy jak będzie mocno cię czyścić, bo ja w domu na pierwsze noce też używałam. Ogólnie przydały się też jak z dzieckiem szłam do znajomych i nie było gdzie przewinąć to żeby mała nie zasikała gościom sofy po zdjęciu pieluchy to podkładałam podkład. A moja zazwyczaj jak tylko zdejmowałam pieluchę to sikała ;)

Tak jak kiedyś obiecałam wrzucam zdjęcie łóżeczka. Takie proste, zwykłe, czyli takie jak lubię:)
20150620_073445.jpg
Obok łóżeczka, stoi łóżko i ściana jest żółta. A na zdjęciu mój wczorajszy podopieczny:)
20150627_154236.jpg

Załączniki

• 20150620_073445.jpg
    20150620_073445.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 84
  • 20150627_154236.jpg
    20150627_154236.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 79
reklama
M od razu jak przyszło to złozył, bo nowością było czuć... Ale już wywietrzało.
A dzis przy niedzieli wstawiłam pralke ciuszków małej.

Do góry