reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja mam jeszcze pytanie z synkiem nakupowalam pieluch tetrowych i flanelowych ( tych wogole nie używałam ) i w sumie tetrowych służyły mi tylko jako osłonka na budę od wózka albo nosidełka lub do kąpieli zeby dziecko w wodzie przykryć od tej strony która nie była pod woda ale to wystarczyłoby nie wiem 5-7 sztuk do czego wy jeszcze ich używacie ??

reklama
Przy całkiem malutkich jak ktoś brał na ręce to podkładalam na ramię żeby od odzieży ochronić i żeby zebrało w razie jakbyście uleje, przy karmieniu piersią podkładalam bo często się " wylewalo " obok piersi, do wycierania buźki, czasem jako sliniak, a flanelek uzywalam jako jednorazowe przescieradelko dodatkowe do łóżeczka, wózka na zwykłe prześcieradło i codziennie wymieniałam, plus zawsze w podręcznej torbie żeby np u lekarza położyć, a także na przewijak za każdym razem czysta.

Przy całkiem malutkich jak ktoś brał na ręce to podkładalam na ramię żeby od odzieży ochronić i żeby zebrało w razie jakbyście uleje, przy karmieniu piersią podkładalam bo często się " wylewalo " obok piersi, do wycierania buźki, czasem jako sliniak, a flanelek uzywalam jako jednorazowe przescieradelko dodatkowe do łóżeczka, wózka na zwykłe prześcieradło i codziennie wymieniałam, plus zawsze w podręcznej torbie żeby np u lekarza położyć, a także na przewijak za każdym razem czysta.

Dokładnie tak samo. Z tym, że flanelowe jako przescieradełka kładlam na więcej niż jeden raz, ale regularnie prałam i do tej pory są w dobrym stanie.

A tak w odbiciu lekkim od tematu, to tetry ostatnio używam w kuchni ;-) do przecedzania. Mąż do zlewania wina własnego wyrobu.

Ja do karmienia w sumie nie potrzebowałem bo pokarmu ledwo co było:((
w sumie flanelki jako przescieradelko to dobry pomysł !
do przykrycia jakoś cieniutko mi sie wydawało Synuś ze stycznia wiec chłodno było a miałam mnóstwo kocyków takich cienkich i kołderki do kołyski takie mniejsze wiec to wykorzystywalam , a zakładanie pieluchy na ramiona podczas noszenia dziecka mnie jakoś denerwowało ale przez to ciagle musiałam sie przebierać moze teraz bedzie inaczej ...
A na przewijak to tez dobry pomysł ja kładłam te podkłady z Rosmana jednorazowe ale pieluszki zawsze można uprać wiec bardziej ekonomicznie
Dzięki :)

wybaczcie mi błędy ale czasem podpowiadacz mi sam koryguje i wychodzą jakieś dziwactwa pisze z Pada

Dokładnie tak samo. Z tym, że flanelowe jako przescieradełka kładlam na więcej niż jeden raz, ale regularnie prałam i do tej pory są w dobrym stanie.

A tak w odbiciu lekkim od tematu, to tetry ostatnio używam w kuchni ;-) do przecedzania. Mąż do zlewania wina własnego wyrobu.

My z mężem też używaliśmy tetry do zlewania wina :-) Tetra jest uniwersalna :-D

myszka ja uzywałam do kąpieli, do jedzenia u nas bardzo dużo szło bo jak mała nie jadła długo to ten pokarm tryskał jak fontanna a co było najbliżej pieluszki;-)do odbijania,czasem do przykrycia, często prałam pieluchy dlatego tak dużo;-) a flanelke do przykrycia

reklama
oomamba - ciężko stwierdzić czy ten kombinezon nada się na zimę. Jak dla mnie może być za cienki.

konwalijka - ja mam też bluzeczki, kilka kaftaników (to do szpitala), ale generalnie nastawiam się na bodziaki.

mysza - ja mam sporo rzeczy po starszym synku. Muszę kupić tylko akcesoria i kosmetyki. Ciuszki już mam. Brakuje mi tylko czapeczki na zimę.
ja tetrowych używałam do kąpieli, po jedzonku na odbicie, przy ulewaniu. Trzeba było często zmieniać, bo śmierdziały ulanym mlekiem. I tak jak jopal pisze - przy karmieniu pod pierś i na ramię dla kogoś kto brał na ręce.

Do góry