reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

My już mamy pokupowane ubranka, wózek łóżeczko fotelik i śpiworek do wózka i do spania. od kuzynki dostałam dwie butle, kilka dla smoczków, Zostały kosmetyki- ale tych nie chcę za wiele, pieluchy, i torba dla mnie.
Większość ubranek mam popranych - prałam w Bobini z rossmana.
Co do kosmetyków chcę chyba te Hipp- mają dobrą opinię.
Poczytajcie sobie stronkę Sroka o.... pisze o kosmetykach i innych pierdołkach pod kątem składu itp.
Myślę ze pod koniec września jak będę jechać na wizytę do gina to kupię materacyk, pościel i ręczniczki i pieluchy.
A do szpitala muszę zabrać tylko rzeczy dla siebie.

reklama
Ulenka ja tez ostatnio trafilam na cudne rzeczy w lumpku dla Niuni( oczywicie wiekszosc rozowe i z myszka Minni) i to za grosze.
Głownie mam pajacyki, polspiochy, leginsy, sukieneczki, czapeczki opaski:)
Tez zrobie pozniej zdjecia i pokaze bo sa cudasne:) Juz b ym chciala ubierac moje malenstwo.

A jezeli chodzi o wyprawke to chyba musze powoli zaczac kupowac zeby nie zostawic wszystkiego na ostatnia chwile. Łózeczko i przewijak mam wypatrzone.Nad wozkiem ciagle sie zastanawiam. Kolderke z poduszka widzialam ostatnio w Biedronce bardzo fajna, widzialyscie moze?
hm i co jeszcze? chyba musze sobie przygotowac liste rzeczy bo nie ogarne wszystkiego:)

Ja niestety przeginam ze skarpetkami.. 67 par dla synka :)

Załączniki

• 1411021100484.jpg
    1411021100484.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 52
miisia ty skarpetomaniaku :-D

ja chyba musze powiedziec ze wyprawke mam juz gotowa :) potrzebuje tylko jeszcze dresow dla siebie bo u nas w szpitalach pizamy nie obowiazuja tzn owszem ale tylko na noc do spania a w dzien mozna w dresach smigac

misia - kiedy ty te skarpetki ubierzesz? chyba będziesz codziennie kilka razy przebierała, hehe :)

A ja właśnie muszę jakąś piżamę do karmienia kupić. Jaką polecacie? rozpinaną na guziki na każdej piersi czy np. takie z dziurami przykryte materiałem?

misia - kiedy ty te skarpetki ubierzesz? chyba będziesz codziennie kilka razy przebierała, hehe :)

A ja właśnie muszę jakąś piżamę do karmienia kupić. Jaką polecacie? rozpinaną na guziki na każdej piersi czy np. takie z dziurami przykryte materiałem?
Ja poprzednim razem nie miałam żadnej piżamy, ani koszuli typowej do karmienia. Tym razem może sobie taką kupie. Myślę, że zdecyduję się na wersje bez guzików, bo nie wyobrażam sobie zapinania i odpinania z dzieckiem na ręku.

jeśli chodzi o piżamy ja kupiłam na allegro taką w kolorze szarym i brzoskwiniowym:
pol_pl_KAJA-KOSZULKA-ITALIAN-FASHION--4489_1.jpg

muszę jescze kupić szlafrok bawełniany i biustonosz do karmienia

Załączniki

• pol_pl_KAJA-KOSZULKA-ITALIAN-FASHION--4489_1.jpg
    pol_pl_KAJA-KOSZULKA-ITALIAN-FASHION--4489_1.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 63
poprzednio miałam koszulę z rozcienciami i nie polecam bo często piersi wychodziły z niej albo się odsłaniały MASAKRA i bufet na wierzchu także nie polecam

reklama
Do góry