reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja nie wiem jak jest w Pl,ale jednak w uk jest taka tendencja,że dla dziewczynek masa różu a dla chłopców błękit. Owszem,są unisexy ale tu juz wybór malutki i to zazwyczaj w kolorze kremowym,albo z droższych firm żółty. Nie ma zieleni,czerwonego,czy pomarańczowego. Granatu typowo dla dziewczynek tez nie. Sukieneczka jak juz to z różem. Ciężko jest utracić coś typowego dla dziewczynki bez różu. Juz później,w tej rozmiarowce niemowlęcej jest lepiej,ale też raczej w droższych sklepach....bez sensu to jak dla mnie :sorry:

reklama
Olushia ja wszystko do łóżeczka wszystko mam oprócz ochraniaczy bo miałam niewymiarowe łóżeczka i żadne nie pasowały ale z tymi poduszkami to super pomysł i sama takie uszyję. Sa cudne poczekam tylko na płeć poszukam jakiegoś ładnego materiału i uszyję, łóżeczko będzie cudne z nimi. A dzieci moje i tak nie spały na początku w pościeli tylko w rożku albo kocyku.

Ja w sumie jestem spragniona różowego hehe, no ale może chłopakom kupię różowe koszule do przedszkola już kiedyś mieli.

Ja w sumie też pościeli nie potrzebuję póki co. Kocyk i materacyk. Na pościel przyjdzie czas :-)

Jopal ja z wiadomych względów mam przesyt różu. Teraz jak wyszło, że babeczka,to moja pierwsza myśl " o jeny,znowu róż" :-p Ale Ciebie rozumiem doskonale,bo sama mam wciąż niedosyt w kolorze blue ;-)

Dziewczyny, ja znów z nietypowym pytaniem do doświadczonych mam ;) Czy pod pajacyki zakłada się jeszcze body?
Chodzi mi o to, co wchodzi w skład 1 kompletu ubranek: body + śpiochy / półśpiochy lub pajacyk?
Oczywiście chodzi mi o porę zimową :) Dzięki za wskazówki!

My chyba jak będziemy musieli kupować to się zdecydujemy na wózek navington cadet - aczkolwiek trzeba zobaczyć go na żywo...

jak młoda w marcu się urodziła to ją tak ubierałam , body, kaftanik lub bluzeczka i śpiochy lub body i pajacyk , ale u nie w domu nie było gorąco więc ubierane na cebulkę była

reklama
zanag - ja Kubę ubierałam tak: body dł. rękaw lub kaftanik i na to pajacyk lub śpiochy + bluzeczka, skarpetki i na początku czapeczka taka bawełniana, ale później miał tylko po kąpieli zakładaną. Jednym słowem miał zawsze na sobie 2 dł. rękawy. Przez pierwszy miesiąc był prawie cały czas owinięty w rożku.

No, a ja wklejam w końcu zdj. kombinezonu, który zakupiłam na allegro za grosze.
WP_20140806_005.jpg

Załączniki

• WP_20140806_005.jpg
    WP_20140806_005.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:
Do góry