reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
pierwsze słyszę o tych robakach...Nie zauważyłam takich, a mam gryke-pianka-kokos. Jest w dobrym stanie (nie odkształcone) i teraz drugi synek będzie na nim spał.

Evi_dzi - ja mam gryka-kokos-pianka i jestem zadowolona. Nie odkształcił mi się (2 lata Kuba użytkował).

A ja właśnie rozpakowałam przesyłkę - pościel :)

No i teraz mam pytanko : czy pierzecie też ochraniacz? no bo poszewki i prześcieradło to wiadomo, że tak, ale ochraniacz?

I nadal mam dylemat czy kupować drugą Fridę do nosa. Bo mam dla Kuby i nie wiem czy dla drugiego synka lepiej mieć osobny?

Załączniki

• WP_20141014_001.jpg
    WP_20141014_001.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 72
ja ochraniacz upiorę ten po Arku bo brudny, ale boję się trochę zeby sie nie odkształcił. Nowy to tylko przzeprasuję, tak samo jak rozek.

Kupiłam łóżeczko (takie jak ma Uleńka):
BIAŁE ŁÓŻECZKO Z KRYTĄ SZUFLADĄ SZYBKA WYSYŁKA (4676670025) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pierwszy zakup do pokoju Jasia (ale mam banana na ustach) :-)

Jeśli chodzi o materacyk to chyba muszę podotykać w sklepie (mama i ja) i wtedy kupię.

Teraz szukam pościeli (jakie są standardowe wymiary kołdry i poduszki do łóżeczka 120x90) Wyczytałam, że trzeba mieć dwa zestawy + 3 prześcieradła, ale chyba dziecko na początku śpi w rożku i pod kocykiem? Jakie kocyki kupowałyście? Cienkie czy grube? Podusie też?

Ja mam taki typ na oku:
gruby kocyk
Jesienny Kocyk Maluszka Minky 75x105cm Kołderka (4660816432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

cienki kocyk
Cienki Kocyk Maluszka 70x100 Minky Light Makaszka (4660759554) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Evi_dzi, ja dziś zamówiłam kocyk od Makaszki, wariant jesienny, wzór w sowy (za 45 zł). Planujemy spanie najpierw w rożku a potem w śpiworku. Kocyk dodatkowo na zimniejsze noce.

reklama
evi_dzi - mój synek najpierw będzie spał w rożku. Później to jeszcze nie wiem. Kuba spał pod kołdrą od razu po rożku. Ale jak dziś dostałam tą pościel z kołdrą (135x100) to jest taka puszysta, że chyba najpierw będę przykrywać kocykiem grubym. W ogóle to kołdra Kuby jest/była mniej puszysta...
Mam łóżeczko 120x90 i pościel 135x100, choć do tego łóżeczka to polecają 120x90.

czarna - ja to się nad tą fridą głowię już ze 3tyg... niby można wyparzać, ale jak Kuba ma teraz katar to chyba jakoś wolałabym mieć osobne dla synków. Może głupota trochę, bo mam nadzieję, że starszy nauczy się w końcu dmuchać w chusteczkę i wtedy po co mi dwie? normalnie dylematy jak nie wiem co, hehe.

Ostatnia edycja:
Do góry