reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Ja doszlam do wniosku ze na start tez nie kupuje kolderki, tylko rozek, a jakby co to rozek moze posluzyc jako kolderka:-)
Kupie posciel za to jedna, bo chce miec w zapasie, bo ja mam z allegro, a kolderke to w byle sklepie sie kupi jakby co.
Kocyk kupilam w smyku taki milutki, dosc cieply za 50 zl.

Wlasnie dostałam body które wygrałam ;) jest boskie :)

Załączniki

• 1413288269827.jpg
    1413288269827.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 68
Estranea moja umie dmuchac w chustke juz rok temu dmuchala a w tym sezonie sie jej odwidzialo :/ i nie chce

Czarna nasza Jula tez umie porządnie nos wysmarkac, ale tylko wtedy kiedy chce. Czasami tak się wydurnia z tym smarkaniem, że mąż jej mówi, że zaraz weźmie gruszkę dla dzidzi i będzie jej tak noska czyścił. Wtedy znów staje się "dorosła" i się ogarnia ;-)

MISIA widziałam foto na FB, bardzo fajny prezent!

Zanag bardzo proszę o opinię jak dojdą Ci te kocyki bo sama zamierzalam je kupić. POwiedz, czy nie za sztywne, czy mieciutkie i czy cieply faktycznie.

JA to mam taki dylemat - chcialabym kupic posciel, ale prawda jest taka ze tylko po to zeby oko nacieszyc. Bo Arek pod kolderką to spał bardzo mało i mozze jak mial z 9m-cy. Teraz ochraniacz, nawet jak kupię to nie będę chyba zakladac, bo dzidzia sie krecic tak szybko nie bedzie, a ja jak w nocy otworze oko to chcę go widziec, bez wstawania, a tak to ochraniacz mi wszystko zasloni. Potrzebuję w zasadzie tylko podusi i kocyka. No ale kurde, tak slicznie wygląda lozeczko z nową poscielą i ochraniaczem. Zobaczymy, czy wygra u mnie praktycznosc, czy względy hmm estetyczne:p

Evi_dzi, ja dziś zamówiłam kocyk od Makaszki, wariant jesienny, wzór w sowy (za 45 zł). Planujemy spanie najpierw w rożku a potem w śpiworku. Kocyk dodatkowo na zimniejsze noce.

zanag - patrzyłam na allegro Makaszkę, ale ma wyższe ceny niż piszesz Przedmioty użytkownika MakaszkaHandMade - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy mogłabyś mi podesłać linka skąd kupiłaś kocyk w sowy za 45 zł?

evi_dzi - mój synek najpierw będzie spał w rożku. Później to jeszcze nie wiem. Kuba spał pod kołdrą od razu po rożku. Ale jak dziś dostałam tą pościel z kołdrą (135x100) to jest taka puszysta, że chyba najpierw będę przykrywać kocykiem grubym. W ogóle to kołdra Kuby jest/była mniej puszysta...
Mam łóżeczko 120x90 i pościel 135x100, choć do tego łóżeczka to polecają 120x90.
estranea - pochwal się swoją nową pościelą :-) Gdzie kupiłaś? No ja też będę miała łóżeczko 120x90, czyli kupię pościel razem z ochraniaczem a bobas i tak na początku będzie spał w rożku.

Ja doszlam do wniosku ze na start tez nie kupuje kolderki, tylko rozek, a jakby co to rozek moze posluzyc jako kolderka:-)
Kupie posciel za to jedna, bo chce miec w zapasie, bo ja mam z allegro, a kolderke to w byle sklepie sie kupi jakby co.
Kocyk kupilam w smyku taki milutki, dosc cieply za 50 zl.

qraa - też kupię tylko jeden zestaw pościeli. Może drugi dostanę w prezencie (np. pod choinkę, albo po urodzeniu bobaska - a co niech się rodzinka wykaże).

Czarna nasza Jula tez umie porządnie nos wysmarkac, ale tylko wtedy kiedy chce. Czasami tak się wydurnia z tym smarkaniem, że mąż jej mówi, że zaraz weźmie gruszkę dla dzidzi i będzie jej tak noska czyścił. Wtedy znów staje się "dorosła" i się ogarnia ;-)

MISIA widziałam foto na FB, bardzo fajny prezent!

To u mnie jest tak z odkrywaniem w nocy :) zakladam malej skarpetki a ona sciaga i chowa pod poduszke he mowie ze jak bedzie zdejmowac to bedzie spala w spioszkach jak baby :) i skutkuje chociaz czasem musze jej zakladac jak juz twardo spi :p dodam ze odkrywa sie 30 sek po tym jak ja przykryje he

reklama
To u mnie jest tak z odkrywaniem w nocy :) zakladam malej skarpetki a ona sciaga i chowa pod poduszke he mowie ze jak bedzie zdejmowac to bedzie spala w spioszkach jak baby :) i skutkuje chociaz czasem musze jej zakladac jak juz twardo spi :p dodam ze odkrywa sie 30 sek po tym jak ja przykryje he

A to moje dziecko też nie lubi być przykryte. Czasem w nocy jak przyleci, to jest normalnie lodowata i krzyczy "przykryj mnie!" Na szczęście śpi w skarpetkach.

Do góry