reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

ja tetrowe uzywałam głownie do podkladania w razie ulewania, do wycierania buzi, do odbijania
flanelowe to jako podkladka do wozka, u lekarza, do lekkiego przykrycia. tych mialam 3 i wystarczyly.
Tetrowych mialam duzo, ale to szlo jak woda, i tak jak mowię mialam takie cienkie, nawet nie wiedzialam ze mozna kupic grubsze bo wydawalo mi sie wszystkie takie same. i one teraz po kilkudziesieciu chyba juz praniach:) są takie szorstkie i niemiłe.

A jak coś przecierałyscie przez tetrę to kłaczki nie zostawały? moze tylko moje tetry takie dziadowe, ale wydaje mi sie ze z tych moich to by pozniej w winie plywały kłaczki.

I własnie, chyba zaczne uzywac ich jako scierek, a zaopatrze sie w nowe, te z pepco.

Na przewijak, tak jak Mysza kładłam podkłady z rossmanna są duze, bardzo je lubię, jak maly nasikał to rach ciach do kosza i nowy:) kładłam na nich tez Arka po kąpieli:)

reklama
Dziewczyny ja wątek zakupowy dopiero rozpoczynam u siebie dopóki było zagrożenie niskim łozyskiem jakoś bałam sie cokolwiek kupić takim cudem nie mam jeszcze nic dla malutkiej trochę sie boje cos juz kupować ale cóż myśle ze teraz najlepszy czas w zimie bedzie trudno , czy wy juz macie prawie kompletne wyprawki czy narazie tylko ubranka pieluszki tetrowych pościele itp czy mebelki wozki wanienki i akcesoria do karmienia i pielęgnacji tez juz kupujcie ?

Ja mam praktycznie wszystko oprócz.. UBRANEK :rofl2: U mnie zawsze na odwrót :-)

A ja się pochwalę że kupiłam wczoraj na ciuchach 4-pak pieluch tetrowych białych z Bootsa ( taki ang rossman) za całe 6 PLN!
Brakuje mi ciągle rzeczy dla siebie i kosmetyków dla malucha, ale czytałam opinie o Baby Dream i tak jak wcześniej pisałam o oleju kokosowym do pupki więc to w ostatnim momencie.

ja w końcu wczoraj się zmobilizowałam i zamówiłam 90% wyprawki przez allegro :-) u jednego użytkownika. Koszty kuriera wzięli na siebie mimo, że nie było o tym mowy w aukcjach:-) Zostały mi do kupienia tylko: wanienka, materac, rzeczy z Apteki, kosmetyki - chcę Hippa, pieluchy tetrowe i flanelowe, a dla siebie szlafrok, kapcie i biustonosz. Mój portfel zrobił się cieńszy o jakiej ponad 400 zł. :crazy: no trudno.

AAA więłam w końcu butelki Aventowe te nowe, miały lepsze opinie od Tommee Tippee.
Acha chcę jeszcze kupić rożek od Makaszy ( zakochałam się w jej rzeczach) ten z bawełną i minky - wersja szare minky i różowe księżniczki co myślicie?
księżniczki na szarym.jpg

Załączniki

• księżniczki na szarym.jpg
    księżniczki na szarym.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 47
Digi co kupias? Jak jakis fajny sprzedawca to podaj linka:)
Ja narazie ciuszkow sporo...ale cala reszta ciagle w planach.
Dzisiaj sie dopiero zapisalam na Szkole Rodzenia...ostatni dzwonek bo zaczelam 27 tydzien:)

kupiłam:
przewijak, butelki ze smoczkami, podkłady poporodowe, cązki, nożyczki, szczotka do włosoów, gaziki, aspirator do nosa, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe, pampersy, prześcieradła, ręczniki, smoczki, termometr do wody, osłonki na sutki, mydło biały jeleń, płyny do płukania Lovella i jeszcze kilka pierdułek. Zakupy robiłam u użytkownika: gapa_kids - super kontakt, praktycznie od razu odpisują na maile.

Zanag śliczny komplecik, zastanawiałam się nad nim poprzednio :)
Kolorek będzie pasował jeden i drugi, a resztę mebli też masz białą? jak tak to może lepiej ten turkusik, meble się będą ładniej odznaczały.

dzięki czarna, tak właśnie myślałam ale wolałam zapytać
Ja gąbek do wanienki tez nie używam, tetrowa pieluszka na dno wystarczy

A kombinezonik wybrałam taki
Product Detail | H&M PL

Ja juz zamowilam ten kombinezon mam nadzieje ze sie sprawdzi. Jaki rozmiar planujesz wziasc? Ja wzielam 0-2 mies.

reklama
Do góry