reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Mamuśki ratunku!!!!! chcę kupić Oliwii kurtę z POLOMINO o taką:
kurtka.jpgale został rozmiar 122 czy któraś z mam ma może taką i w takim rozmiarze i mogłaby mi podać wymiary? Na stronie c&a nie widziałam rozmiarówki Polomino. Ola normalnie nosi 116 ale wydaje mi się, że Polomino ma mniejsze ciuszki niż wynika z rozmiarówki, dlatego mniemam że 122 powinien być dla niej dobry.
Będę wdzięczna za pomoc!!:sorry2:

Załączniki

• kurtka.jpg
    kurtka.jpg
    3,3 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Rysiu ma kurtki z Palomino co roku i zawsze kupuję rozmiar większe właśnie ze sklepu wysyłkowego, nawet dlatego, że kurtka musi być ciut większa jak coś grubszego potrzeba ubrać pod spód. Ciuszki nie są mniejsze są normalne a spodnie nawet większe wypadają. W tamtym roku miał spodnie 98 i kurtkę 104, w tym roku spodnie 104 kurtka 110 a nawet wahałam się nad 116 żeby miał na przyszły rok ale u nas w razie czego Edek donosi jak Rysiu wyrośnie.
A tak na przyszłość to takie posty lepiej umieszczać w dziale porad tam więcej dziewczyn zaglada a tu tylko grudniówki.

Bardzo ładne te pajacyki ze sliniakami, fajnie zdobią, tylko szkoda by się ubrudziły... Ja chyba wolę na żywo obejrzeć, ale nieraz podglądam co tam na allegro się sprzedaje.
Ja ostatnio coś nie powiększam szafy mojego maluszka. Jakoś sama nie wiem co kupić. Czekam za to na przewijak taki regalik na kółkach. No i zamówiłam koszulę nocną. Zobaczymy co przyjdzie. Coraz chłodniej się robi, więc i sama muszę pomysleć o jakimś ciuszku dla siebie.
Za dużo się chyba zastanawiam zamiast realizować i tak czas mija, a zakupów brak.

Ciuszki pewnie przepiorę raz jeszcze, no już niech będzie tak jak być powinno..

A kupujecie tę gąbkę do wanienki, żeby dziecko na niej położyć? Mi się ten wynalazek nie podobał, bo suszenie nie miało końca, ale chyba trzeba się zaopatrzyć???

A kupujecie tę gąbkę do wanienki, żeby dziecko na niej położyć? Mi się ten wynalazek nie podobał, bo suszenie nie miało końca, ale chyba trzeba się zaopatrzyć???

Ja nie kupuję i odradzam. Chyba lepiej taki leżaczek do kąpieli, o ile czujesz potrzebę. Dopiero na szkole rodzenia położna mnie uświadomiła. To jest gąbka, jak każda inna tylko większa. Czasem jest ciężko zadbać o to aby dobrze wyschła i mnożą się w niej zarazki wszelkie.
Ja przy Juli używałam starej metody z pieluchą tetrową na dnie wanienki. Dziecko oczywiście na ręku.

LEŻACZEK Fotelik FOCZKA Krzesełko FROTTE do kąpiel (4612566555) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja uzywalam takiego i był super, ten materiał się ściąga i ja sobie poszylam dodatkowe te frotki

a ja miałam coś takiego dla starszaka, daje się to do wanny czy wanienki, na dole są przyssawki i powiem Wam, że spisywało się rewelacyjnie.
bo mały uwielbiał się kąpać, a trzymanie go na ręce potem zaczynało ciążyć ;-)
Fotelik do kąpieli LEŻACZEK foczka wkład wanienki (4621928206) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No więc właśnie o tego typu leżaczki mi chodziło. Ja nie kupuję nic, mąż będzie nadwyrężał rękę ;-) Chociaż myślę, że nie będzie tak źle ;-)

reklama
konwalijka - ja nie kupowałam takiej gąbki do wanienki. Na dno kładłam zwykłą pieluchę tetrową. Teraz się właśnie zastanawiam czy robić tak samo, czy kupić jakiś wynalazek.

jopal - całkiem ciekawa opcja z tym frotowym leżaczkiem.

pene - a te plastikowe to jakoś myślę, że są nieprzyjemne dla maluszka - ale może to tylko mój wymysł...

Do góry