reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
dziewczyny a nie ma płynów do płukania dla dzieci???? mi się wydaję,że są......
W końcu poczułam magię ciąży,jak zaczęłam kompletować ciuszki:tak::-D

No oczywiście, że są chociażby lovela ostatnio nawet w biedrze była, no i jelp to pewniaki

Są! No i właśnie w Biedronce często bywają Lovela.

A ja wypralam ubranka po Julce w odplamiaczach z Vizirem. Musiałam! Niektóre nawet moczyłam przed praniem w odplamiaczach. Zastanawiam się czy teraz, jak uprasuje to jakby to nazwać.... chemia nie ulotni się, nie?! Trzeba by jeszcze raz upraw w czymś delikatnym.
Dla Julki naczytalam się i pralam w płatkach mydlanych o_O, a potem dowiedziałam się że to właśnie najczęściej uczula ;-)
Zastanawiam się też nad teza, jaką juz gdzieś u nas się pojawiła, żeby pracy w normalnych i kombinować z dziecięcymi środkami w razie uczulenia.

Co myślicie?! Ryzykować? Vizir zawsze uważałam za mocny proszek do prania....

AHA i jako pracownik Biedronki dopiero niedawno dowiedziałam się, że mamy w sprzedaży płyn do płukania, normalny (nie dziecięcy) ale jakiś delikatny, nie uczulajacy z serii Eden. Nazywa się Eden Sensitive, biały kolor, nakrętka różowa. Napisane jest, że nie ma alergenów i zawiera olejek migdałowy. Zapach bardzo delikatny, dla mnie niemal go nie ma, ale córka sobie taki wybrała.

Załączniki

• 1411111375002.jpg
    1411111375002.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 50
Ja czytałam, by zrobić próbę i np 1 ciuszek przylegający do ciala uprać z ciuchami pozostałych domowników i obserwować, czy nie wyskoczyło uczulenie... ale jeszcze nie wiem, czy i kiedy z takiej opcji skorzystam.
Ja osobiście nie piorę w żadnych proszkach tylko w płynach. Nawet pościel. Po Vizirze od razu wyskakuje mi uczulenie...

Nam nic nie jest, a ten Vizir kupiłam niedawno, bo dotychczas pralam w E, wiec zauwazylabym różnice.
Jedynie coś się mi dzieje kiedy używam płynów do płukania typu "perfumel" z tymi mocnymi zapachami.

slonko po tych odplamaiczach ja bym wyprała drugi raz w czymś dla dzieci (i tak też będę sama robiła) a co dopłynów to właśnie mi przypomniałaś,że jak antek był mały to używałam właśnie białego lenora i silana ( nie tak od razu ale gdzieś po 3 mies) ale tym razem spróbuję od razu. Co do biedronkowych płynów to bardzo je lubię,ślicznie pachną ,pranie długo świeże i miękkie.

Kurcze, specjalnie wybrałam się na miasto do Rossmanna, a tu remont... chciałam jeszcze 5 białych tetr.
Dokupiłam w Pepco 2 kolorowe tetry i welurowy pajacyk z misiem.
I widziałam śliczne kocyki a'la Minky za 29,99 zł 150x200cm. Niestety, były same różowe i błękitne. Mam nadzieję, że dowiozą choćby kremowe, bo za taką cenę nie dostanę chyba nigdzie tak milusich kocyków.
Byłam też w Smyku, ale jak zobaczyłam ich ceny to wyszłam szybciej niż weszłam ;)

Czyli zakupy udane połowicznie.

Ja zawsze kupowałam biedronkowy Eden, ale te mocne zapachy, najlepiej z serii Tropical!
Co do prania. Tak zrobię! Poza tym moja corka ciągle z tych ubranek coś dla lalek bierze, wiec jakby mąż się pytał to mam wymowke ;-) Chłop nie zkuma po co pióre drugi raz.
Ostatecznie wsadze kota w te ubrania i nie będzie wymówki, że już pralam.

Kurcze, specjalnie wybrałam się na miasto do Rossmanna, a tu remont... chciałam jeszcze 5 białych tetr.
Dokupiłam w Pepco 2 kolorowe tetry i welurowy pajacyk z misiem.
I widziałam śliczne kocyki a'la Minky za 29,99 zł 150x200cm. Niestety, były same różowe i błękitne. Mam nadzieję, że dowiozą choćby kremowe, bo za taką cenę nie dostanę chyba nigdzie tak milusich kocyków.
Byłam też w Smyku, ale jak zobaczyłam ich ceny to wyszłam szybciej niż weszłam ;)

Czyli zakupy udane połowicznie.

Te kocyki w Pepco?! Kurcze ja ostatnio nie widziałam. Tez kupiłam te pieluchy tetrowe w kolorze. Ciekawa jestem ich użyteczności.

Chciałam Wam pokazać moja wyprawkę. Nie mam nic w czym mogłabym ułożyć ubranka, wiec trzymam w wózku, który Jula ciągle ciąga do zabawy. Liczę, że niedługo coś wymyślimy i będziemy mieli kącik dla maluszka.

Załączniki

• 1411120557933.jpg
    1411120557933.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 58
  • 1411120568850.jpg
    1411120568850.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 61
  • 1411120577270.jpg
    1411120577270.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Słonko no ładna kolekcja:tak: a jaki to wózek? podobny do mojego Antosiowego Mikado,tylko inny kolor. A ja ciuszki przetrzymuję na razie w kartonach zakupionych w pepco takie duże ozdobne za 2 szt. 14,99zł

Do góry