reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
czarna - moje zamówienie też dziś przyszło :)
Przejrzane i wróciło do kartonu. Jeszcze prześcieradło, łóżeczko i materac (wszystko upatrzone) i Piotruś będzie miał królewskie warunki do spania :D

No ja juz posciel mam ktora jestem zachwycona. Widze ze zupelnie zmienil mi sie gust od porodu corki :p wtedy wiekszoscia roz a teraz jak najmniej :)
zanag a Tobie tylko te 3 rzeczy zostaly? Ja jeszcze mam kosmetykow kilka, podgrzewacz do butelek fotelik jakies leki itp. Musze zadzwonic do ubezpieczalni mojej bo mozna dostac za darmo pompke do pokarmu medela porzadna na 2 piersi :)

A propo zakupow maz ma ze mnie ubaw. Zamawialam cos wczoraj w srode. Mowie reszte zamowie w weekend po wyplacie (u nas co tydzien) a maz a co Ci za roznica czy zamowis teraz czy za 2 dni:p he no tak serio to nie wiem ale jakos mniej oczy bola jak wydam za raz 150$ a nie 400 ;)

Ostatnia edycja:
Nie no czarna, co Ty... ja jestem w d... jeśli chodzi o wyprawkę :p

Mam jakieś 90% ciuszków, ale z innych rzeczy to co najwyżej upatrzone modele. W tym miesiącu postaram się kupić jeszcze koszule do szpitala i trochę rzeczy pod torbę szpitalną.
W październiku ostatecznie wybiorę i kupię 2 butelki (na razie wygrywa dr Brown's), laktator i in. gadżety
Na listopad zostawiamy wózek, fotelik i mebelki - teraz i tak nie bardzo gdzie jest to trzymać, by się zbytnio nie kurzyło.

(a w międzyczasie full rzeczy do nowego mieszkania :D ale to nie ten wątek)

Mnie też mniej boli np. wydać 2* 200 zł niż raz 400 ;-) mimo, że fundusze odłożone

Ja juz zamowilam ten kombinezon mam nadzieje ze sie sprawdzi. Jaki rozmiar planujesz wziasc? Ja wzielam 0-2 mies.

Tez planuje taki wlasnie rozmiar moje dzieco rodzily sie 51 i 52 cm wiec ten tez chyba wielkoludem nie bedzie, poluje jeszcze na jakas dobra uzywke na allegro bo tak to cena dosc wysoka a maluch pokorzysta z tego moze ze trzy gora do czterech miesiecy, jak nie wyhacze uzywki to kupie nowy, jak dostaniesz tyo daj znac czy taki fajny na jaki wyglada :-)

reklama
Do góry