reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Możesz zrobić tak jak ja, będę mała mylą hippem ale będę też dolać do wody oilstum żeby jej skórę natluscic.ja z kolei
Jestem zakochana w zapachu kosmetyków hippa i nie słyszałam żeby kogoś uczulily

Moja Jule kąpali w szpitalu w tym lawendowym J&J i tak mi się ten zapach podoba. Może powącham Hippa, bo jeszcze tego nie robiłam.
Tez o tym co piszesz pomyślałam, bo kiedyś Julce tak dermatolog zaleciła.

oomamba - fajny ten komplecik :)
JA nie przeglądam ubranek, bo mam sporo a jak czegoś zabraknie to na bieżąco kupię. U mnie niebezpieczne jest przeglądanie ubranek, bo zawsze coś wynajdę.

slonko - ja na początek oilatum będę stosowała do kąpieli i to wystarczy. Już nie trzeba oliwki. Pamiętam, ze przy Kubie 2x500ml starczyło mi na 3 miechy. Później przerzuciłam się na Nivea. Teraz też tak zrobię. Do pupy mam Nivea i sudocrem, na dwór też Nivea.
Generalnie uważam, że wybór kosmetyków to trochę wróżenie z fusów. dopiero jak się zacznie stosować, to się okaże jak dzidziuś reaguje.
Też słyszałam że J&J często uczulają.

Ja szukając odpowiedniego materaca natknęłam się na forum na taką opinię. Dziewczyna pisała, że była w szoku, bo jak odwróciła materac to pełno było czarnych robaków. Bleeee. Może to jedna taka opinia, ale takiego materaca już nie kupię.
Ja zastanawiam się nad lateksowym albo lateksowo-kokosowym.

Dziewczyny czy kupujecie dla maluszków sweterki/bluzy na początek? Cholernie drogie są, a podejrzewam , że założę raptem kilka razy o ile w ogóle założę. Mam prawie same pajacyki, bawełniane i welurowe, gdy założę body z długim rękawem + pajacyk to już sweterki/ bluzy zbędne ,co? Na spacer mam kombinezony .

I jeszcze co do wózka? Kupowałyście pościel? Jakoś pościel do mnie nie przemawia, zastanawiam się nad kocykiem. A specjalny śpiworek do wózka- gondoli jest konieczny? Czy wystarczy ocieplenie od dołu + kombinezon+ kocyk lub nawet dwa + przykrycie do wózka (bez śpiworka)?

Bluzy sweterki jak najbardziej ale rozpinane i bez kaptura na poczatek.

Poscieli do wozka niee wg mnie bez sensu. Dziecko w kombinezonie plus przykrywka na gondole plus ew kocyk a wrazie ostrego wiatru i przymusowego spaceru folia od deszczu

Na stronie J&J można,zamówić sobie darmowe próbki. Chyba sa 4 kosmetyki i prawie sprawdzi się czy uczulają. U nas przy Nikoli się nie sprawdziły a wysuszyly jej jeszcze bardziej skórę i trzeba było kąpać w emolientach. Teraz Amelie odrazu będę kąpać w medidermie a po 6 mscu w ziajce 2w1 żeby obie już miały to samo i mogły razem chlapac się w wannie ;)

reklama
Ja mam kilka sweterkow, z nich sie szybko nie wyrasta. Mam kilka bodziakow z krotkim rekawkiem i na to planuje czasami sweterek.
Co do poscieli do wozka - wg mnie nie ma sensu. A jak zajdzie potrzeba to mozesz rozek rozwinac i jak kolderka mala jest:-)

Do góry