reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ta koszulka z linku fajna, też przymierzam sie do podobnej
Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia L / XL (4597207965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Taniej o 10 czy 15 zł niz widziałam na ryneczku. Materiał dość ścisły, więc chyba wezmę XL bo lepiej luźniej niz ma mi tam się odznaczać pupa..

Biustonosz miałam zwykły bawełniany, pamietam jak poprosiłam męza o zakupienie kolejnego, tak mi jakoś głupio było bo był taki nieatrakcyjny.. :)

Ja uprałąm część ubranek w Dzidziusiu i wypłukałam w Silan sensitive białym. Miałam nadzieję, ze będą bardziej pachnące i bardziej miękkie.... :/

reklama
Butelka szklana.. też mam na nia ochotę. Ale właśnie z tym tłuczeniem. Ja planuję wprawdzie karmic piersią ale butelka też by się przydała. Pierwsze dziecko karmiłam trochę ponad rok, to było dziecko antysmoczkowe.. teraz nie dam rady tak długo, muszę do pracy wrócić po pół roku. Może by tak sciagać pokarm i z butelki podawać

zanag ja tez ale w nocy budze się z potopem ale tylko z prawej piersi. a koszule to raczej 3. tez musze kupic bo w jednej zamierzam rodzic swojej no i musze kupic. Bo z Amelka miałam 2 to dowozil mi maz 2 bo strasznie się pociłam.

konwalijka
płukałaś w silanie? ja zaczynam w sobote prac w loveli ale plukac nie będę,bo po co prac w dziecięcym a plukac dla dorosłych? Mysle ze na początek to w samej wodzie żeby od razu uczulenia nie dostalo...ale to tylko moje zdanie;-)

Ostatnia edycja:
ja miałam z Amelka i szczerze ani razu mi nie spadła,z reszta to szklo jest trochę grubsze nie jest takie cienkie jak szklaneczka:)
No i wg mnie jest lepsze to utrzymania czystosci;-)

zanag ja tez ale w nocy budze się z potopem ale tylko z prawej piersi. a koszule to raczej 3. tez musze kupic bo w jednej zamierzam rodzic swojej no i musze kupic. Bo z Amelka miałam 2 to dowozil mi maz 2 bo strasznie się pociłam.

konwalijka
płukałaś w silanie? ja zaczynam w sobote prac w loveli ale plukac nie będę,bo po co prac w dziecięcym a plukac dla dorosłych? Mysle ze na początek to w samej wodzie żeby od razu uczulenia nie dostalo...ale to tylko moje zdanie;-)

Tak, w silanie takim z dzidziusiem narysowanym.
Ale też sie tak zastanawiałam czy to musi pachnieć?
Dziecko pewnie wolałoby gdyby nie pachniało mu koło noska ogrodem kwiatów na przykład.
Koszule zakupuję na krótki, ale pamietam że w szpitalu chłodno było późno jesienią. Najwyzej szlafrok narzucę

reklama
Dziewczyny wy macie juz pokarm? Ja jestem w 25 tyg i mam wrazenie ze niewiele mi w cyckach przybylo...teraz sie zastanawiam czy to dobrze:/

Do góry