reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Evi_dzi, proszę
Jesienny Kocyk Maluszka Minky 75x100cm Kołderka (4625906522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Porównywałam opis z tej aukcji i kocyk za 90 coś zł i wychodzi, że powinny być tej samej grubości. Może te wzory bawełny są tańsze niż te z aukcji, do której wstawiłaś link? Bo różnica 2-krotna!

Dziękuję zanag za pomoc :-)
Właśnie kupiłam kocyk, podusię i zabawkę na allegro.
Makaszka 317 - 01.jpgMakaszka 317 - 02.jpgMakaszka 317 - 03.jpg
zabawka: Makaszka 338 - 01.jpg
podusia będzie w kolorze kołderki: Makaszka 338 - 01 (1) - podusia w kolorze kołderki.jpg

Ciekawe, czy ja teraz znajdę taki ochraniacz na łóżeczko... (no i normalną pościel)

Załączniki

• Makaszka 317 - 01.jpg
    Makaszka 317 - 01.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 73
  • Makaszka 317 - 02.jpg
    Makaszka 317 - 02.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 78
  • Makaszka 317 - 03.jpg
    Makaszka 317 - 03.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 75
  • Makaszka 338 - 01.jpg
    Makaszka 338 - 01.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 77
  • Makaszka 338 - 01 (1) - podusia w kolorze kołderki.jpg
    Makaszka 338 - 01 (1) - podusia w kolorze kołderki.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 70
reklama
oomamba - ja generalnie też miałabym pościel po Kubie, choć on cały czas śpi jeszcze pod tą "niemowlęcą". Ale chciałam kupić nową, żeby właśnie oko nacieszyć, bo i tak większość rzeczy mam po Kubie.

evi_dzi - wklejałam zdjęcie dzisiaj mojej pościeli, powinna być ze 2 str wcześniej.

czarna, slonko - mój Kuba też się odkrywa w nocy, dlatego śpi w skarpetach (oprócz lata).

Dziewczyny Makasza może tez uszyć wam pościel w te wzory, napiszcie do niej np z Facebooka:-) generalnie jestem zakochana w jej pracach.jest jeszcze jedna dziewczyna która robi takie same rzeczy -lulajka

Estranea- jaka śliczny komplet pościeli i ochraniacz. :zawstydzona/y:

Evidzi- kotwice super motyw. Bardzo podoba mi się ten zestaw z kocykiem i podusią. :rolleyes2:

Miisia
- słodki bodziaczek, A masz Ty w ogóle jeszcze miejsce na niego w szafie dla małego? Hihi :-D

Estranea- oo znalazłam Twój wpis - śliczna pościel

Digi21 - dziękuję za podpowiedź. Napiszę do Makaszki na FB

Anula1988 - a Ty już masz wszystko do łóżeczka skompletowane?

Testuję już kocyk Piotrusia :)
Zamówiłam wczoraj a dziś o 11 był kurier! Mniej niż 24h.
Oomamba, imo kocyk jest wiosenno-jesienny i baaardzo milusi i miękki. Leży mi chwilkę na nogach i czuję, że grzeje. Kolory "żywsze" niż na zdjęciu.
Z czystym sumieniem polecam! Drugi kocyk pewnie sprezentuje prababcia (rodzinny zwyczaj od blusko 40 lat), podpowiem by był zimowy :)

nie wiem czy któraś z Was chodziła na szkołę rodzenia w pl i co na nich mówią, bo ja swoją szkołe przeszłam w IE przed narodzinami pierwszego syna i mnie przestrzegana przed używaniem kołderki nawet do 12mż dziecka kiedy jest ono wstanie świadomie ściągnąć z siebie w razie potrzeby kołderkę. Tak też ok.10-12 miesiąc zaczęłam ja stosować... MAciej śpi w niej do dziś dnia czy to w łóżeczku czy na swoim łóżku-aucie... ochraniacz jest potrzebny dopiero wtedy kiedy dziecko zaczyna się samo przemieszczać czyli ok.3 miesiąca. Ja na początku korzystałam tylko z otulaczy typu: OTULACZ, BECIK, ROŻEK, kocyk, miękki w dotyku (4688999673) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (które w Polsce nie są popularne) a później śpiworków różnej grubości i świetnie się sprawdzały... nie jestem zwolenniczką skarpetek na noc bo choć sama jestem zmarzluchem uważam że to niezdrowe... mój mały nie ma jeszcze 3 lat a kłopotów z zmarzaniem w nocy nie ma jak się odkryje to albo woła mama przykryj albo sam naciąga na siebie kołdre.

reklama
ja mam już praktycznie i chyyba wszystko dla małej Tosi oprócz kosmetyków, ubranek i pieluch. Wszystkie akcesoria jak wanienka, podgrzewacz, 2 kocyki, komplet do łóżeczka, bety, rożki, śpiwory, ręczniki z kapturkiem, termometr, butelki, laktator, smoczki, osłonki na sutki, wkładki latacyjne. wszystko to mam.
Kupione bądź pożyczone ;) Powiedzcie co oprócz kosmetyków, ubranek, pieluch muszę jeszcze kupić?
to moja pierwsza dzidzia i trochę panikuje;-) Żeby o czymś nie zapomnieć

Do góry