reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
dziewczyny a nie ma płynów do płukania dla dzieci???? mi się wydaję,że są......
W końcu poczułam magię ciąży,jak zaczęłam kompletować ciuszki:tak::-D

No oczywiście, że są chociażby lovela ostatnio nawet w biedrze była, no i jelp to pewniaki

Są! No i właśnie w Biedronce często bywają Lovela.

A ja wypralam ubranka po Julce w odplamiaczach z Vizirem. Musiałam! Niektóre nawet moczyłam przed praniem w odplamiaczach. Zastanawiam się czy teraz, jak uprasuje to jakby to nazwać.... chemia nie ulotni się, nie?! Trzeba by jeszcze raz upraw w czymś delikatnym.
Dla Julki naczytalam się i pralam w płatkach mydlanych o_O, a potem dowiedziałam się że to właśnie najczęściej uczula ;-)
Zastanawiam się też nad teza, jaką juz gdzieś u nas się pojawiła, żeby pracy w normalnych i kombinować z dziecięcymi środkami w razie uczulenia.

Co myślicie?! Ryzykować? Vizir zawsze uważałam za mocny proszek do prania....

AHA i jako pracownik Biedronki dopiero niedawno dowiedziałam się, że mamy w sprzedaży płyn do płukania, normalny (nie dziecięcy) ale jakiś delikatny, nie uczulajacy z serii Eden. Nazywa się Eden Sensitive, biały kolor, nakrętka różowa. Napisane jest, że nie ma alergenów i zawiera olejek migdałowy. Zapach bardzo delikatny, dla mnie niemal go nie ma, ale córka sobie taki wybrała.

Załączniki

• 1411111375002.jpg
    1411111375002.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 45
Ja czytałam, by zrobić próbę i np 1 ciuszek przylegający do ciala uprać z ciuchami pozostałych domowników i obserwować, czy nie wyskoczyło uczulenie... ale jeszcze nie wiem, czy i kiedy z takiej opcji skorzystam.
Ja osobiście nie piorę w żadnych proszkach tylko w płynach. Nawet pościel. Po Vizirze od razu wyskakuje mi uczulenie...

Nam nic nie jest, a ten Vizir kupiłam niedawno, bo dotychczas pralam w E, wiec zauwazylabym różnice.
Jedynie coś się mi dzieje kiedy używam płynów do płukania typu "perfumel" z tymi mocnymi zapachami.

slonko po tych odplamaiczach ja bym wyprała drugi raz w czymś dla dzieci (i tak też będę sama robiła) a co dopłynów to właśnie mi przypomniałaś,że jak antek był mały to używałam właśnie białego lenora i silana ( nie tak od razu ale gdzieś po 3 mies) ale tym razem spróbuję od razu. Co do biedronkowych płynów to bardzo je lubię,ślicznie pachną ,pranie długo świeże i miękkie.

Kurcze, specjalnie wybrałam się na miasto do Rossmanna, a tu remont... chciałam jeszcze 5 białych tetr.
Dokupiłam w Pepco 2 kolorowe tetry i welurowy pajacyk z misiem.
I widziałam śliczne kocyki a'la Minky za 29,99 zł 150x200cm. Niestety, były same różowe i błękitne. Mam nadzieję, że dowiozą choćby kremowe, bo za taką cenę nie dostanę chyba nigdzie tak milusich kocyków.
Byłam też w Smyku, ale jak zobaczyłam ich ceny to wyszłam szybciej niż weszłam ;)

Czyli zakupy udane połowicznie.

Ja zawsze kupowałam biedronkowy Eden, ale te mocne zapachy, najlepiej z serii Tropical!
Co do prania. Tak zrobię! Poza tym moja corka ciągle z tych ubranek coś dla lalek bierze, wiec jakby mąż się pytał to mam wymowke ;-) Chłop nie zkuma po co pióre drugi raz.
Ostatecznie wsadze kota w te ubrania i nie będzie wymówki, że już pralam.

Kurcze, specjalnie wybrałam się na miasto do Rossmanna, a tu remont... chciałam jeszcze 5 białych tetr.
Dokupiłam w Pepco 2 kolorowe tetry i welurowy pajacyk z misiem.
I widziałam śliczne kocyki a'la Minky za 29,99 zł 150x200cm. Niestety, były same różowe i błękitne. Mam nadzieję, że dowiozą choćby kremowe, bo za taką cenę nie dostanę chyba nigdzie tak milusich kocyków.
Byłam też w Smyku, ale jak zobaczyłam ich ceny to wyszłam szybciej niż weszłam ;)

Czyli zakupy udane połowicznie.

Te kocyki w Pepco?! Kurcze ja ostatnio nie widziałam. Tez kupiłam te pieluchy tetrowe w kolorze. Ciekawa jestem ich użyteczności.

Chciałam Wam pokazać moja wyprawkę. Nie mam nic w czym mogłabym ułożyć ubranka, wiec trzymam w wózku, który Jula ciągle ciąga do zabawy. Liczę, że niedługo coś wymyślimy i będziemy mieli kącik dla maluszka.

Załączniki

• 1411120557933.jpg
    1411120557933.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 56
  • 1411120568850.jpg
    1411120568850.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 60
  • 1411120577270.jpg
    1411120577270.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Słonko no ładna kolekcja:tak: a jaki to wózek? podobny do mojego Antosiowego Mikado,tylko inny kolor. A ja ciuszki przetrzymuję na razie w kartonach zakupionych w pepco takie duże ozdobne za 2 szt. 14,99zł

Do góry