reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Hmm ja mialam na pewno prac w 40 (pralam w 50) ale nie pamietam czy bylo cos o wirowaniu:-) ale to tak jak koldra- jesli wypelnienie silikonowe to chyba nie powinno. U mnie wyglada tak jak wczesniej.

Heh, nie wiem co jest u mnie w środku. Ale spora szansa że silikon, więc może zaryzykuję i wypiorę. Rożek mam sztywny ale nie mogę wyjąć usztywniebia bo wszyte na stałe.

reklama
Ja piore wszystko, rożek mam jak cypryda z wyjmowanym wkładem a drugi zwykły pralam conajmniej kilkanaście razy i prasowalam i nic się nie działo, zresztą w naszym szpitalu mają rożki na wyposażeniu to wszystkie są codziennie prane i prasowane , to co po chłopcach to tylko przepierka, ale nowe to w wyższej temp., żeby wypłukać wszystkie szkodliwe barwniki i dodatki z materialu. Nie wyobrażam sobie nie wyprać przecież ktoś to szyl i np. w tym czasie może kichal, prychal albo w nosie dlubal. Zresztą ja wszystko nawet dla siebie czy męża jak kupuje nowe to najpierw piore chociaż takim krótkim programem na 30 minut.

Ostatnia edycja:
Ja również wszystko prałam i prasowałam. Materiały z których szyte są rzeczy są nasączane różnymi impregnatami np zeby materiał szybko sie nie brudził. To może uczulić maluszka.
Jeśli chodzi o łóżeczko to stoi u nas w sypialni, ale w przypadku córki po 3 miesiącach wyemigrowała do siebie, bo przesypiala większość nocy, a mieliśmy ja za ściana, wiec najmniejsze kwilenie było szlyszalne przy otwartych drzwiach.
Łóżeczko ma kolderke i poduszkę typu naleśnik, ale z autopsji wiem, że przez pierwsze miesiące służy bardziej jako element dekoracyjny, bo córkę przykrywalam kocykiem lub kladlam w rożku.

Qraa my postanowilismy ze kolyske bedziemy miec w sypialni i jezeli bedzie wygodnie dla nas i dla malej to bedzie spala z nami w sypialni a w jej pokoju mamy lozeczko wiec zobaczymy jak bedzie- wyjdzie w praniu ale wolalabym zeby malenstwo spala w swoim pokoju ale z drugiej strony wydaje mi sie ze za bardzo bede sie o nia bac...

noo ja tez mialam nie prac rozka, ale chyba zaryzykuję...:) chcociaz boje sie troche bo jak upralam syna rozek to się taka szmatka z niego zrobila...

ja tez wszystko piore, a rożki to często przy córce, bo to się jednak brudzi i nic się z nimi nie podziało, na początku roku te same rożki używała bratowa do swojej córy i teraz znowu wróciły do mnie w bardzo dobrym stanie, zwłaszcza jeden jest świetny, a pomyśleć, że kiedy go kupiłam 5 lat temu to chciałam leciec do sklepu ze zwrotem, bo mi się jakiś sztywny wydawał, a teraz uważam, że to najlepszy rożek z możliwych.

reklama
Ja mam najmniejsza paczkę 1 białe pampersa , do tego dużą paczkę tez białych 1 ,1 duże pudełko dady 2:-) chyba z 7 opakowan chusteczek i 3 opakowania paklanek. Wiem b ze teściowa kupiła mi 1 opakowanie 1 białych pampersa i zielone 2.

Do góry