reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Konwalijka ja mam dwa komplety po córce i jeden ochraniacz taki nijaki, wiec dlatego będę chciała coś nowego.

Mysza ja to mam ubranka uprane po córce. Czasem coś kupię malutkiego, ostatnio też dwie kolorowe tetry. Mam wózek w domu już, bo w upały go pralam (tez po córce). No i wszystko.... Wanienke kupujemy nowa, bo nie mamy od kogo pożyczyć, dla córki miałam pożyczona od szwagierstwa z którym teraz nie gadamy. No i przewijak jest dla mnie zakupem number one! Aha i mam butelki po Juli Tommee Tippe: małe i duże. Jeśli jeszcze będą "wyglądać" to kupuje nowe smoczki do nich, jeśli nie to kupię po jednej nówce narazie. Mam zamiar być "dojną krową" ;-)
Kosmetyki: zastanawiam się nad ZIAJĄ podobają mi się ceny i szeroki wybór. No i nie kupię tym razem oliwki, zaopatrzę się w jakieś emolienty.

Dla siebie zakupie pod koniec października: wkładki laktacyjne, podkłady i podpaski. Majtki jak pisałam, kupuje babcine, bo te siateczkowe mnie denerwowały. Koszule "wyjściową" do szpitala, sztuk dwie i juz...
Chyba!

reklama
a ja gąbki do wanienki używałam, co prawda niedługo, ale sobie chwalilam.teraz nie wiem czy będę uzywać,ale na wszelki wypadek sie zaopatrze.
Leżaczka do kapieli nie uzywalam, ale wydawal mi sie jakis taki nieporęczny i twardy
Pamietam ze Arka na poczatku kapalismy razem i mąż go podtrzymywal a ja go myłam.

Co do poscieli to ja raczej kupię takie podstawowe minimum: potrzebuję poduszki, bo kolderkę mam i poszewkę na poduchę i kolderkę. Ochraniacz tez kupię.
Co do materaca to nie wiem czy nie wykorzystam tego po starszym, jeszcze zobacze w jakim jest stanie.

Pieluchy, tak jak radzicie kupię w pepco. Wczesniej dla Arka kupowalam na allegro i faktycznie wszystkie sa bardzo cienkie i jakies takie szorstkie po praniu.

A mam pytanie co sądzicie o tym kombinezonie. Nada sie na zimę? Ciezko mi po zdjeciu okreslic czy jest wystarczajaco cieply. Child of Mine by Carter's Newborn Boy Plush Pram: Baby Clothing : Walmart.com

Slonkoonline dzięki chyba zacznę od przeglądu rzeczy po synku zwioze je do domu moze cos sie nada dla dziewczynki a pózniej ogarnie zakupy powolutku :)

Slonkoonline dzięki chyba zacznę od przeglądu rzeczy po synku zwioze je do domu moze cos sie nada dla dziewczynki a pózniej ogarnie zakupy powolutku :)

Jasne! Warto coś wykorzystać jeśli jeszcze się nadaje. Ja akurat mam farta, że druga dziewczynka i dużo jeszcze mam.
Napewno coś jeszcze znajdziesz po synku, a w domu nawet i typowo chłopięce ubranka może nosić.

Oomamba wyglada na cieply. Bede w ten weekend w tym sklepie moge zerknac na niego :) jesli sa juz wywieszone na sklepie i przekazac wiecej szczegolow

Ostatnia edycja:
czarna bylabym bardzo wdzięczna. Widziałam w necie tez z tej firmy taki biały tylko bez nog taki spiworek zimowy, mozesz tez zerknąc na niego i ocenic ktory cieplejszy:)

Ostatnia edycja:
słonko u nas musza być siateczkowe.
oomamba ja bylam zadowolona z tych pieluch z rosmana poki ich nie uprałam , sa takie cienkie ze będę jeszcze co najmniej 5 szt kupowała... tylko nie z rosmana może z pepco jak tak zachwalacie

reklama
Do góry