reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Zanga tez myslalam zeby tylko przeprasowac a wiadomo ze ciuszki itp trzeba wyprac

Zastanawiam sie jeszcze czy bedziecie przykrywac kolderka malenstwo czy tylko bedziecie uzywac spiworkow, rozkow na noc ? Bo w Anglii nie zalecaja kolderek ani poduszek ze wzgledu na smierc lozeczkowa...

A i jeszcze jedno

Chyba ucielo mi wiadomosc wiec napisze jeszcze raz...czy wasze malenstwo bedzie spalo z Wami w sypialni czy moze w swoim pokoiku ?

Mi sie z niczym nic nie stalo, tylko z rozka feretti musialam wyciagnac wklad kokosowy, ale on sie wyjmuje z takiej kieszeni jakby.
Ja mam kolderke, ale czy jej bede uzywac to nie wiem, bo mam tez spiworek. Zobacze jak wyjdzie w "praniu" hihi :D

Hmm ja mialam na pewno prac w 40 (pralam w 50) ale nie pamietam czy bylo cos o wirowaniu:-) ale to tak jak koldra- jesli wypelnienie silikonowe to chyba nie powinno. U mnie wyglada tak jak wczesniej.

Kontra, ja mam spiworek i rożek, liczę że podpasuje małemu i nie będzie kołderka na razie potrzebna...
Łóżeczko będzie stać w sypialni, małż twierdzi że do roczku (!) ale myślę, że chyba krócej bo pokój małego na tym samym piętrze a łóżeczko zajmie miejsce szafy. Nie mogę przez rok trzymać ciuchów w kartonach w pralni ;)

reklama
A i kontra - my w nocy bedziemy korzystac z kosza mojzesza polozonego na lozku, a w dzien z lozeczka. Na start plan jest zeby uzywac rozka. Zobaczymy jak wyjdzie... Jakby co w pokoju malenstwa tez mamy kanape jakbym chciala tam kimnac, ale niewygodna.

Do góry