reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Krem do pupy - my nie używaliśmy nic, sporadycznie linomag zielony. A jak były odparzenia to sudokrem /bepanthen /ziaja do pupy - córce wszystko pomagało,i szczęśliwie bardzo rzadko trzeba było stosować.

Pieluszki - dla maluszka u nas tez tylko Pampers, a jak córka zaczęła czworowac i więcej się ruszać to i dada były ok w dzień (w nocy zostały Pampers) i rossmanowe.

Ostatnia edycja:
U nas dada z biedronki byly super. Najlepiej nie kupować duzo jednej firmy tylko jedna paczkę najmniejszego rozmiaru i sprawdzić czy nie uczula. I tak samo z chusteczkami nawilżający mi

No właśnie słyszałam o tych biedronkowych Dada, dużo matek je chwali, a cena jest niska. Myślę,że malutkie rozmiary kupie z pampersa, a kolejne zobaczymy jak maleństwo bedzie reagować

Nam przeciekaly ale później tylko dlatego że mialam za mały rozmiar. Zmieniłam na wiekszy i bylo ok. Wiadomo że pampers orginalne najlepsze ale 60 zl za paczkę dla mnie bylo dużo skoro dady za 30 i byly ok. Jednak niektóre dzieci nie tolerują tańszych odpowiednikow i tylko orginalne nie uczulaja. Więc nie ma sensu kupować na początku wiele paczek jednej marki bo może się okazać że dziecku nie pasują i lipa;-)

Beata dokładnie tak jak piszesz. My nie mogliśmy mieć innych pieluch niż pampersy. Za to kupowałam je w mega promocjach w tesco za 68 zł za ok 130 sztuk w zależności od rozmiaru.

Na pieluszkach jest waga dziecka - realnie odpowiada ona potrzebom fizjologicznym dziecka?

reklama
Lilija - przy małych rozmiarach waga zgadza się z potrzebami dziecka. Dopiero przy dużych masz pewne pole manewru z wyborem, w zależności od budowy dziecka. Moja była długa, wiec szybko przechodzilismy na większe rozmiary. Generalnie jak zaczynają przeciekac to warto przemyśleć większy rozmiar :)

Do góry