reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Hej, dzięki :)
Tak właśnie mi się wydawało, że potrzebne będą 2 warstwy, czyli trzeba dopisać kaftaniki do listy (wydawała mi się ta część garderoby zbędna).
I body z krotkim rękawem, u nas w zimie jest raczej za ciepło w domu niż za zimno (choć nie wiem jak to będzie przy ogrzewaniu podłogowym...)

reklama
Olushia dużo jest tych cadetów na OLX czy allegro - ja widziałam na żywo i zaletą jest to ze jest lekki , i składa się do małego stelaża, ale ma mały koszyk i nie ma bardzo bujania i ni jak dla mnie duży minus na zimę to małe koła. Ja poluję na navingtona galeona. Co prawda ma nieskrętne koła ale Annte bardzo go chwali.

Ja jestem z tych co zakładają dziecku jak najmniej :-p Oczywiście bez przesady. Noworodkowi w zimie w domu/szpitalu na początku body krótki rękaw i pajacyk bawełniany + skarpetki,żeby nogawki z nóżek nie spadały. Czapeczka tylko w szpitalu i na spacery. Jak dziecko ma ze 2-3 tyg, to już tylko body i spodenki ze skarpetkami, czy legginsy dla dziewczynki. Body zimą z długim rękawkiem ;-)

Dziewczyny, ja znów z nietypowym pytaniem do doświadczonych mam ;) Czy pod pajacyki zakłada się jeszcze body?
Chodzi mi o to, co wchodzi w skład 1 kompletu ubranek: body + śpiochy / półśpiochy lub pajacyk?
Oczywiście chodzi mi o porę zimową :) Dzięki za wskazówki!

Ja pod pajacyk mojej N nic nie zakładałam, ale to był maj czerwiec. Nie cierpię kaftaników bo zwijają się na plecach. Ale np w domu podczas dnia to bidy króki rękaw plus jakaś bluzezka z długim rękawem i półśpiochy jak najbardziej.
Moja N do niedawna spała w samym pajacu, zimą i wiosną. Ale ja mam ciepłe mieszkanie.
Też jestem zdania że im mniej tym lepiej.

My chyba jak będziemy musieli kupować to się zdecydujemy na wózek navington cadet - aczkolwiek trzeba zobaczyć go na żywo...

Ja jestem z tych co zakładają dziecku jak najmniej :-p Oczywiście bez przesady. Noworodkowi w zimie w domu/szpitalu na początku body krótki rękaw i pajacyk bawełniany + skarpetki,żeby nogawki z nóżek nie spadały. Czapeczka tylko w szpitalu i na spacery. Jak dziecko ma ze 2-3 tyg, to już tylko body i spodenki ze skarpetkami, czy legginsy dla dziewczynki. Body zimą z długim rękawkiem ;-)

ja mam takie samo podejscie, niespecjalnie opatulałam Arka, no chyba że było faktycznie zimno, ale nigdy "na zapas":)
Czapeczkę miał tylko w szpitalu po urodzieniu od razu, a w domu wogole.

Dziewczyny, a ja tak trochę z innej "beczki". Czy miałyście dla swoich maluchów takie karuzele na łóżeczko z melodiami i projektorem (takie 3w1) ? Zastanawiam się czy kupić, bo mi się podobają, ale trochę kosztują i nie wiem czy to będzie w pełni użytkowane. Kuba miał taką zwykła plastikową z pozytywką,ale się połamała.

Dziewczyny, a ja tak trochę z innej "beczki". Czy miałyście dla swoich maluchów takie karuzele na łóżeczko z melodiami i projektorem (takie 3w1) ? Zastanawiam się czy kupić, bo mi się podobają, ale trochę kosztują i nie wiem czy to będzie w pełni użytkowane. Kuba miał taką zwykła plastikową z pozytywką,ale się połamała.

Ja miałam z pozytywką kręcącą się z pluszakami ale tak na prawdę zaczęliśmy jej używać koło 3 mca życia bo wcześniej wcześniej dziecko najzwyczajniej ma te karuzele gdzies. Mam też mate edukacyjną i to też jest fajny wynalazek.

Tak miałam. Taką super wypasioną i ani jedno z moich dzieci jej nie chciało :-) Tzn do niczego się nie przydała. Do zasypianią zbędna,a jak miało się drzec to i tak się darlo. Projektor gwiazdek mam od 6 lat i jest to dla mnie rzecz ważna. Idealne światło na noc. Podłączony na zasilaczu,więc chodzi cały czas. Jako atrakcja dla dziecka przydatna była bardzo mata edukacyjna i leżaczek ;-)

reklama
Estranea - ja tez miałam wypasiona karuzelka z gwiazdkami ale mój synuś akurat rano najcześciej sie w nią wpatrywał dzięki czemu mogłam umyć zeby :)
mam nawet taki filmik jak sie cieszy do tych misi kręcących sie !:)ale tez miał 3 miesiące jak jego to zainteresowało

Ostatnia edycja:
Do góry